Livet, konsten och tekniken

Nya tider

Äntligen är det dags! Min åtta år gamla dator skall bytas ut. På sista tiden har den varit så seg att det har tagit minst en halvtimma bara att logga in. Man kommer hem och slår på datorn. Äter kvällsmat och loggar in. Tittar på nyheterna, sen går det att öppna mailen. Ni kan ju tänka er hur det är att öppna Photoshop...

Men nu skall det bli nytt på skrivbordet. Snabbare processor och mer minne. Ingen superdator tyvärr, det finns andra saker som kassan också skall räcka till, men betydligt bättre än den gamla. Jag har rusat runt i affärerna och letat modeller och det finns mycket att välja på men konstigt nog är det nästan omöjligt att hitta någon med bra skärm. ALLA datorer i hemdatorskiktet har lågupplösta "widescreen" skärmar. Vill man ha något som är bättre måste man välja en "gaming" dator med 17+ tum skärm och en vikt runt 4 kg. Knappast särskilt bärbart.

Så nu gäller det" bara" att installera alla programvaror igen, flytta mailbox, dokument och bildarkiv så skall det bli bildredigering sedan.

Inlagt 2010-02-15 23:00 | Läst 1540 ggr. | Permalink
Kul. :-)
Lycka till!
Svar från ylva_h 2010-02-16 21:20
Tack! Du lär se min glada min vid fikabordet. Synd att man aldrig har nån fritid bara...
Snön hinter smälta förrän den nya darorn är kass.Sen får du gå på ruta 1 igen..Ja du. Mr K
Svar från ylva_h 2010-02-16 21:16
Allt för att höja BNP. Man måste ju dra sitt strå till stacken ;-)
När du jobbar med foto så är en högklassig digital skärm totalt överlägsen en analog. Med ett bra styrkort till. Lite dyrare men det lönar sig i högsta grad. Även om hemdatorpaketen är billiga så är jag inte säker på att det är en bra affär att köpa ett sådant.

Enligt min erfarenhet räcker en PC i ca 5 år, sedan känns den hopplöst föråldrad.
Svar från ylva_h 2010-02-16 21:19
Du har säkert rätt i det. Tänkte behålla den gamla "glas"-skärmen. Då kan man använda båda samtidigt.
Hemdatorer finns inte längre, vilket är lika bra, man höll alltid på att få en hjärnblödning när de skulle lösas ut. Håller man sig till konsumentsegmentet är inte datorer så dyra nuförtiden, och så blir det lite slantar till pensionen också.
Ok, nu börjar jag förstå, min dator är också 8-9 år och börjar bli litet seg...
De e kanske det här som man kallas utveckling...
Att köpa ny dator...ofta? ;)
Svar från ylva_h 2010-02-16 21:15
Det händer något konstigt när disken börjar bli full. Jag har en misstanke om att virusprogrammet försöker söka igenom precis allt och segar till datorn nåt enormt. Ungefär som en ivrig vallhund med för många får. Så kanske skulle det räcka att flytta över till några externa diskar och sen defragmentera? Skall prova det när jag har "migrerat" klart.