Livet, konsten och tekniken

Tionde December - Time Warp!

Dagens bild är från i går kväll, lite fusk alltså. Men så här såg det ut när vi skulle åka hem på kvällen. Och nej, vi åkte inte med Millenium Falcon... även om det kändes så när man såg de vita strecken. Farten var också betydligt lägre än överljushastighet, snarare 60 km/h på motorvägen.

Om man stod stilla var det vackert och stämningsfullt.

Ett ställe där tiden faktiskt gått framåt är i alla fall på SL. Södertälje är åter en plats som är tillgänglig för pendlare! Grattis alla Södertäljebor, nu finns ni på kartan igen!

 

 

 

 

Inlagt 2012-12-10 22:51 | Läst 712 ggr. | Permalink
Hej igen, jag hoppas du fått mitt mejl! På sista tiden tycks du ha ökat intensiteten i ditt bloggade. Jag har visserligen inte kommenterat de enskilda bloggposterna, men läst (tror jag) samtliga från början av november. En riktigt fina poänger. Som det där från 8 december: "Har man rätt nyckel kan stora saker uträttas här..." :-D

Kommer mig att tänka på ett citat jag hörde i radioprogrammet Spanarna. Det kom upp i samband med vissa järnrörsbeväpnade politiker, men citatet lär vara hämtat från en popartist. Det var i alla händelser den obetalbare Göran Everdal som framförde det: "Med ett järnrör kan vem som helst slå världen med häpnad!" Vet inte varför jag tyckte det var så vansinnigt roligt, men det tyckte jag. Spanarna är ett av mina favoritprogram. Det är ju så fantastiskt att jag kan lyssna på svensk radio över nätet, och många gånger med bättre ljudkvalitet än jag förr hade på FM-bandet i Sverige.
Svar från ylva_h 2012-12-11 22:09
Visst är det fantastiskt med web-radio och tv! Jag lyssnar också på Spanarna, och de har oftast intressanta vinklingar på samtidens fenomen.
Järnröret är nog ett citat från det klassiska seriealbumet "Socker-Conny" "Med ett sjysst järnrör kan man slå värden med häpnad", tyvärr har jag inte läst den själv. Kul att du associerade det med manöverpanelen för tågen!
Jag har haft en ambition att ta en bild om dagen i december, men brist på tid, brist på ljus och brist på inspiration gör det svårt :) Du har lyckats mycket bättre på Blipfoto!
/Ylva
Första bilden är fräck, som från Star wars
Svar från ylva_h 2012-12-11 18:37
Ja, det var så det kändes!
Första bilden är schysst
Svar från ylva_h 2012-12-11 23:08
Ja, det var verkligen en märklig känsla!