Livet, konsten och tekniken

Äntligen Dakar!

Det blir inget jobb med bilder på kvällarna ett tag framåt, för nu är det dags för en av årets höjdpunkter: Dakarrallyt!

Inte för att jag är särskilt intresserad av motorsport, men att se dessa våghalsar bröta iväg rakt ut i terrängen i full fart har en otrolig fascination för mig. Särskilt de enorma lastbilarna som rusar fram i hög hastighet på smala grusvägar och upp och ned i sanddyner är en fullkomligt bisarr syn, men även motorcyklar och bilar är spännande att se. Tyvärr har ju säkerhetsläget i vissa delar av Afrika medfört att rallyt numera går i Sydamerika. Även där är det vackert så är det inte riktigt lika spektakulärt landskap som i Afrika. Fint filmat från luften brukar det i alla fall vara.

Om ni känner för lite lugnare kulturyttringar så är det sista dagarna på Caspar David Friedrich-utställningen på Nationalmuseum nu. Det var en ny bekantskap för mig, mycket vackra färger, men lite väl symbolistisk estetik för min smak. Väl värt ett besök i alla fall.

Ett intressant citat från utställningen (fritt ur minnet):

"Konstnären bör inte enbart avbilda motivet framför sig utan även den bild han ser inom sig. I det fall han inte ser någon bild inom sig bör han även avstå att avbilda det han ser framför sig."

Där fick vi lite att bita i!

Inlagt 2010-01-02 23:53 | Läst 867 ggr. | Permalink