Canon EOS 450D

Artiklar om produkten


Betyg


(4.55/5)
(4.55/5)
(4.26/5)
(baserat på 65 recensioner)
Skriv en egen recension



2018-01-24 AJRA-46



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Min första dig-kamera. Fungerar otroligt bra för sin prisklass.

Pris: 5

2015-12-30 Naahls



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: -
MINUS: -

En bra kamera för amatörer! Lätt använd mm

2014-02-21 kinden_47@hotmail.com



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: enkla reglage, lätt att lära
MINUS: brus redan vid 800

en perfekt kamera till nybörjaren, känner mig helt o hållet nöjd med detta exemplar.
Bildkvalieten är superb för detta pris.
enkel kamera att lära sig på, lättillgängliga knappar.
lite brus vid högre iso från ca 800-1600, under 800 uppfattar man att det finns brus men går att ta bort i LR5.
känns lite lätt utan batterigrep, med batteriegrepp perfekt vikt på kameran :D rekommenderar denna för en nybörjare helt klart

Kundtjänst: inte behövt vara i kontakt

Pris: 2000

2013-09-22 kslt



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt att förstå Fungerar med i princip alla objektiv Lätt vikt
MINUS: Något högt slutarljud

Perfekt som instegskamera till den digitala systemkamera världen :)!
Fixar väldigt olika utmaningar och olika foto tillfällen på ett bra sätt med mycket bra kvalité på bilderna.

Min 450D har varit min första systemkamera och jag är oerhört nöjd med den.

Nu ska jag dock uppgradera mig (efter ca 3-4 års användning) då jag märker att jag vill kunna göra mycket mer avancerad/krävande fotografering och vidareutveckla mig själv som fotograf.

2013-04-12 Jenni1313



Att använda: 5 Hållbarhet: 2

PLUS: Enkelt att använda och lätt
MINUS: dåligt iso och ohållbar

Min kamera har jag haft problem med fram och tillbaka. Det har alltid varit mist en sak som är fel på varje år. Har haft den i nästan 5 år och nu när jag vill använda den är den helt död.
Eller den funkar i någon sekund sen dör den. Har köpt nya batterier men ändå funkar den inte.

Kundtjänst: har haft in denna på service två gånger och har fungerat efter

2013-04-05 Tuva J



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Allt!
MINUS: Ingen filmfunktion

Fick en 450D i julklapp och jag älskar den. Enda minuset är att den inte går att filma med men jag tycker den annars är väldigt bra.

2012-06-29 gatufotografen



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Låg vikt, kompatibel med nyare objektiv, bra bilder
MINUS: Displayen reflekterar ljus och är svåravläst soliga dagar. Klent handgrepp

Jag behövde en andra kamera för att slippa byta mellan tele och normal, det råkade bli en 450 eftersom ägaren behövde en fungerande dator. Vikten är låg och det ger tyvärr en ynklig känsla tillsammans med ett plastigt grepp. Fördelen är att jag inte känner det som en extra tyngd när jag bär två kameror samtidigt. Eftersom jag mestadels tar mindre krävande bilder med den, är bristen på högre ISO tal inga problem.

2012-04-09 HomerZ



Att använda: 1 Hållbarhet: 3

PLUS: Många objektiv att välja på.
MINUS: Brusig, plastig, dåligt grepp, Slutaren låter som en liten Chihuahua.

För att vara systemkamera har den ett väldigt klent grepp.

Pris: 4800

2012-04-08 Lars_E



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Liten och lätt. Jag gillar små kamerahus och här får allt plats på ett föredömligt sätt. Kitgluggen! Alla gnäller på den men den var klart över förväntan.
MINUS: Ett förskräckligt slutar/spegelljud. Litet användbart ISO-område.

Efter två år med denna lilla behändiga kamera sålde jag den till förmån för saker som passar mig bättre.

Nackdel nummer ett: Den skriker!
Det är lättare att vara diskret med en 1D med en högglanspolerad trumpet istoppad i glugghålet än att gnissla åstad och fota i en kyrka, mötesrum eller liknande.
Slutarljudet är horribelt. Så rasade spegeln ocksåefter runt 1500 exponeringar. Garantiärende men den lät lika illa efteråt också.

Vidare är ISO klent. 1600 är max och knappt användbart och man håller sig helst under 400.

Jag trivdes med kameran men kom aldrig riktigt att känna att jag litade på den. Det var nånting bräckligt över den.
Har även en 550D och upplever inte alls samma känsla av osäkerhet i den. Mycket bättre även om den också bullrar.

Kundtjänst: Fick tillbaka kameran från en rep. av spegelmekanism med ett fingeravtryck värdigt en bonne på mattskivan. Man blir trött... Jag tog till spriten och städade ur hus och sensor. Sen funkade det som förväntat.

Pris: 6500

2011-09-29 emmanordgren



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt att använda, enkla menyer, bra grepp, stadig, inte för tung, bra batteritid, osv (i stort sett allt!!)
MINUS: lågt iso, högt brus, saknar filmfunktion

Jag har haft denna fina kamera i över ett år nu. När jag började var jag helt nybörjare på systemkamera och då passar 450:n mycket bra! Lätt att lära sig, enkla menyer, enkla inställningar, helt enklet mycket användarvänlig.

Jag tycker den ligger bra i handen och är lagom tung att ha med sig på axeln. Med rätt objektiv (som alla andra säger, satsa på ett 50mm ist för kitobjektiv) så får man superba bilder!! Med batterigrepp så får kameran en extra tyngd och blir aningen större, passar mig perfekt.

Nu känner jag dock att jag har vuxit ur kameran och vill gå vidare, men kommer vara den evigt tacksam för att den hjälpte mig att lära mig hur en DSLR kamera fungerar. Denna kamera rekommenderar jag så varmt till alla nybörjare!! Du kommer inte bli besviken.

Liknande produkter: Canon eos 500d, ett par av nikons nybörjarkamrer, canon eos 1000d

Köpt hos: Mediamarkt

2011-09-13 Hoggen46



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Enkelt handhavande, lätt att ta med
MINUS: Lite väl liten, sådär med ISO:n

Köpte min 450D i Japan 2008 (där den heter Kiss X2 och var nyss utkommen) och har knäppt cirka 17 000 bilder sedan dess (edit: närmar mig 45 000 bilder nu 5/2014). Fungerar utmärkt fortfarande och får följa med på de flesta resorna på grund av sin storlek och att den är lätt att använda. Sneglar på en Canon 7D, men känner inte att jag har råd eller riktigt behov ännu.

Liknande produkter: Nikon motsvarande modell, Canon 40D

Köpt hos: Teknikaffär i Tokyo

Pris: 5800

2011-08-16 knobloch



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt/liten, tillräckligt många funktioner, lättanvänd, smidiga menyer/knappar, billig.
MINUS: Inte jättebra ISO-prestanda, ingen videofunktion (om man nu vill ha det).

