Livet, konsten och tekniken

Och nu blir det färgfilm!

Kollade i kylen och se där: En rulle exponerad färgfilm! Vad spännande! Jag använder sällan färg och mindes inte riktigt när den hade plockats ur kameran. Eller ens vilken kamera den suttit i.

Som tur är ligger Oden Lab runt hörnet så min nyfikenhet kunde snabbt stillas.

Färg är inte lika förlåtande som svartvitt. Och det kan bli väldigt olika resultat beroende på hur ljuset faller. Två bilder på Uggarde Rojr( Uggarde rojr – Wikipedia ) tagna vid samma tillfälle, men med väldigt olika resultat:

Men egentligen är färg snyggast på vintern:

Portra 160 och Voigtländer Bessa2 om jag minns rätt.

Inlagt 2023-06-22 00:11 | Läst 475 ggr. | Permalink
Fint det här! Och nu pratar vi fotografi, riktig fotografi! :) Och med bilderna på Uggarde Rojr så väcks en längtan till Gotland! :)
/Bengan
Svar från ylva_h 2023-06-22 08:46
Ja, Uggarde Rojr är en rejält imponerande hög med sten. Det är Gotlands största bronsåldershög tror jag. Enligt modern teori är det något slags revirmarkering "Vi som bor här har nog med starkt folk för att bygga stora monument. Så kom inte hit och mucka med oss!"

Det är trevligt att köra lite film då och då, men man skall inte låta den ligga för länge får då blir det som i första rutan, märkningen från skyddspappret lyser igenom. Nu är ju just den lite onödigt oskarp, men skulle det varit en fullträff hade det varit tråkigt med vattenstämpel.