Livet, konsten och tekniken

Söderut mot nya utmaningar

Ja, så var vi igenom miljötesterna då (se förra inlägget). Vi skakade och allt gick som det skulle, inget ramlade loss och allt fungerade både före, under och efteråt.

Experimentet (den stora vita tunnan) står på vibrationsbordet. Viktigt att kolla att alla skruvar är idragna efter rätt procedur

Sen åkte grejorna in i klimatkammaren och vi drog ner temperaturen till minus 25 grader. Det gick också bra. Men det var tur att vi hade handskar och det fanns extra tröjor att låna när man skulle titta till grejorna.

Vid varje test kör man en testsekvens som går igenom alla funktioner. Därför ser skärmarna ganska lika ut på alla bilder.

Och när allt var klart så var det dags att packa igen. 5 pallar med lådor som skulle fyllas. Men grabbarna är vana så det tog bara ett par timmar så var det klart och vi kunde säkra upp alltihop med packremmar.

Bagaget ihoppackat igen.

Inlagt 2017-03-26 19:56 | Läst 1610 ggr. | Permalink
Till Maxus? Går det att vara förvarnad om när uppskjutning sker i så fall? Förevigade faktiskt det första skottet (tror jag) som tyvärr misslyckades. Man såg på rökslingan efter raketen att den blev som en korkskruv. Kommer inte ihåg vad det var för fel, antagligen något med styrningen.
Svar från ylva_h 2017-03-26 22:53
Skottet blir antagligen i slutet av nästa vecka om vädret tillåter. Jag skall snabbspola lite i bloggen så du kan ta del av förberedelserna.

Säkerheten är mycket högre nuförtiden, men det skall ju gå bra att se den gå iväg även inifrån Kiruna. Man kan följa nedräkningen på Twitter (man behöver inte ha ett eget konto för att läsa).

Skulle ju vara kul att se din bild från det första skottet som var före min tid. Som tur var lyckades de rädda nyttolasten, så det kunde bli ett omtag senare.
Intressant läsning. Spännande jobb du har
Svar från ylva_h 2017-03-26 22:54
Det är jättespännande, men rätt jobbigt. Länge sen jag hade en helt ledig helg...