Har haft denna kamera i ca 2 år nu och den duger till det mesta måste jag säga. Pålitlig, lättanvänd och smidig. Valde denna pga det relativt låga priset men att den innehåller många funktioner samt är relativt liten/lätt.

Liknande produkter: Canon EOS 1000D

Köpt hos: Japan Photo

2011-07-19 jobe69



PLUS: Små minneskort, storleken, formen, ljusmätningen mm.
MINUS: Ergonomin på knapparna kunde varit roligare.

Allvarligt talat; en helt underbar kamera.
Ljusår bättre än 40D enl mig. Den känns fräsch, snabb, säker, till och med missarna blir snygga, underbar s/v-hantering.
Hade en 7D tidigare som var snabbare, men 450:n känns mer som en 5D i brusnivåerna. Och ju bättre linser man klämmer på desto bättre blir den.
Mkt bättre än 400D.
har en 5D Mk2 också, men den används knappt nu. Dock är ju fullformat vackrare enl mig.
Kan rekommendera 450 varmt. Riktigt rolig.

Liknande produkter: 500D, 550D, D90.

Köpt hos: Begagnad

Pris: 3000

2011-04-12 Ingemar Svensson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lång batteritid, bra menyer.
MINUS: Kan ej låsa programknappen.

Jag har använt min kamera i över 2 år och är snart uppe i 25 000 exponeringar. Mattskivan är bytt en gång i övrigt så fungerar den hur bra som helst. Kopplar man dessutom på batterigreppet så blir den bastantare och skönare att hålla i, men sådant är ju en smaksak.

Batteritiden är helt otrolig och har man battegreppet så kan man ju ladda med 2 batterier vilket ytterligare förlänger brukstiden.

Jag hoppas på att den snart skall gå sönder så jag kan byta upp mig till en Canon 7D, men det ser ut som att jag får vänta länge.

En kamera som starkt kan rekommenderas.

Köpt hos: ONOFF

2011-04-12 matzh



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Aldrig en dålig bild om batteriet är laddat & inställningen gjorts efter förutsättningen. Suverän batteritid.
MINUS: Har inte märkt några.

Helt suverän, men tekniken går framåt & objektiven kostar för mycket när man kan köpa PowerShot till halva priset.

Liknande produkter: Nikon

Kundtjänst: Aldriv varit aktuellt.

Köpt hos: El-Giganten

2011-01-24 MoniQ90



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra och logiska knappar. Liten, smidig samt passar mina små händer. Lätt att lära sig.
MINUS: Börja bli brusigt tidigt. Ej vädertätad

Jag har haft min 450D i ett par månader och jag älskar den! Detta är min första systemkamera så jag har ju inget att jämföra med. Iallafall jag lärde mig den väldigt fort, men jag hade ju tillbringat hela första dagen med att läsa i manualen också och innan dess så har jag läst på om iso, bländare, slutare och vitbalans.

Live view funktionen använder jag mig inte så mycket av, men jag lärde mig först för några dagar sen att fokusera manuellt .__. då fann jag att bilderna blev mycket skarpare när man kunde zooma och sedan finjustera fokusen.

Kameran passar också mina händer alldeles perfekt, då jag har små händer :)

Kundtjänst: ingen erfarenhet av kundservice

Köpt hos: Mediamarkt

2010-10-12 Qzernix



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bättre än förväntat för prisklassen, skarpa bilder
MINUS: Mindre bra bildhastighet, ej vattentålig, mindre bra ISO

En mycket bra kamera som fungerar över förväntan för sin prisklass. Acceptabel af-system och ISO som fungerar väl i de flesta situationer. Lite saktfärdig i bildhastighet men annars fungerar kameran bra. Kameran är pålitlig och någorlunda stryktålig men har problem med vatten. Ger skarpa bilder i de flesta situationer.

2010-08-31 Fattybom



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Stor skärm, enkel med stora knappar.
MINUS: Kitobjektivet är inte mycket att hurra för, bäst i soligt dagsljus.

Haft 450d i ett år och kände at jag växte ur den för några månader sedan, enkel och lätt att använda ger den ett års livslängd tills man tröttnat.

Liknande produkter: Canon 550, 350 och diverse digitalkameror.

Kundtjänst: Toppenbra serive hos Canons center i Göteborg.

Köpt hos: Dustin

2010-08-09 Miarie



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Live Wiew,Stor skärm, Lång batteritid, bra bildkvalitet, lätt.
MINUS: Lite plastig, inte vädertätad.

Har fått kameran för några dagar sen! Har hunnit lära mig lite om den, finns jätte mycket och lära sig om denna kamera. Så man växer inte ut den fort, precis . Fast jag köpa ett bättre objektiv än det som följde med. Jag är ju nybörjare, så den här kameran var bra för mig. Men jag tror att den funkar för dom mer vana också.

Nån har skrivit att live wiew funktionen var lite krånglig, det tyckte inte jag. Hur lätt som helst att stoppa på!

Den är lite plastig men det är inget som jag stör mig på.
När jag fotar/håller på med kameran så tänker jag då inte på det.

Ser inget minus med att det inte är filmning, vi har redan en jätte bra film kamera.

Liknande produkter: Nikon D3000, Canon Eos 1000D, Nikon D60

Kundtjänst: Ej behövt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6590

2010-08-05 Samuel W



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS:
MINUS: har inte hittat några om huset, men kitobjektivet är inte det bästa vid mindre ljusförhållande

Lätthanterlig och bra kamera, det ända är att kitobjektivet inte är speciellt ljuskänslig. Löste problemet med att köpa till ett ES 50 mm1,8 ii för 1050 kr.

Nu använder jag kitobjektivet för lite naturbilder och ES 50 mm vid porträtt.

Även om kitobjektivet är helt ok, rekomendera jag att byta/uppgradera till ett ljukänsligare objektiv.

Kortfattat en kamera du kan växa med.

Liknande produkter: D60 Eos 1000d

Köpt hos: blocket

Pris: 3800

2010-08-01 Trippelmamman



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: *Stor och tydlig display *Lätt att komma åt knapparna *Skönt grepp
MINUS: -Live-view aningen krånligare än Sony a330

Min bästa SLR-kamera jag har haft. Lätt att använda och tar fina bilder.

Med denna kamera har jag lärt mig massor om dom olika inställningarna.

En kamera som jag mer än gärna tar med mig ut samt tar porträttbilder på mina barn.

Liknande produkter: Nikon D3000, Canon 1000D, Olympus E-PL1

Kundtjänst: Har inte behövt ringa till Kundservice ännu så jag kan inte beskriva min erfarenhet hos dom.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4500

2010-05-18 misohnchen



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Stor display, enkla menyer, direktknappar, bra grepp, OK batteritid, klarar höga ISO bra, live view, prisvärd, användarvänlig!!
MINUS: dåligt grepp omman har stor hand, hade önskat lite bättre upplösning på skärmen.

Mycket nöjd med min kamera som är den första systemkameran jag äger. 450 D känns som en kamera man kan växa med utan att komma till en återvändsgränd - iaf inte än! och med lite roliga tillbehör och objektiv så har man riktigt kul och lyckas bra med bilderna.
det medföljande objektivet är helt OK men om man inte skall tröttna så är det nog läge att omgående köpa något mer.

Menyerna är mycket enkla och tydliga vilket jag tycker Canon gör mycket bättre än Nikon. Dem viktigaste funktionerna finns lätt tillgängliga med direkt knappar vilket också är ett stort plus.

450D har en stor skärm vilket uppskattas och live View funktionen är ju en trevlig bonus, använder den dock inte så mycket som jag trodde jag skulle göra.

En mycket bra, enkel och prisvärd kamera för den som är relativt ny men inte vill behöva byta kamera efter 1 år!

Liknande produkter: Canon EOS 400D, Canon EOS 500D, Nikon d5000

Köpt hos: Komplett

Pris: 4500

2010-05-16 loveisrocketscience



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: helt okej kitobjektiv, bra batteritid, lätt att lära sig, tydliga menyer
MINUS: brus på iso 400 och uppåt, ömtålig?

Har haft 450D'n sedan midsommar 2009 och överlag är jag väldigt nöjd med den. Innan dess fotade jag med kompaktkameror men då blev bilderna aldrig som jag ville ha dem.
450D är en instegskamera, och en bra sådan. Det tog inte lång tid innan jag slutade använda andra lägen än M/Av/Tv. Menyerna och knapparna är lättfattliga och man kan fippla med inställningarna ganska länge. Har läst och hört många säga att de tycker att Canons kameror är plastiga och har för små grepp, men i jämförelse med min kompis Nikon D60 tycker jag att 450:n känns tåligare och bättre i handen (för att vara en plastig instegskamera) men jag antar att det är en smaksak.
Batteritiden är grym, särskilt om man fotar i JPEG. Jag körde seriebildtagning en hel dag och det försvann inte en enda plupp från batteriindikatorn. Givetvis räcker det inte lika länge när jag fotar i RAW, men det är ändå mycket bättre än vad jag förväntade mig.
Objektivet som följer med (18-55 IS) är långt ifrån världsbäst, men för en nybörjare och inte-så-kräsna amatörer funkar det. Fokusringen är i och för sig irriterande liten men det är betydligt bättre än versionen utan IS iallafall.

Så här ett år senare börjar jag ändå fundera på att byta hus. Varför? För att jag vill ha snabbare seriebildtagning, mindre brus vid höga ISO och lite annat lull-lull (läs: trådlös blixtstyrning som på 7D). Därmed inte sagt att jag inte gillar 450D, för det gör jag. Det är liten och lätt - vilket betyder att den kommer med ut nästan jämt. Jag tog nog fem gånger så många skidbilder i vintras jämfört med rumskompisen med en 50D som han tyckte var för tung att släpa på.
När jag köpte den hade 500D:n redan kommit ut men ärligt talat är jag glad att jag valde 450:n, eftersom jag aldrig haft något intresse av att kunna filma. Bildkvalitet etc. kan alltid bli bättre, men som första riktiga kamera har den här passat mig perfekt. Den har fått mig att vilja fota mera, och mera, och mera..
..och det är väl precis det som är meningen?

Liknande produkter: Canon 1000D, 500D, Nikon D60, D5000

Kundtjänst: Inte behövt någon än.

Köpt hos: NetOnNet

2010-04-25 Andreas Lindhé



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Prisvärd, stor kompatibilitet.
MINUS: Saknar filmfunktion, lite väl lätt och plastig.

Tidigare har jag bara haft en kompaktkamera, visserligen en bra sådan, men fortfarande ojämförbart (En Canon PowerShot S5IS).
Jag är grymt nöjd med 450D:n, men ibland saknar jag filmfunktion. Hade en grymt bra filmfunktion på min kompaktkamera. Men i övrigt är jag nog inte annat än nöjd. När jag skulle köpa denna stod det mellan den och 1000D. Men är glad att jag inte valde en sämre kamera för nästan samma pris!
Jag använder den mest med kit-objektivet, men det duger för mig i de flesta lägen. Snabb autofokus och ok bildkvalité allround. Dock är det kass skärpa i kanterna, men oftast har man ju motivet man vill fokusera på i centrum av bilden, men i alla fall.
Har köpt en 430 EXII blixt till den, men då är den väl framtung (med kit-objektivet på). Ska nog skaffa batterigrepp snart så det blir bättre.
Har inget egentligt att klaga på, toppen kamera! Speciellt till det priset.

Liknande produkter: Canon EOS 1000D

Köpt hos: Expert

Pris: 6000

2010-03-25 misohnchen



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Mycket tydlig och enkelt menysystem. Många funktioner (i princip alla) som behövs under själva fototillfället nås enkelt med direktknappar - ett mkt stort plus i mina ögon. 3,0" LCD som visar bilden bra, även i starkt solljus. Live view är trevligt att ha men kanske inte alltid så nödvändigt.
MINUS: Greppet kan vara litet för de med stora händer. Den kan uppfattas som palstig.

En mycket bra kamera för den som har fått blodad tand av fotografering men vill ha något mer spännande än de allra enklaste modellerna. Kitobjektivet som ingår är schyst att börja med, jag rekommenderar nog att man ser sig om efter något annat om man vill behålla sitt intresse för fotografering, annars finns risk för att man blir uttråkad!

Liknande produkter: Canon EOS 400D, Nikon D5000, Nikon D3000, Canon EOS 500

Köpt hos: Komplett

Pris: 4995

2010-02-16 Artifex



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Prisvärd, enkel att lära sig
MINUS: Liten att hålla i, tenderar att överexponera

Efter en längre tids uppehåll kändes mina gamla grejor inte relevanta, så jag valde att börja om från början. Valet stod mellan Nikons och Canons instegsmodeller, och efter mer än ett år med denna kamera känns det fortfarande som om jag valde helt rätt! :-)

Den är enkel att lära sig, den har de flesta inställningar som en nybörjare kan vilja göra och mycket mer därtill. Stor och tydlig display, och det är väl också en av Canons första systemare med live-view, om jag inte misstar mig.

Det är klart att jag saknar en del i prestanda och finesser, men detta är ju en instegskamera och skall också värderas som en sådan. Den levererar precis vad den lovar, och det gjorde den (iaf 2008) till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Därav toppbetyg.

Ska jag komma med negativa omdömen, så är det att den är för liten och nätt för den som har stora händer, och den känns inte lika gedigen som Nikons motsvarigheter. Jag tycker att JPEG blir lite "mjuka", men då finns ju RAW. Jag har också upplevt en tendens till överexponering vid komplexa motiv.

AF-assist via blixten funkar bättre än lampa, men den kan också vara väldigt irriterande i fel sammanhang. Varför går det inte att stänga av funktionen med mindre än att också stänga av blixten?

