Livet, konsten och tekniken

Lite kultur är aldrig fel

Har man en liten stund ledig på helgen är det alltid trevligt att ta sig iväg på något museum. Just nu är stan full med intressanta fotoutställningar. Förutom Fotografiska finns tex en fin Vivian Meyer-utställning på Kulturhuset. Ta till en rejäl stund så ni hinner se alla filmer. Det finns två mycket bra dokumentärer på nästan en timme var, och en svit med smalfilmer som hon själv har tagit, förutom en massa bra bilder och intressant nog några kontaktkartor. Och dessutom gäller samma biljett för på Makode Lindes utställning en trappa ner. Missa inte att ikläda er den papperspåse över huvudet som han rekommenderar för att få den kompletta upplevelsen! Är det installation så är det.

Men den här gången gick mina vägar åt ett annat håll. En rekommendation fick mig att styra promenaden mot Nordiska Museet på Djurgården.

Gustav Vasa vakade över ordningen som vanligt. Men det var inte honom jag var där för att träffa.

En annan man, utan strumpbyxor, men med en Rolleiflex på magen tittade fram i en dörröppning. Tore Johnson.

Runt honom fanns ett antal svartvita bilder hängda i korrekta rader.

Utställningen visade sig vara ett antal av museets egna bilder, tagna av Tore Johnson i Paris i slutet av 40-talet. Väl sevärd, om än inte så omfattande.

Tyvärr är utställningen lite undanskuffad i ena kortändan av stora salen på bottenvåningen. Den hade varit värd bättre exponering. Och om man inhandlar en lilla katalogen som finns till så verkar museet ha fler foton än de som ställs ut nu.

Och till sist en kvällsbild i det sköna vårljuset, bara för att. Önskar er en trevlig påskhelg!

Inlagt 2016-03-23 21:40 | Läst 1214 ggr. | Permalink
Vackert! Jag önskar att jag hade mer ledig tid.. då kanske jag skulle hinna gå på lite museer.. ja ja, den tiden kommer väl också..
Hälsn!
Svar från ylva_h 2016-03-24 12:35
Man får ligga i och utnyttja varje ledig timma. Det är alltför långt till pensionen. Trevlig helg i solen!