Annons

Nikon D300s

Artiklar om produkten


Betyg


(5/5)
(4.55/5)
(4.95/5)
(baserat på 22 recensioner)
Skriv en egen recension



2013-04-01 Stengård



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Robust, snabb, fantasiskt ergonomi
MINUS: Något törstig på batterier

Det finns ett klart skäl till att denna modell placerar sig i proffsprogrammet på Nikon

Liknande produkter: D7000

Pris: 9000

2012-12-19 Damm på sensorn



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Har allt jag behöver och lite till. Funderat på FX men känner inget behov. Många fina DX-objektiv som t ex 35mm 1.8 som skulle kännas tråkigt att inte använda längre. 12 megapix känns lagom. Betydligt skönare bygge än den nya D600:an som jag pillat på. Brusnivåer är bättre på D600:an men när man som mig fotar i dagsljus 96% av tiden känns det av mindre betydelse. Saker som exakt AF och knappar som sitter där dem skall känns viktigare.

2012-11-28 BlaBarsFoto



Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Snabb autofokus, gedigen och med bra kvalite.. Känns proffsig
MINUS: inga hittills

Efter att ha testat kameran i 3 timmar så känns den gedigen och med många fysiska knappar, snabb fokusering och väldigt rapp serietagning.

Liknande produkter: d90, d800, d600, d7000

Pris: 5500

2012-11-07 PARUS MAJOR



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: mera lätt använd än min tidigare d90
MINUS: har inte hittat några

en mycket stabil och bra kamera och rejält väder tätad

Liknande produkter: nej

Kundtjänst: god erfarenhet

Pris: 9.5

2012-05-26 majortom



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabbheten, autofokusen, användarvänligheten bara för att börja
MINUS: Har inte hittat några än

En alldeles utmärkt kamera, Har man en gång börjat använda denna kamera så är man för evigt förälskad. En kamera som har allt man kan önska sig

Liknande produkter: D4, D3s, D700, D7000, D5100

Pris: 9990

2012-05-14 Una



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Hög kvalite både vad gäller bild, film som bygge.
MINUS: Lite flipprig 4-vägskontroll men fungerar i alla fall.

Helnöjd med denna kamera, snabb, gedigen, krånglar aldrig. Allt man kan önska i tillbehörsväg finna och få tag på. Bra ISO med snyggt brus vid höga värden. Bra filmegenskaper.

Liknande produkter: D300, D5000, D80, D50 + div Canonmodeller.

Kundtjänst: Kanonservice som vanligt.

Pris: 10000

2012-02-06 mattegais



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: 7bs vädertätad 51fokuspunkter härligt grepp
MINUS: Svinkall att hålla på vintern

Bra kamera ,robust o snabb 7bs klar fördel när man som jag fotar fågel 51 fokus punkter är helt under bart med rätt objektiv!!

Pris: 11600

2011-12-26 ventusx



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Det är en del...
MINUS: Inga än

I valet och kvalet mellan D7000 och D300s så blev det en D300s, detta ångrar jag inte en enda sekund.
Nikon D7000 är en fin kamera men är mer lämplig för någon med små händer, mig passar den inte alls.

Det här med bildkvalité som diskuteras överallt på nätet, och nya finesser hos nya kameror vill jag inte ens gå in på. Kan man inte hantera kamera och dator så kvittar det om man har utrustning för 500.000:-

D300s känns i händerna som äldre D1 och det har jag inget emot :-)

Liknande produkter: Nikon D7000 & D90

Kundtjänst: Trevlig personal och bra service

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 11690

2011-10-16 Babyola



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Robust, vädertätad, alla möjlighet finns, klarar alla Nikons objektiv, tar två typer av minneskort, priset
MINUS: ISO över 200 ger brus, huset i metall kan bli kallt att hålla i

Fantastisk kamera! Robust och vädertätad. Ger proffskamerornas alla möjligheter i form av anslutningar, manövrering och fototekniker. Går inte att jämföra med andra Nikon DX kameror. Har man hållit i denna vill man inte ha något annat.

"Lätt att använda" Ja, i den bemärkelser att knappar och rattar sitter där de ska. Men är man van vid enklare kompaktkamera har man en lång resa innan korten blir som man tänkt sig. Detta är INTE en kamera för den som inte vill ställa in allt själv. Det är en semiproffskamera utan något helt automatiskt läge. Man måste bli kompis med ljusmätar- och AF-inställningar, bländar- och slutarautomatik och hur kameran beter med den generation av objektiv man för tillfället har på innan man kan ta den bild man tänkt sig. Är man vad vid analoga systemkameror är detta samma sak.

Mycket kamera för pengarna! Halva priset mot d700 och den känns nästan likadan i handen, lite lite smäckrare. Typ samma anslutningar, och så lika att man kan ta fel.

Bruset vid högre ISO får man ju jobba runt, om det stör en. Köp en blixt och jobba med bra/kontrollerade ljusförhållanden, snabba gluggar, stativ och efterbehandling.

Kommer fler och fler kvalitativa DX-gluggar, till en bråkdel av vikt och pris på FX-dito. Och detta är kameran att använda dem på.

Går tydligen och filma med den också. Varför vet jag inte. Aldrig använt den funktionen, vet inte var den sitter...

Liknande produkter: Analog systemkamera, Nikon d700

Kundtjänst: Inte behövt. Snabb leverans.

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 9995

2011-06-15 Janne L W



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Är mycket nöjd med denna kamera. Tänkte köpa en D7000 först men när jag testade D300s så föll jag pladask.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9980

2011-06-12 samuel.bengtsson



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

Skulle bara gå in för att klämma lite på den, sedan var priset bara för bra!

Köpt hos: Media Markt Jönköping

Pris: 9990

2011-04-07 innis_gunn



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Tyngden, hastigheten i AF, lättåtkomliga och programerbara reglage direkt på kameran, exponerar korrekt 99% av fallen
MINUS: Svårt att avgöra skärpa direkt på displayen. Något rasslig autofokus tillsammans med äldre objektiv, även nikon original

Gick från en D40X till denna, det kändes som ett vettigare steg än att gå direkt upp till fullformatarna.
Ligger perfekt i handen, med ett batterigrepp väger det upp bra tillsammans med ett 24-70 eller 17-55. Köpte denna precis innan D7000 gjorde sitt intåg på marknaden i början på september och har ett par gånger ifrågasatt om det var ett vettigt beslut. Slutsats: JA! Jag är inte i behov av Full HD filmning utan värdesätter seriebildstagning och ordentlig vädertätning flera gånger mer. Skillnaderna i brushantering är försumbara utan det är mest en fråga om vikt samt vädertätning egentligen. Inget mörkerfenomen, men med tanke på årsmodellen och prissegmentet är det knappt någon skillnad bland konkurrenterna.
Finns dom som hävdar att Canon EOS 7D är bättre på samtliga punkter, enligt mig är den bara en bild snabbare i sekunden. Ta en titt på denna sida för att jämföra brus på olika ISO till exempel: http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Liknande produkter: Canon EOS 7D

Kundtjänst: Mycket trevliga och kunniga

Köpt hos: Media Markt Uppsala

Pris: 12990

2011-01-16 Peppha



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Autofokus, ljusmätning, reglage, konstruktion, känsla. Bra lösning för montering av batterigrepp.
MINUS: Normala ISO omfånget skulle ha varit 200-6400 sedan utökat.

En väldigt pålitlig kamera som inte sviker i varken ljusmätning eller autofokus, träffar rätt vid i stort sett varje tillfälle- både i dunkla och ljusa miljöer.

Byggd för att hålla, viker inte ner sig i lägre temperaturer då det är kämpigare att fotografera utan handskar.

Innan arbetade jag med D90 och jag trodde inte skillnaden skulle vara så påtaglig- proffskänsla helt enkelt.

Hanterar brus mycket bra!

Stort plus placering av reglage och multiväljare, dock kunde AE-L/AF-L sitta lite närmare primärratten.

Varma rekommendationer!!!

Liknande produkter: Canon Eos 7D, Canon Eos 60D

Kundtjänst: Snabb leverans

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9990

2011-01-14 tidgluggen



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra grepp och tyngd, ordentligt vädertätad, ergonomiskt perfekt, snabb i allt.
MINUS: Det finns inga.

Fantastiskt många menyer. Ett "menyträd" som förgrenar sig mycket längre än typ hos D80. Exponeringsfunktionen är så gott som felfri. Där D80 missade, i bl a solnedgångsexponeringar, träffar D300s så gott som alltid rätt. Använder högdagrar vilket nästan blir överflödigt. LiveView funktionen är superb med oändligt många användarmöjligheter. Autofokusen är gedigen och mycket snabb och klarar av rejält dåliga ljusförhållanden. Fotar mycket vintertid och handskbeklädda händer är inget hinder alls för att justera knappar och reglage på kamerahuset. Använder även batterigrepp och den extra tyngden medger skarpare bilder, bekvämare grepp samt bättre batterikapacitet (Li Io batterier).
Bildkontrollfunktionen är suverän, den virtuella horisonten underlättar vid landskapsfotografering, det tysta fotograferingsläget kommer till rätta i många situationer.

