En stund av avkoppling

Ett av de härligaste rekreationstillfällena som kan erbjudas.

Blommorna på udden..

Klockan slår 17:00, middagen avklarad (kålpudding med lingon o potatis). En dag med möten från 7:30 till 16:30. Telefonen klistrad mot örat en hel dag! Inte ens haft lunch-paus, utan inmundigade en snabblunch framför datorn. Jaja, ett jobb har man i alla fall. Kikar ut mot skogen med en tom blick. Ser inte skogen för alla träd, som står ivägen. Nope! Detta går inte an.. Jag kännar att jag bara måste ut ikväll..

Solen skiner, det blåser lite, myggen väntar (bara vet det). Packar ner lite gluggar i väskan och styr kosan mot Lindö, Ronneby. Växter står på agendan för kvällen. Väl framme behöver jag inte vandra långt för att hitta första modellerna.

Lite ängsull poserar välvilligt framför kameran. Lägger mig raklång bland koblajor och lite sumpmark. Vem har sagt att det skall vara rent och torrt när man fotar ??

Vidare på vandringen runt udden finner man en del örter, men inte så mycket som man vill hitta. Ser torftigt ut, men rödklöver i motljus är väl aldrig fel, eller ??

Denna fastnade jag lite för. Ja, med knät rakt i en koblaja.. Nötkreaturen har släppts ut på grönbete just på denna udde, och såklart såg jag inte denna, förrän det var för sent. Jaja, tvättmaskinen får väl hjälpa upp lite här.

Vandrar in i skogen, då korna såg lite väl nyfikna ut. Hittar en hel del skogsgrässtjärnor, smörblommor, samt denna vackra "Ängskovall". Står så fint i motljuset, och det är bara att lägga sig ner för att hitta rätta kompet för kvällen.

Klockan närmar sig 21, och ljuset försvinner bakom träden på udden, så man sätter sig i bilen på väg hem. En liten bit därifrån ser jag i ögonvrån en liten skogstjärn, och kan bara inte motstå frestelsen att prova några skott i den sena kvällssolen.

Kvällen tur är avslutad. Inga spännande moln fanns, samt att det blåste lite för mycket för lite vackra kustbilder. Ja, och så hade vi ju nötkreaturen som ockuperat kustlinjen denna kväll.

Nämnas bör att linsvalet denna kväll var Tamron 70-200/2.8 i alla bilder.

Tack och hej..

/Tobbe

 

Postat 2010-06-17 23:40 | Läst 3930 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera