vattenspegel

Sport och Naturbilder

Lek eller idrott

 

 

Ok det handlar inte om fotboll utan fotografering, eller att lära sig eller misslyckas.  

Egentligen har jag aldrig gillat fotboll än mindre skaffat mig kunnskaper om sporten. Men så blev jag inbjuden eller kanske var det tidningen som såg att jag släpade på en stor kamera och fick för sig att jag kunde fotografera fotboll.

Hursomhelst plötsligt befann jag mig på en fotbollsmatch i Spanien Fc Torevieja spelade mot något lag som jag glömt namnet på. Det var kanske inte så intressant vad laget heter eller spelarnas namn och positioner. Det var själva intensiteten jag ville fånga. Första matcherna blev mer eller mindre ett fjasko för fotografen. Inte en boll på någon av bilderna,bara en massa hopgyttrade spelare  och ingen förstod vad bilden hade för syfte och än mindre om den skulle platsa i en tidning.

Det gick upp för mig att det här är du riktigt dålig på. Visserligen var matchen också dålig men det framgick inte heller av bilderna . Redaktören tittade på bilderna och frågade, har du alldrig varit på en fotbollsmatch.  Jag måste erkänna att jag skämdes över resultatet. Jag har blivit bättre, bollen finns med på mina bilder och jag kan fånga en situation men det krävs en hel del träning och framförallt att kunna följa spelet med ena ögat och hålla det andra i sökaren.

Dessutom tror jag att det kan vara bra att veta något om laget och dess spelare, vilka specialiteter som kan komma fram på planen. Att befinna sig på rätt plats när det händer är en annan egenskap man bör lära sig.

Många uttryckersig negativt och skulle alldrig gå på en fotbollsmatch för det är en tråkig sport, jag håller med det är tråkigt för det mesta. Men jag tror att om man är uppmärksam kan man hitta roliga bilder utanför planen eller i anslutning till spelet.

Just nu har Sirius kravlat sig upp en bit efter otaliga förluster och hoppas få vara kvar i Superettan. Det som alltid är det roliga med matcherna är förmatcherna som småknattarna spelar underhållande och trevligt i kontrast till dom stora grabbarna.

 

Postat 2008-08-05 17:10 | Läst 993 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Med barn på fotorundan.

 

Varför har du alltid kameran med dig Morfar? Det var Karl som frågade det är ett av mina barnbarn som nu har kommit ifrån" skrikåldern " för övrigt samma ålder som  jag minns att man som barn skulle sitta tyst,särskilt när äldre pratatade. Det är ju ett minne blott Bra eller dåligt. Jag orkar inte med om barn får göra alllt efter eget huvud men framförallt när djudnivån är för hög.

Men nu har barnbarnen vuxit till sig och är både vetgiriga och intressanta kreativa och orädda,man får svar på tal morfar får försöka hävda sin aktoritet så gott det går.

Jag reste till Stockholm med Karl 12 år och vi hade en underbar dag tillsammans. Hans nyfikenhet på fotografi och varför man gör som man gör blev naturligtvis en posetiv eftermiddag för oss.

Man får faktiskt en hel del andra vinklar och ser saker på ett annat sätt med barn i närheten. Karl vet en del och tror sig veta det mesta men är en skön kille med stort intresse för historia. Konungens slott fick en genomgång Jag har 7  st barnbarn och alla är olika med varierande intresse Nu tror jag inte jag kan överföra så mycket kunnskap om fotografi men andra kan Det viktigaste är ju Intresset få se hur långt det räcker Kul är det med barn och foto.

Postat 2008-08-02 20:53 | Läst 1053 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera