Livet, konsten och tekniken

Fotomässa igen!

Så vallfärdade vi till Älvsjö igen för de fotointresserades årliga höjdpunkt: Fotomässan.

Rutinen börjar sitta nu: Beställ biljett i förväg, se till att vara i tid till insläppet, raskt vidare till Check-and-clean så älsklingen får lite omvårdnad, sen köa för att klämma eller köpa innan det blir för tjockt med folk vid 11. Därefter ett varv runt utställningarna blandat med diverse intressanta seminarier. Ett besök vid fotosidans monter för att peppa upp humöret med kaffe och trevligt småprat och kanske träffa någon bekant. Ett snabbt mål på någon av anläggningens vattenställen, hämta ut kameran och göra ett varv till. Verkställa tyngre inköp och sedan hemåt.

I år blev det inte mycket konsumerat. Liksom förra året var Wacom lindrgt intresserade av att demonstrera något och köerna till Scandinavian Photo's monter var bisarra. Utbudet av små roliga gadgets var högst begränsat. Inte ens Kaffebrus hade mycket framme som lockade till spontaninköp. Konstigt, det finns mycket roligt på deras hemsida. Stativ och belysning verkade vara det som satsades mest på. Till sist gick jag hem med en hög "back-issues" av Fotosidan Magasin och en gratis DN.

Vad övrigt: utställningarna var som vanligt fina. Det man minns mest var Elisabet Tolls medeltidsinspirerade foton och eleverna från Kulturamas fotolinje. Mycket av det andra som visades var tekniskt perfekt, men sa inte så mycket.

Åsså lite snaps från vimlet:

Kön till Check-and-clean är inte att leka med. Tyvärr inte lika fina give-aways som förra årets putsduk. Den har jag slitit hårt!

Det fanns ett torn för Canonfotografer. Det var mycket högre än Nikons plattform.

Det klämdes och jämfördes för fulla muggar. Snart är det jul på riktigt.

 

Inte så mycket utrymme för spontanklämmande i Leica-montern. Den var bara för den exklusiva skaran 60+are med bra pensionsavtal.

Det fanns fina utställnignar att titta på, både etablerade...

...och mindre etaberade fotografer.

 Fotoklubben ställde upp som vanligt.

Joe McNally hade haft en hemsk upplevelse på "The Vomit Comet". Känner de inte till sjösjuketabletter i USA? Här försöker han ta reda på felet med sitt universalhjälpmedel - blixt.

Pepsi är inte gott, men det ger energi. Samling vid vattenhålet!

En och annan kändis av olika slag skymtades. Det finns något för alla smaker på denna mässa.

Kort sagt: Folkligt-festligt-fullspikat även denna gång!

/Ylva

 

 

Inlagt 2012-11-25 19:00 | Läst 1745 ggr. | Permalink
Fin bild på Lasse från Schönherrs.
-affe
Svar från ylva_h 2012-11-25 19:08
Gentlemannen i Leica-montern? I så fall får jag nog justera texten om jag skall få tillgång till de åtråvärda HP4+-rullarna i framtiden...
Synd att jag missade dig
Svar från ylva_h 2012-11-25 19:08
Det samma! Såg Sten skymta förbi, annars inga från klubben. Din bild såg jag, den tog sig bra ut i stort format!
Tack för rapporten, hann inte med mässan själv!
Ha det gott!
Ewa
Svar från ylva_h 2012-11-25 22:11
Vi ses där nästa gång!
Gillar särskilt trean. Varför förvandlas dessa tillställningar alltid till gubbdagis?
Svar från ylva_h 2012-11-26 20:49
Och jag som tyckte det var hyggligt jämnfördelat. Det är ju en del damer vid bordet och de verkar klämma lika duktigt som herrarna. Men man blir väl lite hemmablind när man jobbar i en branch med 15% kvinnor...