Liknande produkter: Nikon D60

Köpt hos: NetOnNet

2010-01-09 pjonko



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätthanterlig
MINUS: Litet grepp

Är en bra instegskamera. Har ingen erfarenhet av systemkameror men denna kamera känns väldigt lätthanterlig och logisk.

Liknande produkter: Sony A-350, Nikon D60

Köpt hos: Simply Electronics

Pris: 5000

2009-12-15 yoowpix



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätthanterlig och bra funktioner.
MINUS: Lätt och högt ISObrus.

Jag har haft denna i ca 4 månader och det var lätt att lära sig funktionerna. Den är dock lite för lätt och svår att använda i dåliga ljusförhållanden. Men annars tycker jag om den och blir nog att använda den ett tag till tills min budget blir lite bättre och man kan inverstera i en bättre kamera

Liknande produkter: Jag använde Canon EOS 400d i 3 års tid under min media utbildning på gymnasiet, men jag kände att jag ville testa på någonting nyare och då valde jag 450d för jag hört gott om den.

Kundtjänst: Dom kan sin sak och mycket bra på att sälja. Jag rekomenderar dem för deras bra priser och bra hand med kunder.

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 6700

2009-12-12 patrik_p



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Smidig. bra instegskamera. liveview. bra funktioner
MINUS: högt ISObrus. Lite för lätt ( utan batterigrepp )

Har haft kameran nu ca 6 månader.
Väldigt bra instegskamera om man haft kompaktkamera tidigare.
Enkla bra menyer. Leveras den med ett 18-55mm is objektiv så är det bättre än man tror. Det levererar bra bilder för det låga skrytsamma priset.

Perfekt kamera som första systemare. Man lär den sig snabbt.
Personligen börjar jag växa ur den redan nu, då man börjar se dess nackdelar.

Isobruset är högt redan vid ISO800. Och tyvärr ganska synligt redan vid ISO400.

Kan tyckas vara lite lätt och liten. Jag rekommenderar varmt batterigrepp till denna, som tillför mer vikt och ett kanske lite "proffsigare" intryck.
Det är krav med batterigrepp om man kör annat än kitobjektivet, då den blir extremt framtung. Med ett 4L 70-200mm är det till o med jobbigt att hålla i den.

OK konstruktion för övrigt. något plastig, men man får vad man betalar för.

Funktionellt bra.
Liveviewfunktion finns, men extremt slö fokusering.

Mycket kamera för pengarna!

Liknande produkter: d60, d90

Kundtjänst: Mycket bra!
Expert fromholtz, linköping kan sina grejer! rekommenderas!

Köpt hos: Expert fromholtz Linköping

Pris: 7000

2009-12-12 Therran



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt att ändra inställningarna hur man vill, bra "snabb" knappar.
MINUS: Väldigt oskön att hålla i om man inte har ett batterigrepp.

Jag tycker verkligen om denhär kameran, det blir fina färger och det är lätt att få in rätt fokus.

Liknande produkter: Canon eos 1000D.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 6500

2009-11-20 C.Göran.Carlsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: lätthanterlig fina färger
MINUS: i det lättaste laget, det gäller att ha ett fast handlag för liten för grova händer ett batteri pack är att erforda

En bra amatörkamera men lite i det lättaste laget
ett batteri pack är att föredra så att den blir lite tyngre
allt kan inte stablisatorerna justera

Framförallt är det bilden och inte tekniken som är det väsentligaste vad man vill genom bilden förmedla för verklighet

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 6800

2009-09-27 Helena Wiking



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket bra första digitalkamera. Lätt att använda och tål en del stryk. Ger mycket bra bilder som tål att förstoras till ca 50 X 70 ej mer.
MINUS: Displayen har vissa svårigheter med att ange "rätt" färger. Tappar de blå tonerna. Menyerna är krångliga. Vissa knappar är lätta att komma åt då man pressar kinden mot kameran.

Jag har haft min kamera i 1 år och 2 månader nu och jag är glad över att detta var min första digitala kamera!

Jag har lärt mig massor och kameran är ganska enkel att använa men menyerna är krångliga. Just själva displayen är ett stort minus. Den visar inte rätt färger i de blå tonerna. Som visuell användare vill jag gärna kunna lita på displayen.

Sökaren är för liten och släpper in en del sidoljus. Men det går ju att ordna till viss del med vinkelsökare.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet. Kameran har funkat klockrent.

Köpt hos: SIBA

2009-09-20 Leonard91



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Det allra mesta
MINUS: beror på vem som ska ha den

Perfekt kamera att börja med efter att tidigare ha fotograferat med en avancerad kompaktkamera (Canon G7). Samma enkla menyer och logiskt placerade knappar.
Jag har nu använt kameran i ett år. Jag skulle nu önska lite högre upplösning och en snabbare seriebildtagningsfrekvens. Det jag är ute efter är alltså en Canon EOS 50D. Men som sagt, så är den helt perfekt för nybörjare och den duger tillräckligt mycket för mig för att jag inte ska vilja byta kamera ännu. Jag kommer fortsätta med den i något år till innan jag byter upp mig, det är inte ofta jag fotograferar någonting som kräver en bildserie, med hög frekvens.

Kort sagt, mycket kompetent kamera från Canon. Planerar man dock inte att gå vidare och byta upp sig till bättre kameror (ex. Canon EOS 7D), skulle jag rekommendera Pentax istället då de har bättre kvalitet på sina instegskameror, men inte har lika bra kameror som de bästa från Canon. Utbudet på objektiv är också mer begränsat hos Pentax. Därför är Canon bra om man vill utvecklas och byta upp sig till bättre grejer.

Kundtjänst: Brukar inte vara någon vidare bra personlig service från dem i butikerna.

Köpt hos: El-Giganten

2009-08-26 Morgan Robertsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Live view, enkla menyer, iso knapp, väldigt bra batteritid
MINUS: mycket brus vid högt iso (800 och uppåt), lite plastig, seg autofokus med live view (flera sekunder), kunde varit lite bättre display..

En mycket bra kamera för en rimlig peng. Har inga problem med "greppet" (Kanske har små händer). Kanske känns lite plastig men inte så att det stör. Bra att dom har tänkt till med en egen knapp för att ändra iso (Man slipper gå in i menyer hit och dit). Live viewn är också bra, speciellt när man ska fota med stativ och kan förstora 10x och sätta skärpan manuellt precis där man vill ha den. En mycket bra nybörjarkamera helt enkelt! Rekomenderas starkt!

Liknande produkter: Nikon D60

Kundtjänst: Mycket bra!

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 6999

2009-08-23 AndersHagstrom



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: SD-minne, LiveView, Känns bra i handen
MINUS:

Köpte via skolan. Funkar väldigt bra.
Underbar kamera som aldrig tjorvat.
Bra med SD-minne, och riktigt bra batteritid.

