En stund av avkoppling

Ett av de härligaste rekreationstillfällena som kan erbjudas.

Åh, regniga dag...

Tja, titeln skall väl egentligen vara "regniga natt". Okej, det regnade inatt också. Morgonens planerade fototur med nya gömslet regnade in. Argumentet "Finns inget dåligt väder..." passade inte mig här. Sparar detta till senare tillfälle. Istället satte jag mig på verandan och kikade vid fågelbordet. En hel del besökare där, trots regnet. Monterade på 400:an och satte mig på en stol (ungefär så som jag tänkt med gömslet då)..

Hur ser denna anrättning ut då?
Jo, ett fågelbord mellan två stora tujor. Dessa tujor ger bra skydd för småfåglarna. Trevligt att se dom snabbt dyka ner mot fågelbordet, snappa åt sig några fröer, samt snabbt upp i grenverket igen. Jag har förbättrat anrättningen med ett par extra sittpinnar. Allt för att bereda plats för alla matgäster här.

Tänk på att samtliga fågelbilder förtjänar att förstoras...

Kör med en fröblandning, vilket inte pilfinkarna gillar speciellt mycket. Kräsna små rackare som sprätter ut massor på marken nedanför. Tips om annan föda tas emot med tacksamhet, då detta har visat sig vara ett välbesökt matställe.
Vad hittade jag denna dag då?

Såklart Pilfink..

Här tryggt "gömd" i Tujan..

Talgoxe..

En till..

Blåmes (något tilltufsad)..

Nötväckan har en förkärlek till solrosfrön, som den kilar fast i barken på tujan.

Även Entitan förärade mig med ett besök..

 Entitan är vacker, så en till får det bli..

Gemensamt med dessa är Nikon D700 med 400mm/f2.8 Manuell zoom på bländare 4, förutom översiktsbilden, som är tagen med 24-70/f2.8.

När dessa ord skrivs så har det upphört att regna, samt att solen sticker fram lite. Men trots suget att bege mig ut och hitta något roligt i storskogen, så låter jag det vila lite och tar det i veckan istället.

 Tack och hej..
/Tobbe

Postat 2011-08-07 16:39 | Läst 3920 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera