Ett av de härligaste rekreationstillfällena som kan erbjudas.

Vad gör man med en Söndagsmorgon ??

Söndag morgon. Klockan är 05:30 och man är klarvaken.. Spanar ut och det är inte riktigt ljust ute. 7 grader "varmt" ute. Inga dimmor hemmavid, men härligt morgonljus. Frågan man ställer sig är om man skall ligga kvar i sängen, eller bege sig ut med kameran ??

Efter att man legat kvar i sängen, utan att somna om, så fattas beslutet att ge sig ut i alla fall. För sent för att fånga en soluppgång vid kusten, men varför inte sätta sig och passa på forsärlorna jag "hittade" häromdagen ?? Bestämt, och packar ner nödvändig utrustning för detta "äventyr". På plats, och sätter mig tillrätta en bit ut i forsen. Några grenar hänger ut över forsen och jag känner mig lite som en doldis. Perfekt! Har 28:an på och tar ett skott ut över mitt "revir".

Lite morgondimmor döljer sig kvar, men det syns inte så tydligt. Monterar på 400:an, och höjer ISO till 800. Efter 5 minuter, ser jag en forsärla, och spanar efter den. Dock så fick den för sig att inte visa sig på bild. Ett skott fick jag på den uppe i en buske. Med risk för att inte bli totalsågad, så väljer jag att inte presentera den. Sittar och spanar vidare. Under tiden riktar jag in mig på en sten, som tydligt visar vattenlinjen, då det är lite liv i forsen.

Kikar efter ärlorna, men de lyser med sin frånvaro. Solen börjar bli varm, och det är verkligen behagligt att sitta här. Okej, ett annat skott då..

Efter en och en halv timme, bryter jag upp och går över en bro till andra sidan, där det finns en äng. Kanske man hittar något där ?? Solen har värmt bort alla dimmor, men inte rått på morgondaggen till fullo än. Spindelnäten är verkligen exponerade i ljuset.

Inser att slaget är förlorat, och vandrar mot bilen igen. Kommer ut på vägen, och i motljuset uppenbarar sig ett par spindelnät, med innehavarna i fokus också. Byter till 70/200 och tar ett par sista skott denna underbara morgon.

Detta..

Och slutligen det här..

Tack och hej..

/Tobbe

 

Inlagt 2010-08-29 19:45 | Läst 2206 ggr. | Permalink
Tycker att det ser ut som att det var värt att offra sovmorgonen.
Personligen gillar jag sista bilden bäst!
mvh Anette
Svar från Tgrahm 2010-08-29 20:40
Hej, Anette...

Tack för inlägget..
Visst kan det vara värt att offra morgonsömnen ibland ?
Med ett härligt ljus, som trots allt bjöds på, så finns det inga alternativ..
Sista bilden finns även upplagd som "På vakt"..

Ha de..
/Tobbe
Missat detta inlägg, alltid lika kul att läsa om dina "fotoäventyr" den sista bilden är ju bara så läcker,
Svar från Tgrahm 2010-12-22 09:20
Hej, Bente..

Ja, det har varit dåligt med "fotoäventyren" på senaste tiden.
23 grader kallt ute (!!) Är ledig ett par dagar nu, och väntar min nya lins idag.
Skall eventuellt ut till kusten i eftermiddag, för att se om man kan hitta något där. Blickar tillbaka på sommarens bilder, och ser riktigt fram mot den igen.
Idag är det årets kortaste dag, men imorgon vänder det!
Bara det gör en glad i sinnet.

Tack för inlägget..

Ha de..
/Tobbe