Sport och Naturbilder

Fritt Exponerad skogen.

Skog rasar runt om oss det ena kalhygget efter det andra tillkommer. Världen förändras inte bara för fåglar och djur. Vi människor är inte riktigt med på förändringen. Tänk er att plötsligt skulle hela ert kvarter försvinna. Tankarna går till den oerhörda jordbävningen i Katmando. Så ödelagt tillvaron blir så annorlunda från dag till nästa. Här i skogen dör inte människor av att man avverkar, men det blir en förändring som jag i mina tankar lät gå till det jordbävningsdrabbade området. Vi är inte beredda på så stora omställningar ,vi önskar oss en långsammare takt på skogsavverkningen. Olyckor som stormar som river ner skogar blir för många en olycklig omställning i tillvaron.

Inlagt 2015-04-27 17:55 | Läst 1152 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bert !
Så fort det är en katastrof är människor villiga att bidra med pengar och hjälp. Det blir nästan som en tävling. TV galor som samlar in miljoner. Flyktingarna som kommer över Medelhavet i överlastade båtar vill man inte veta av. För att inte tala om de fattiga tiggarna utanför våra butiker. Det är bara en ovälkommen belastning. Jag har inte förstått skillnaden.

För 40 - 45 år sedan fanns det skog här hos mig. Nu ser det ut som på din bild om det nu inte är kalhygge. Träd som knäcks på mitten vid minsta storm. Det är så här skogsbolagen vill ha det, komma bort från allt vad hänsyn heter. Att vänja sig med det här har för mig varit en omöjlighet. Vart jag än befinner mig ser jag kalhyggen. Mellan Sälen och Fulufjäll är bergen renskrapade från skog. Mellan Boden och Jokkmokk likaså. Många platser som lever på turistnärning är kalhuggna ända inpå de stigar man vandrar. Tyvärr tillbringar människor hellre sin fritid på köpcentrumet nu för tiden än att åka till skogen. Ska man motionera gör man det i ett skylltfönster i stan.

I mina ögon är den riktiga skogen ett minne blott. " skitstövlarna " har sett till att det blivit så. Dom vill tävla om lyxbyggen i Danderyd och jaga ripa ostört på fjällen. Dom får sparken men som kompensation får dom 20 miljoner att trösta sig med och nytt hårt arbete i någon annan styrelse. Jag tycker Aftonbladets ledare gör skitstövlarna rättvisa.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinemarcal/article20611953.ab

Ha en bra dag i Malå !
Sten
Svar från optimal 2015-04-28 13:44
Jag delar dina synpunkter och det visar sig att de lättavverkade platserna till exempel vid vägar och skog där människor kan tänkas ströva är snart ett minne blott För det är ekonomi som styr Lätt att transportera och lätt att avverka sedan skiter bolagen i resten maximal utdelning är det som gäller//bert