Köpt hos: Medieprogrammet

Pris: 4900

2009-08-10 mxlinus



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: lätt att använda,lång batteritid
MINUS: inga

mycket lätt använd, bra bildkvalitet,lång batteritid

Köpt hos: media markt

Pris: 7000

2009-08-09 peramaki68



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Ligger bra i handen med en låg vikt. Enkla menyer. snabb som attan. Väldigt bra kvalite på bilderna, Batteritiden suverän, tog ca 1300 bilder varav 200 med blixt + en massa tid för att kolla på bilderna innan batteriet dog.
MINUS: återkommer om jag hitter några -

Min första systemkamera, kan bara säga att det blir underbara bilder. Återkommer senare med en utförligare omdöme. Nu ska jag ut o fota lite till :)

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 8000

2009-07-17 sfinnskogen



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

Har inte haft den mer än några dagar,allt är bra än så länge återkommer när jag tagit mer bilder.

Kundtjänst: Ej behövt,säkert toppen som vanligt

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6390

2009-07-02 secret69



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Stor skärm, lätt att se inställningar
MINUS: Verkar dra mer ström än föregångaren 350 som jag tyckte räckte hur länge som helst.

Uppdaterade från 350 till 450 och är helnöjd. Den kändes först något plastigare än 350 men det är en vanesak. Låter lite annorlunda men rent tekniskt med skärmen och att du ser alla inställningar så tydligt gillar jag skarpt. Upplever den något bättre än 350 bildmässigt. Men mycket bättre hanteringsmässigt. Liveview är ju bra men inget jag använder och inget jag känner att jag saknat sedan tidigare.

Köpt hos: Privat

Pris: 4500

2009-05-10 Bjornsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Min första systemkamera så har inget att referera till men än så länge är jag väldigt nöjd med den.

Liknande produkter: Canon EOS 40D och Canon EOS 1000D

Kundtjänst: Fick bra hjälp av killen på ONOFF då jag skulle köpa kameran.

Köpt hos: ONOFF

Pris: 7395

2009-04-03 MStolt



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Användarvänlig - stor skärm - relativt billig - Tar SDkort (vääääldigt bra)
MINUS: Slö slutare och inte så distinkt - mycke brus på iso =/>800 - inte vädertätad

Körde till en början mycket på p i och med att detta var min första systemkamera. Det är lätt att lära sig och pillar man lite i custommenyerna får man en mer tillfredställande användarupplevelse.

Stor skärm och möjlighet till liveview vars enda praktiska funktion jag finner är att fokusera inzoomat då kitoptiken inte är hellysande avseende AF.

Överlag lättplåtat och efter att ha köpt ett antal objektivköp så får man ut fina bilder. Tyvärr är slutaren/avtryckaren slö och inte så distinkt som man skulle önska, och lite för mycke brus på höga iso tillsammans med min 70-200 4l.

Överlag prisvärd och det går som sagt att få ut väldigt fina bilder om man tänker lite extra innan man plåtar.

Liknande produkter: -

Kundtjänst: -

Köpt hos: Ritz photo USA

Pris: 800

2009-02-23 Johank82



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Billig, stooor skärm, lätt, bra bilder, Live View...
MINUS: Ej VGA-skärm, saknar vädertätning...

Fick tag på denna kameran med 2 års trygghetsförsäkring till "vrakpris", fotat runt en del nu och är mycket nöjd med vad den presterar. Min tidigare kamera var en 350D, det största problemet med den var svårigheterna att se ifall man fått fokus rätt på skärmen. Mycket lättare här, även om jag gärna sett en högre upplösning på skärmen.

Live View hänger med utan problem om du förflyttar kameran, även om autofokus kan ta en liten stund så duger det åt makro, porträtt och landskap. Det du ser på skärmen vid LV ger en väldigt bra bild av hur slutresultatet kommer se ut angående färg och ljusstyrka, svårt att se några skillnader.

Rekommenderas alla dagar i veckan.

Liknande produkter: EOS 400D, EOS 40D

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 3650

2009-01-21 sejde



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Hitills är jag nöjd med allt,
MINUS: kanske greppet om man har stora händer...

Gick lätt att lära sig funktionerna.Lätt kamera att ta med sig och ger bra bilder. Köpte med två objektiv EF 18-55 IS och 55-250 IS samt 2 Cozo filter och en Braun Väska Kolkata (mkt nöjd med väskan). SD card 4GB Sandisk följde med.

Liknande produkter: Nikon D80 och D90

Kundtjänst: Mycket bra.

Köpt hos: Inet Data

Pris: 9300

2009-01-20 Minas Henrik Nåhls



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

En riktigt bra uppdatering av 400D och något bättre tom.

Köpt hos: SIBA

Pris: 5995

2009-01-19 hebrv



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Snabb uppstart, snabb fokusering. Hyfsat enkel att manöverra/ställa in.
MINUS: Har inte hitta några riktigt ännu-

En bra systemkamera. Känslan är lite plastig men blir fina bilder.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 4790

2008-12-31 Viktor-Noden



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Snabb autofocus, Lätt, Enkla menyer, mycket bra bildkvalitet mm.
MINUS: Kanske lite plastig, ganska liten.

Mycket skön och lätt att använda. En bra nybörjar kamera, som jag också känner att jag kan utvecklas mycket med.

Liknande produkter: Nikon D80

Kundtjänst: Var aldrig i kontakt med nå sånt.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 5890

2008-12-05 Nickeman



PLUS: Bildkvalitén! Finesser, lättmanövrerad, den inb blixten! ;)
MINUS: Trivs inte allför väl med mitt 70-300 sigmaobjektiv...kan iofs vara skit bakom kameran lr oxå kan ju själva obj vara felaktigt...

Vill bara fråga föregående recensent vad han har för erfarenhet av inbyggda blixtar sedan förut. Har sedan tidigare en KM A2 som ju är en semiproffesionell kompaktkamera, så nära dslr man kan komma. Jämför jag den inbyggda blixten på dessa två kameror så är Canons underbart bra...För övrigt så föredrar jag extern blixt vilket jag har till min A2:a men inte hunnit införskaffa till 450:n. Är fortfarande i experimentstadiet vad gäller dslr men är så långt mäkta imponerad av bildkvalitén hos 450D!

Liknande produkter: Sony a350, Nikon D80-D90...priset avgjorde!

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 5890

2008-12-02 Chill_92



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Väldigt bra bilder. Perfekt tyngd/storlek. Live view är bra om man vill "förhandskika" på bilden.Många bra funktioner.
MINUS: Inte vädertätad. Dålig blixt. Kanske lite väl plastig?

Detta är min första systemkamera. Är verkligen kär i den.
Den är toppen bra. Tar väldigt bra bilder, förvånansvärt bra på ISO 1600(kunde ju varit bättre, menmen).

Sen så var det nån som sa att autofokusen inte funkar med live view, vilket den gör.
Måste gå in i egna menyer o sen live view.
Sen får man ändra o ta den som heter live läge.
Sen så får man trycka på knappen där man zoomar ut när man kollar på bilder (namn på den?)

Batteritiden är ju riktigt bra. Kan lätt ta 850 i största Jpeg formatet utan att batteri indikatorn ens har rört sig.

