Livet, konsten och tekniken

Höstens sista suck

Väderlekstjänsten utlovade vackert väder till lördagen. De fyra timmar sol som Stockholmsområdet hade fått hittils under november skulle minst fördubblas utlovade metrologen. En chans som inte fick missas! Inhandlade en burk gulaschsoppa, packade kamerorna i ryggsäcken och begav mig ut mot skärgården. Det egentliga ärendet var förstås att stänga av det som skulle stängas av och tappa ur det som kunde frysa sönder. Vi har lite grundvärme på året runt, men vid plötsliga temperaturfall kan det ändå hända tråkigheter, och man kan inte lita helt på Vattenfalls leveransförmåga heller.

Ormbunkarna ser ut som urtidsdjur när de torkar.

Nypon som inte blev soppa i år.

Skogen stod kvar.

Oväntade fynd! Omvandlades till en god sås till söndagsmiddagen efter fotograferingen.

Mer torra växter.

Ser ut att bli en kall vinter i år!

Mer färglatt och ätbart.

Sista båten tuffar hemåt. Det är dags för spindelnäten att hopas.

En härlig höstdag! Det enda man kan klaga på är att ljuset varar så kort nu. Man får passa på att njuta av den våta asfalten och ljusen i stan i stället.

Inlagt 2009-11-22 22:43 | Läst 1536 ggr. | Permalink
Fina bilder.
Igår var det verkligen "tillfälligt avbrott" i vädret. :-)
Svar från ylva_h 2009-11-22 23:26
Ja det var skönt!
Tyvärr är jag inte riktigt nöjd med skärpan. Håller väl på att bli gammel och darrhänter. Eller så är det något med exponeringen.
Vilket störtmysigt ställe! Vår lilla rönn har inte ett bär kvar, fåglarna har ätit av det. Och vad de inte tog blåste bort med senaste stormen. Vi har lagt märke till att när de börjar skatta ett träd betar de ganska systematiskt av det innan de går till nästa.

Kantareller har vi inte hittat här, fast de finns om man vet var man ska leta. På Vancouver Island har jag vänner som plockar stora mängder på höstarna.
Tyvärr är det inte vårt hus, vårt är nyare och ligger inte vid vattnet. Å andra sidan har vi lä för det mesta och slipper "motorvägen" i sundet.
Fåglarna är ena kluriga typer. Vi har en druvfläder utanför köksfönstret och jag lurade på dem i somras och trodde jag skulle kunna ta några fina bilder, men inte ens när jag satt inne med bara en glipa fönster öppet ville de sitta på rätt sida av trädet. När jag gick ut såg jag att de hade betat av hela baksidan i stället. Sen var vi borta någon dag och när vi kom tillbaka var andra sidan också tom. Lite träning i att ställa in skärpan manuellt fick jag i alla fall. Men någon superbild blev det inte.