Livet, konsten och tekniken

Tolfte December 12-12-12 12:12

Och så var det 12/12 2012 då, och media försökte bygga upp en magisk känsla. Jorden skulle gå under enligt Mayakalendern och alla kyrkor skulle fyllas med giftaslystna par. Men i själva verket verkar intresset ha varit lite ljumt.

I själva verket var nog folk mer intresserade av att handla julgran. Det fanns fortfarande en del snygga på Spelbomskans torg. Blomstertältet såg varmt och "cosy" ut i skymningen. Handlaren gick runt och piffade till sina granar för att få dem att ta sig bra ut. Lite belysning hjälpte också upp intrycket.

När man tittade upp mot Odenplan såg man även där en gran i fjärran. Högst upp på stora kranen. Ett lömskt marknadsföringstrick månne?

Nån gång skall jag lära mig att skärpa mina bilder så där snyggt som alla andra på Fotosidan tycks göra... Kanske på nyårsdagen, så fixar man nyårslöftet på en gång.

Inlagt 2012-12-12 19:43 | Läst 1646 ggr. | Permalink
Missade klockslaget tyvärr.
Gillar klockan.
Svar från ylva_h 2012-12-12 22:36
Jag med. Klockan är arvegods från min kära morfar som underhöll den omsorgsfullt. Så duktig är inte jag, det får väl bli när man är pensionär.
/Ylva
Fiffigt med klockan och fina stadsbilder!
Ha en fin kväll!
ewa
Svar från ylva_h 2012-12-12 22:37
Tidsbrist som vanligt. Men stadsbilioteket är ju alltid fint.
Ha en fin kväll du med.
Men det var överfullt med giftaslystna på Stadsmuseet. Och själv begick jag premiär som bröllopsfotograf när en kollega gifte sig "bara för att det blir lätt att komma ihåg datumet" =)
Svar från ylva_h 2012-12-12 22:39
Grattis! Hoppas det gick bra med fotograferandet! Fast det var på Stadshuset väl?
Och om man tycker att det är viktigt att hålla koll på bemärkelsedagar så är det väl rätt val :) När det nu inte var världens undergång...
N Thomas Meldert 2012-12-13 07:10
Fotograferingen gick prima och det var ingen trängsel med giftaslystna på Ekebyhovs slott. Världens undergång kan vänta och det är ju f ö ingen idé att fotografera den dagen. Vem ska se på bilderna?
Nu är det ju den 21:e som Maya-kalendern tar slut, den 12/12 2012 var mer bara ett "roligt" datum. Å andra sidan så stämmer Claes kommentar, nu är det dags för en ny Maya-kalender.
Sorry om jag är en besserwisser ;)
Gillar verkligen bilden på klockan :)
Mvh
Patrik
Svar från ylva_h 2012-12-12 22:41
Messerschmittar är välkomna. Nu får vi ju ett nytt roligt datum att blogga om ;)
Jag gillar också klockan. Tyvärr tickar den väl högt för moderna människor.
Stod du och passade på klockan, eller fuskade du och ställde den på rätt klockslag? :-) Svaret gör detsamma, bilden blir ju densamma i vilket fall. Men det tycks vara en vacker klocka. Någon gång kan du öppna den och fotografera urverket. Gamla urverk är ofta fantastiskt vackra, tycker jag som är lite nördig. Redan när jag var i sexårsåldern brukade familj och vänner ge mig gamla trasiga klockor, som jag fick pilla isär och kanske pilla ihop igen. Bland de roligaste prylar jag hade!

Om vi nu ska tala om skärpa, så finns ingenting som går upp mot att få fram den redan när man exponerar. Men det är ju inte teknisk perfektion som skapar stämning i bilden. Det är fin känsla i dessa kvällsbilder från vinter-Stockholm. Tänker jag och tittar ut genom fönstret, där en regnstorm just piskar marken i det gråa förmiddagsljuset. Men i går hade vi soligt, nästan vårväder. Egentligen längtar jag inte alls efter snö, men all snön i Sverige just nu ger fantastiskt vackra bilder.
Svar från ylva_h 2012-12-15 21:04
Det beror på vilken tidszon man går efter, men det var rättare hos dig än hos mig ;)
Någon gång skall jag öppna den, urverk är fashinerande! Men man dår vara försikteig så det inte blir förstört, de är ganska ömtåliga.
Ja, man skulle ju önska skärpa från början, men ofta så blir det inte riktigt bra. Jag har ännu inte kommit fram till om det är kameran, objektivet, skakning eller bara att man vant sig vid konstgjort skärpta bilder. Kanske en kombination av alltihop.
Det är nog tur att vi har snön eftesom det är mörkt redan vid 3-tiden nu! Men snart vänder det.