Väldigt bra tom för ganska stora händer. Blir perfekt tyngd med Sigma 18-50 2,8.

Ändrar ang blixten.
Den är bra, men när man har större objektiv(sigma 18-50 2,8) så skymmer det väldigt mycket på 50mm, men på 18 funkar det.

Liknande produkter: Nikon D80

Kundtjänst: Köpte den från Japanphoto i Gbg. Helt underbar affär med jättebra service, personal

Köpt hos: Japan Photo

2008-10-31 Jan Yfver



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS:
MINUS: Plastig

Lite lätt men tillsammans med batterigrepp blir den mycket bra i handen

Köpt hos: Mr Svensson

Pris: 238

2008-10-11 spiggo



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Snygg, väger lagom, superkvalite på bilderna med mycket mycket mera
MINUS: Kanske lite plastig och man måste hålla inne avtryckaren i BULB läget

Har haft den i några månder nu och den har aldrig svikit mig på något sätt, ett mycket bra köp.

Liknande produkter: Nikon D60

2008-10-11 Berth Holgersson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra skärpa, lite brus, mycket bra raw, flexibel, snabb, bra batterigrepp.
MINUS: Hittar inga.

Ett fantastiskt välutvecklat kamaerahus, tillsammans med L-optiken är det toppen att jobba med. Den har blivit en favorit, eftersom den producerar så brusfria bilder i alla sammanhang.

Köpt hos: Cyberphoto

2008-10-05 Dievad



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalitet, hantering, Live view, ISO-knapp, storlek och vikt.
MINUS: Den inbyggda blixten och kitoptiken.

Väldigt bra instegskamera! Den är lättmanövrerad och rymmer många funktioner. Bra Live-View funktion, hjälpsam vid panorering m.m. Stor och klar sökare med nio autofokuspunkter. En bra kamera helt igenom.

Liknande produkter: Nikon D80, D60

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 5990

2008-09-13 Mazzy



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Praktisk ock strålande!
MINUS: Minus till den inbyggda blixten

Detta är en smidig och flexibel kamera. De smidiga funktionerna gör den praktisk och den långa batteritiden är det bästa med kameran. Den får nästan aldrig slut på batteri, vid start efter viloläge hinner man knappt att blinka innan den är igång. Har även en sensor över displayen som stänger av lcd skärmen så fort du närmar dig kameran för att fotografera.

Köpt hos: SIBA

2008-09-10 Puttri



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra skärpa, lite brus, mkt bra raw mjukvara, flexibel, snabb, bra batterigrepp.
MINUS: Överexponerar generellt, dålig kitoptik

Hmm... bara femmor av tidigare bedömare... kan bara hålla med. Jag har ett batterigrepp och då blir den extra skön att hålla, ett stort plus är att de viktigaste knapparna finns på den oxå. Använder nämligen exponeringslåsknappen för autofokus så att den inte skenar iväg varje gång jag kollar exponeringen.

Bilderna med ett bra objektiv blir helt suveränt skarpa!

Den billigaste kamera som har precis det jag behöver.

Är riktigt nöjd med programvaran som följer med (Digital photo pro) då man kan göra så mkt raw justeringar och väldigt snabbt.

Men det finns några negativa saker oxå... Har den konstant inställd på -2/3 i exponering och det behövs mer än så under soliga dagar med mkt kontrast. Det andra är att en av zoom knapparna är samma som exponeringslåsknappen vilket är störande när jag använder den som autofokus (om jag inte trycker på avtryckaren innan börjar den zooma på previw istället för att fokusera, har ännu inte vant mig vid det). Skärmen är inte så bra heller...

Tror inte att de olika autofokus punterna är så bra, använder bara mitten, vill veta exakt var fokus ligger.

Liknande produkter: D60, inte lika mkt funktioner

2008-08-04 transalp-01



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket bra användar gränssnitt
MINUS: Ej väderskyddad.

Byte från EOS 10D till EOS450D. Mest imponerad är jag över att ISO 1600 nu är användbart. Känns som brusmängden på ISO 1600 på 450D är mindre än mängden brus på ISO 400 på EOS10D. Nya funktioner jag uppskattar är självrengörande sensor, auto läget på ISO, spotmätning och de egen definierade valen för picture style (Detta hade även 10D men här får jag lättare till det som jag vill). Dessutom har ju Canon Photo Professional (mjukvara) blivit riktigt bra.

Liknande produkter: EOS 400D, EOS 40D

Kundtjänst: Frågade om den 3 åriga garantin på Kameraexperten via email och fick snabbt svar med tydlig förklaring. Dessutom fick jag snabb leverans, en dag!.

Köpt hos: Kameraexperten

Pris: 6399

2008-08-04 Pelle L



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Suverän autofokus. Utmärkt bildkvalitet. Mycket lång batteritid. Lagom storlek och låg vikt. Sensorrengöring.
MINUS: Inget än så länge.

Min första digitala systemkamera och helt klart har det hänt mycket under de senaste åren. Direkt kan konstateras att kameran kräver mycket av optiken för att komma till sin fulla rätt. Bildbruset är lågt och bildkvaliteten är mycket bra med väldigt naturtrogna färger och fin detaljrikedom.

Inställningsmöjligheterna är suveräna och menyerna fungerar mycket bra. Bildskärmen är tydlig och ljusstark. Sökaren får godkänt även om den kunde förstorat något mer, dock är informationen i sökaren bra. Uppskattas att även med ISO-inställningen i läge auto så visas värdet i sökaren och på skärmen.

Jag är positivt överraskad över batterikapaciteten som är klart bättre än angivet. Köpte till ett extrabatteri men det känns idag som onödigt. Även autofokusen blir man imponerad över, mycket snabb och exakt, och fungerar utmärkt även under sämre ljusförhållanden.

Kamerans ergonomi får klart godkänt även om handgreppet känns något litet. Fördelen med kamerans något mindre storlek och vikt överväger dock. Knapparnas placering känns mycket genomarbetad och funktionerna är logiska.

Den inbyggda blixten gör sitt jobb väl och har en god spridning på ljuset men får i sammanhanget ändå närmast ses som en reserv. En extern blixt kommer därför att införskaffas.

Live View har testats och visst fungerar det, dock är det tveksamt om jag kommer att använda funktionen i någon större omfattning. Den medföljande programvaran är bra och bland annat så finns här möjlighet att fjärrstyra kameran via datorn. En del kamerainställningar kan också hanteras via datorn.

En annan väsentlig fördel med kameran och EOS-systemet är det stora utbudet av objektiv och tillbehör, både från Canon och från andra tillverkare, som finns tillgängligt.

Min bedömning är att man får väldigt mycket kamera för pengarna. Visst, imorgon kommer nya modeller som är både bättre och billigare, men idag är det bara den något dyrare Canon 40D som matchar med beaktande av pris/prestanda.

Liknande produkter: Inför köpet stod valet i första hand mellan Nikon och Canon och då modellerna Nikon D80 samt Canon 450D/40D.

Köpt hos: Kungsholms Foto i Ängelholm

Pris: 6295

2008-07-22 CHIP o DIP



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt och enkel, live-wiew, lång batterilivslängd
MINUS: Greppet kan kännas litet om man har stora händer, plastig

Min första systemkamera och jag är väldigt nöjd, blir fina bilder. Menyerna är lättnavigerade. Flashigt att kunna välja mellan fyra olika färgbakgrunder. :o) Knapparna är lättillgängliga och ligger samlade på höger sida. Jämförde med eos 400D och där är knapparna mer utsprida. Det tog inte lång tid innan jag gick över till manuellt läge... Däremot rekommenderar jag att man läser manualen för att få bra grepp om kameran.

Bra och stor skärm men det blir lätt avtryck på skärmen efter fingrar och näsa! Har själv klistrat på en skyddande plast...

Ett minus än så länge är att det lossnar en plasthinna vid sidan om kameran där man jackar i kablarna. Antar det kommer pga slitage när jag bär den över axeln.. lite synd.

Annars rekas varmt som nybörjar- eller amatörkamera.

Liknande produkter: Canon eos 1000D, 400D, 40D

2008-07-19 danbjö



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt navigerad, logisk knappkonstruktion. Live View - fast jag inte har tagit ett kort med den så var det ett krav jag hade (kanske kompakt kameran har påverkat).
MINUS: Kanske att den är plastig, får ett billigt intryck även om den käns väldigt robust. Den är lite väl lite, fösrvinner lätt i handen.

Min första systemkamera, har annars en fin kompakt kamera som jag har tagit massvis med bilder med. Upp till bevis nu om jag vill fortsätta med denna.

Inledningvis är jag väldigt imponerad av bilderna som denna kamera presterar/levererar även om jag i dagsläget inte är helt inlärd på denna kamera. Jag tror att den kommer ge mig många fina bilder framöver.

Liknande produkter: Nikon D60, valde bort denna då jag har Canon sedan tidigare (Ixus 50) samt att den saknade Live View, vilket jag tyckte var viktigt, fast jag inte har använt den ännu.

Kundtjänst: Bra! Trevligt bemötande och snabb hjälp från Expert Stormarknad i Barkarby! Skulle egentligen köpt kameran på PC City, men de var väldigt otrevliga så jag tog deras reklamblad med mig till Expert brevid och visa upp det. Det var inget problem att få till samma pris som PC City hade som kampanj (6790:- med kitglugg), annars skulle de ha 7995:-

Köpt hos: Expert Stormarknad

Pris: 6790

2008-07-13 Nathaniel



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Billig, lätt, snabb. Enkel att lära sig, men ändå kraftfull
MINUS: Plastig, visst, men ändå riktigt stabil och känns aldrig FÖR plastig

Väldigt solid och kapabel för en ändå så billig kamera. Min första DSLR.

Menyerna är superenkla att bläddra igenom, och ett extra plus för att den kommer ihåg din position i varje enskild meny, vilket gör det ännu snabbare att upprepa menyval snabbt. Huvudskärmen är även snyggt designad, vilket gör den lite roligare att använda, utan att offra användbarhet.
Alla knappar sitter bra till, och du når allting med högerhanden utan att behöva justera greppet (kanske inte lika lätt om du har mindre än normala händer).

Köpte kameran med kitlinsen som är perfekt att lära sig hantera kameran med. Dock måste man investera i ett lite ljusstarkare och mer specialiserat objektiv då man vill utöka sina kunskaper.

Till och med mjukvaran är helt ok, och kameran funkar finfint som minneskortläsare med kabel om du inte har en separat sådan.

Kundtjänst: Utmärkt service, som alltid, från Cyberphoto.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 7990

2008-07-06 a_wik



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalite, en snabb kamera.
MINUS: inga än så länge

Köpte den för en vecka sen. Har hunnit att ta tusen bild unifär. Är mycket nöjd. Bildkvalite är utmärkt. Kitobjektiv är ganska begränsad men bildstabilisator finns i det. En bra kamera med tanke på vad man betalar för den.

Köpt hos: Pixmania

Pris: 6802

2008-07-02 Eelie



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Fokusen är riktigt bra, och även den lätta menyn.
MINUS: Lite dålig på att ta i starkt solljus.

450D är en kamera som kan göra de extra som du är intresserad av. Bilderna blir riktigt fina och möjligheten är enorm för att bli bra.

Liknande produkter: Andra systemkameror inom Canon.

Köpt hos: SIBA

Pris: 6995

2008-06-23 whoooop



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Mycket lätt att använda, snabb, fantastisk kvalité på bilderna.
MINUS:

Är mycket nöjd med kameran. MEN, om du köper kameran från Pixmania får du varken Svensk eller Engelsk manual på köpet. De hänvisar senare till sin site där du kan ladda ned en PDF fil som det står "COPY" skrivet tvärs över alla sidor...

Kundtjänst: Se ovan...

Köpt hos: Pixmania

Pris: 7332

2008-06-18 PierreS



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: 12mp, sensorrengöring, stor LCD mm samt bra bilder
MINUS: Inget speciellt, bara några knappar som sitter annorlunda än 350d så jag trycker fel stup i ett, samt att de sänkte priset efter att jag köpt den. Tycker att iso kunde ha satts lite högre....3200 hade garanterat funkat bra

Jämfört med 350d som jag har sen tidigare måste jag förvånat säga att bilderna blir just 4mp bättre trots att sensorn är av samma storlek. Alltså - bra objektiv är att rekommendera.

Kundtjänst: Cyberphoto har aldrig inneburit några problem för mig

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 7495

2008-05-07 A_J



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt (förstår inte hur Peo Ericsson kan påstå att den är tung), enkel att använda även för helt gröna nybörjare, lång batteritid, bra kitobjektiv (18-55mm IS), sällan brus i bilderna, bra med SD-kort som man kan använda till så mycket annat än bara sin kamera, stor och tydlig display i alla ljus och miljöer.
MINUS: Live View. Rolig funktion, men känns ofullständing. Motsvarande funktion i min Canon Ixus kompaktkamera som är 4 år gammal fungerar bättre, vilket känns lite fel. Stativ krävs för detta och det enda användningsområdet måste vara när man fotograferar stillastående objekt som produkter och så. Stativ krävs för detta eftersom fokusen vid Live View är långsam och krånglig (om man jämför med autofokus vid vanlig fotografering),

Jag är nöjd med mitt kameraköp.

Håller inte med Birgitta Svanberg om att man måste installera medföljande CD för att kunna överföra bilder.
För mig (med Windows XP) räckte det att koppla in USB-kabeln i datorn, enheten kändes igen och fungerade direkt. Därefter kom jag åt bilderna från den nya enheten som fanns i utforskaren.
Om man använder en kortläsare är det givetvis bara att sätta i SD-kortet i denna och man kommer åt bilderna.

Liknande produkter: Canon D80.

