Livet, konsten och tekniken

Kors i taket?

Vi skall dra igång ett större arbete i huset där jag bor och måste inspektera tak och väggar för att se att inga skador uppstått när arbetet väl är klart. Då kom givetvis frågan: Kan vi inte ta lite bilder så man ser hur det såg ut, du har väl en kamera?

Så in tågade vi, byggaren och bostadsrättsföreningen (jag), med varsin kamera och gick loss. Men uj vad svårt att få något bra resultat! Taket är vitt och ljuset dåligt på eftermiddagen så här års. Kamerans autofokus fungerar dåligt på så jämnt färgade ytor, och när man tittar i sökaren syns inte sprickorna. Blixt jämnar ut allt. Dessutom gällde det att få med något riktmärke typ en bit av en tavelram, lampa eller gardin så det gick att identifiera var kortet var taget. Så man blir totalt sjösjuk av att titta på dem.

Med en del joxande i Photoshop blev resultatet i alla fall ganska hyggligt till sist, och här på fotosidan har man ju lärt sig att krympa bilderna till ett hanterbart format. De tar i alla fall priset som de absolut tråkigaste motiv jag någonsin fotograferat.

Här är en kille som vet hur man får ut maximalt av taket. Och väl dokumenterat är det med ;-)

 

Inlagt 2009-10-18 22:44 | Läst 2160 ggr. | Permalink
Förbluffande! Är killen illusionist?

I alla fall, så du sliter för en bostadsrättsförening? Det har jag själv gjort i femton år. Mycket lärorikt, mycket slitsamt. Jag är säker på att jag skulle kvala som fastighetsförvaltare i dag, om jag var intresserad av jobbet. Men nu är jag pensionär, och jag har uttryckligen lovat min fru att aldrig mer ta något krävande föreningsuppdrag. Nåväl, jobbet måste göras. Någon måste göra det. Är man en sådan där typ med social ansvarskänsla så åker man dit på det.

Fast du kanske älskar uppgiften? I så fall är både du och föreningen att lyckönska :-)
Svar från ylva_h 2009-10-19 21:27
Jag tyckte faktiskt det var rätt kul, men hade nog behövt tänka efter och övat lite innan.
Om jag hade valt mitt 50 mm objektiv som är lite ljusstarkare i stället för "kit-zoomen" så kanske jag hade fått bättre skärpedjup?

Det är lätt att bli indragen i olika aktiviteter av den här sorten. Att föreningsverksamheten i sverige har minskat måste vara ett missförstånd, tycker det är kooperativa dagis, bostadsrättsföreningar och samfälligheter överallt, och allt rullar på med oavlönat engagemang. Man får försöka dra ett strå till stacken i bland, och så träffar man ju många trevliga människor på vägen.