En stund av avkoppling

Ett av de härligaste rekreationstillfällena som kan erbjudas.

Årets "kortaste" dag

Jahapp.. "Vintersolståndet", eller "Årets kortaste dag"..

Vaknar upp till en underbar (!) morgon. Klart ute, samt -23 grader utomhus. Senast jag upplevde detta kalla väder var på min "moppedag". Då var det -23 grader också. Men på senare tid kan jag inte minnas detta. Jaja, inte ett moln på himlen i alla fall. Soluppgången, denna molnfria dag var inte mycket att ha. Inte speciellt sugen att bege mig ut, men en tur denna dag måste det bli i alla fall. Har ju dock tagit ett par dagar ledigt innan jul, så varför inte göra en tur ? Väntar också på nytillskottet i väskan. Ett 70-200/2.8 VR-II. Intressant att se vad denna kan prestera. På eftermiddagen hämtas den på "posten". Jaja, Lanthallen då.. ;-)

Lite test hemma, sedan packas väskan. 14-24, 24-70, samt 70-200 och stativ.

På med långfillingar, termobyxor, tröja, fiberjacka, raggsockar, stövlar, halsduk, tjock ytterjacka, mössa, samt vantar. Blir riktigt varm innan det bär iväg.

Styr kosan till Järnavik, hemmavid. Parkeringen är inte plogad. Typiskt.. Kör ner till småbåtshamnen, och ställer mig längs kanten och packar upp. Börjar med 24-70.

Börjar promenaden ut mot udden i jakt på vackra isvulkaner i solnedgången.
Behöver inte gå långt förrän de första kompen dyker upp. Ute på udden betar boskap sommartid. Väl stängslat runt hela udden, så..

  

Vidare längs stigen, samt något förbryllad kikar jag i snön. Inga spår, mer än lite småvilt. Perfekt! Jag som gillar orörd snö, utan massa spår.

 

Testar med kort djup på några grenar längs "stigen".

 

Kommer upp på ängen. Här växer gullvivor om våren. Djup ligger snön över marken just nu.

 

Ute vid udden har isen lagt sig. Dock inte så tjock nu, men den täcker ända ut till Lammaholmen, och Tjärö.

 

Ligger lite lågt för att fånga dessa isflak. Dock ingen fin solnedgång, då molnen har tagit hand om kvällsljuset.

 

Byter till 70-200, för att testa lite med den också. Här lite isflak med snö på.

 

Samt här hängde en gren ner från ett isflak. Ligger på isen och fångar in denna gren med snön på.

 

Slutsats:
Årets kortaste dag var verkligen kort. Solsken under dagen, men molnigheten som dök upp under eftermiddagen sumpade alla chanser till vackert kustljus. I vilket fall var det värt mödan att pulsa ut till udden, för att få lite frisk luft i kylan, samt att få fota lite. Det var ett tag sedan..
Nu är det dags att klä granen..

Tack och hej..
/Tobbe

Postat 2010-12-22 19:58 | Läst 5637 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Stafettpinnen...

Då har man fått en stafettpinne i år igen. Denna gången inte gällande "sin bästa bild", utan den bild man tycker mest om för 2010.. Hmm.. Inget lätt val. Murrigt gröna storskogskomp är ju det jag gillar mest för tillfället. Inga egna bilder heller, så.. Genast knepigt. Fick denna av Mattias Söderberg.

Tror i alla fall att valet hamnar på denna fantastiska skapelse från i våras av en FS-kompis ute på udden. Vi tog "samma" bild, men hans blev snäppet bättre. http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/2047146.htm?set=mp

Med dessa ord lämnas pinnen vidare till just nämnda fotograf, samt till "Halmstad-Bente"

Ha de..
/Tobbe

 

Postat 2010-12-21 20:17 | Läst 2435 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera