Livet, konsten och tekniken

DKW

Virserum är en liten ort i Småland inte så långt från Hultsfred. Fastän samhället numer har mindre än 2000 invånare så finns där det mesta, tom en välkänd konsthall som brukar ha intressanta utställningar varje sommar. Så om man har vägarna förbi tar man givetvis en avstickare dit och kollar läget. Konsthallen fokuserar på "antropologisk konst", dvs konst som vill att få betraktaren att reflektera över sin egen vardag.

Denna gång råkade vårt besök sammanfalla med ett DKW-rally. Många fina bilar passerade och tog en paus på konsthallens parkering. Givetvis fanns kameran med i fickan.

Som "folklig konst" tycker jag nog att de som renoverar och håller liv i dessa gamla 2-taktare är lika intressanta som det som visas inne på konsthallen.

Fina och välskötta exemplar:

Alla möjliga färger och varianter:

Sobert beige...

eller sportigt rött:

Om inte skicket är perfekt kan man kompensera med roliga dekorationer:

En lite äldre variant, kanske med träram?

Det var mycket att titta på så den här lille stackarn fick vänta länge på husse...

 Mer om vad som erbjöds inne på själva konsthallen vid ett senare tillfälle.

 

Inlagt 2014-10-26 18:39 | Läst 1776 ggr. | Permalink
Vilka härliga DKV bilar och fint fotat Det hade varit trevligt om man såg bilen bakifrån och inredning Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från ylva_h 2014-10-26 20:09
Ja det hade varit roligt att gå runt en stund till, och prata med ägarna också. Nu blev det lite kort och det var trångt mellan bilarna. Min morbror som var bilentusiast pratade ofta om DKW, men jag hade inte mycket koll på dem då. Därför var det extra roligt att få se lite mer. Tyvärr finns han inte längre med oss, så jag kan inte konferera med honom. Och nu finns ju även Wikipedia som informationskanal.
DKW väcker minnen. Min farbror hade en. När vi åkte till farmor och farfar i Slottsbron och tågen hade slutat att stanna där hämtade han oss i Grums i sin glaciärblåa DKW med vitt tak och körde oss till Slottsbron. Senare hade jag en moped av märket DKW.
Svar från ylva_h 2014-10-26 20:12
Härliga minnen! Om han inte har kvar den hoppas jag den har gått vidare till någon entusiast.
Om DKW har gått upp i Audi så måste det ha varit en bra moppe ;)
N Thomas Meldert 2014-10-26 21:41
Närå. Farbror Ebers DKW blev skrot. Men först stod den i skogsbrynet i många år och tjänade som leksak till oss unga gossar =)
Fina gamla bilar och fina bilder. på 80-talet hyrde vi en stuga i Virserum, jag vet inte om camping finns kvar idag.
Svar från ylva_h 2014-10-26 20:19
Det verkar fortfarande finnas möjlighet att campa i Virserum. En fin järnaffär har de också, ifall man behöver en råttfälla eller så :)
En del av de där gamla DKV är faktiskt riktigt vackra. Men 2-taktare låter inte så bra, och så ryker det om dem. Jag vill minnas att när jag var ung kallade vi 2-takts DKV för spånkorgar. Men roligt är det med gamla, välskötta bilar.
Svar från ylva_h 2014-10-27 21:08
Kanske för att de hade träram? De blev inte krigsplacerade av den anledningen stod det på Wikipedia, så det kanske var positivt för ägarna :)
Tvåtaktsmotorer håller väl på att fasas ut nu, tom utombords båtmotorer är 4-takt nuförtiden.
Det är härligt att se hur ägarna har putsat på sina ögonstenar.