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 7999

2008-05-02 PeoE



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Väldigt AUTOMATISK. Gedigen. Slippa vanlig film - WOW. Jag har naturligtvis fotat digitalt med andra enklare kameror, men att ha en systemkamera utan vanlig film är ju GULD. Nu är det ju obegränsat skapande. Så ska det va.
MINUS: Tung, då alltså både med det objektivet + blixt. Väldigt liten, man får ont i handen, får väl köpa batterigrepp, men då blir han väl ännu tyngre (eller är det en hon).

Här kommer en riktig amatör recension.
Har fotat med Canon FX, årsmodel 1964 sen ca 1979 så detta var ett megahopp, man vågar knappt hålla kameran pga alla knappar som man strött över den. Mindre steg i menyerna än väntat, så inte så himla mycket att gå igenom. Som sagt väldigt AUTOMATISK är den, från att ha ställt in allt manuellt på FX'n så undrar man; är det här kul det här. Inte undra på att folk kan fota nuförtiden. Har som enda objektiv för tillfället ett Sigma 18-200 + blixten Speedlite 430EX så det är tungt. Är väl tvingad till ett batterigrepp som ökar tyngden ytterligare. Priserna skiljer med tusenlappar ser jag, onödigt.Man skulle ha gått ihop och fått mängdrabatt.

Liknande produkter: Nikon

Kundtjänst: Inga problem med Cyberphoto. Väntade flera veckor på leverans men dom kan ju inte rå för efterfrågan.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 7295

2008-04-25 Bittan



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt, smidig och snabb. Stor skärm 3" med tydlig text. Kan även användas som sökare. Samma symbolspråk som tidigare - lätt att förstå. Förbättrat material i grepp - antihalk. Ytmaterial/plastskiktet på kameran reptåligt. Spotmätning. Sökaren större o ljusare. Hjälplinjer på skärmen om så önskas. Histogrammet visar även RGB-diagram. Självrengörande sensor. Instruktionsbok på svenska + fickhandbok. Vid Live View inställning kan man zooma 5x och 10x så exakt focus kan ställas in manuellt.
MINUS: Skärmen blir snabbt fläckig - feta tumavtryck och "näsmärken". Inget skärmskydd medföljer som på Nikon. Batteri,minneskort och batterigrepp ej samma som på min 350D. Vid aktiverad Live View skärm funkar ej autofocus som utlovat i instr boken med inställn C.Fn-8.

- Kameran får rum i en större handväska med mitt favoritobjektiv 28-135 IS USM.Det är inte alltid positivt att exponera sig med en stor kameraväska på axeln.
- En person med stora händer kan säkert uppleva kameran liten och svår att greppa men då finns ju batterigrepp som tillbehör. Till mina små händer är den utmärkt.
- Har klippt till o klistrat på ett plastskydd på skärmen(Hama Displayskydd 3 st för 99:-)
- När jag jämför med min 350D jag köpte för 3 år sedan är det 5 nyheter, 7 förbättrade funktioner och 2 ändrade med oklar förbättring.
- Medföljande CD var tvungen att installeras innan det gick att föra över bilder (med hjälp av sladden)
- Tyngre kamera kräver tyngre stativ att konka på. I mitt fall räcker det med 1,5 kg.
- Raw-bilder CR2 går ej att öppna i Bridge och behandla med äldre version av Camera raw. Camera Raw måste uppdateras till 4.4.1 som adobe släppte för gratis nedladdning 10/4.Naturligtvis kan man använda medföljande rawkonverteraren Digital Photo Professional som finns på CDn

Tillägg efter 1 månads användning:
- Min inbyggda gamla kortläsare tar ej kort över 1Gb men när jag köpte ett SDHD kort på 4GB Sandisk Ultra II följde det med en pytteliten kortläsare att sätta in i USB-porten så nu går överföringen utmärkt
- Försökte att få tag i ett extra batteri inför en utlandsresa. Detta var omöjligt och visade sig ej heller nödvändigt. Laddade batteriet varannan kväll trots att batteri-indikatorn ej visade avtagande. Tog 30-100bilder/filer varje dag i varierande komprimering (RAW - jpeg)
- Är fortfarande mycket nöjd med inköpet.

Liknande produkter: Nikon D80
Canon 40D

Kundtjänst: Mycket serviceinriktad och vänlig personal

Köpt hos: Expert Lindhes Trollhättan

2008-04-09 Christer1



Att använda: 5

PLUS: Snabb och lätt att jobba med. Stora bokstäver i alla inställningar. Har utvecklats enorm jämfört med min gamla 20D. Yttre blixt-funktionen har förbättrats avsevärt, man får bra bilder utan en massa inställningar. Har inte behövt läsa i manualen allt gick att ställa in direkt med gamla 20D-kunskaper. Många nya bra funktioner. Bl.a alternativt Live på skärmen.
MINUS: Det får jag återkomma till, för närvarande inget.

Detta är en första kommentar. Har redan kontrollerat Af-en och den ligger helt rätt, behöver inte lämnas till Canon CS för justering. Det var ju skönt.

Man kan autoladda in Canons RAW bilder CR2, men då går dom inte att läsa i Bridge CS3. Men om man trycker Ctrl A + Ctrl R så dyker dom upp i RAW-editorn 4.4. Konstigt.

Adobe CS3 Bridge tar alltså inte emot original RAW-bilder CR2 trots att jag har laddat in allra nyaste Camera RAW 4.4,

Men om man bockar för "direktomvandling till DNG" när minnet avskannas så blir det bilder även i Bridge.

Senare rättelse:
Om man söker gamla Canon RAW-pluginer med *.8bi i datorn och ser till att de gamla pluginerna byts på alla 3 ställena så fungerar Canons CR2 bilder i Adobe Bridge CS3.

Tillägg 17/5: Batteriet håller länge, mer än 400 RAW-bilder. Kaffebrus kommer att få hem detta batteri om någon vecka,

Tillägg 26/5 Kameran har suveräna lättvättade brusegenskaper på ISO 1600 och om man använder Noiseware PRO brus och skärpeplugin på såna bilder kan ingen se att de är tagna med 1600. I praktiken betyder det att man alltid kan använda 1600 för att få större skärpedjup och ingen skakoskärpa.

Tillägg 5/6 Jag upptäckte att Camera RAW i min Laptop inte fungerade på samma sätt som i huvuddatorn.Efter mycket letande fann jag att jag i Laptopen hade version 4.4.0.79 men i huvuddatorn 4,4,1,85. Nu har jag bytt ut den äldre felaktigt fungerande versionen i Laptopen mot den nya och allt är frid och fröjd.

Liknande produkter: Nej

Kundtjänst: Leverans med UPS på två dagar efter beställning hos Computerunivers. Betalat med kort.Suveränt företag att köpa från. Canons Europa garanti gäller. Blankett medföljer.Titta på prisjämförelsefliken, inget företag där säljer så billigt.

Köpt hos: Computerunivers.net

Pris: 6186

Elinchrom ELB 500 TTL - Get the Right Shot