(110628) Nu när D7000 stabiliserat sig på marknaden och jag har tagit del av dess användarrecensioner, så framstår D300s trots allt som en segrare i det lite längre perspektivet. En kamera att ha med sig i ur och skur och som alltid fungerar och är lättanvänd, både m a p smarta ergonomilösningar och superb funktionalitet. BRA Nikon!

Liknande produkter: D200, D300

Kundtjänst: Bra. Snabb leverans.

Köpt hos: Robertelektronik30

Pris: 10100

2010-12-18 punchline82



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Gedigen, Proffskänslan, Lagom stor och alla möjligheter som finns
MINUS: De låter som nåt sitter löst i blixten när man skakar kameran lite..De borde dom ha gjort något åt tycker jag.

Har haft kameran nu ett tag och hittils är jag mycket nöjd. Den känns gedigen och välbyggd. Passar perfekt i mina händer..
Mycket inställnings möjligheter finns det i kameran. Man kan anpassa den så den passar perfekt efter sina egna behov. Helt enkelt ett super köp !

Liknande produkter: D300

Köpt hos: Privat

2010-11-23 JohBe



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: snabb, bra "ergonomi" allt sitter där det skall.
MINUS: Behöver jobba mer med inställningarna. Finns betydligt mer att ställa in än på D60 men är en possetiv neg.

Gick från D60 till denna - går inte tillbaks! kanon kamera.
Fotar barnen mycket i deras sporter inomhus och vilken skillnad. Nu kan jag med lätthet fånga rörelser i taskigt ljus.

Liknande produkter: D90 samt beg D300

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 12000

2010-10-22 Asystoli



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Riktigt skön att hålla i. De flesta inställningar är lättåtkomliga med några knapptryck istället för att krångla i menyer, vilket gör att den är lättare att använda! Kvaliten är underbar. Att man kan filma är ett stort plus.
MINUS: Har inte hittat något negativt efter nästan ett år med kameran. Möjligtvis kunde det varit högre upplösning i filmläge, men jag köpte inte kameran för att filma, så det stör inte.

Började få problem med min D70s som inte hängde med i min utveckling. Att fortsätta med Nikon var självklart då jag tycker deras placering av knappar och storlek på kamerahus är mycket bättre än andra i liknande klass. Bestämde mig ganska fort för denna när jag läst om den och är totalt nöjd.

Var till en början lite rädd av tanken på att inte ha någon "menyratt" som tidigare, men upptäckte fort att det var allt annat än negativt. Det var dags att börja fota mer manuellt och med en D300s är det ett nöje. Den här kameran har gjort mig lycklig.

Liknande produkter: D80, D90, D200

Kundtjänst: Hade en trasig pixel på mitt första exemplar, men fick byta direkt i affären. Inga problem sedan dess.

Köpt hos: Expert Lindhes Foto

Pris: 16000

2010-04-25 jonas_j



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb. Gediget byggd. Stor bra display. Passar otroligt bra i mina händer avseende åtkomst av alla knappar utan att behöva ändra på greppet. Har rätt stora händer...
MINUS: Batteriluckan glappar lite. Auto ISO beter sig lite underligt i P-läget med extern blixt (SB-600).

Gick från D40 till D300s efter att velat länge mellan D90 och D300s. Valet föll på den senare efter att ha klämt på dem båda lite i butik varefter byggkvaliteten fick avgöra. Filmningsfunktionen övertygar inte - i övrigt en underbar kamera. (filma var dock inget jag kände behov av)

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 16000

2010-04-18 mralarsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: En proffskamera rakt igenom - om man borteser från att den inte är FX....vilket jag inte heller var intresserad av...
MINUS: Finns ingenting! - och dom som skriver det vet inte vad dom pratar om....eller jämför med kameror i en helt annan prisklass...

Svårslagen!
Jämförbar med Canon 7D, men i mina ögon en klar vinnare över konkurrenten Canon. Framför allt fokusprestada.

2010-04-16 millgard



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Gedigen, lättanvänd och proffsig i stort och smått. Exponering och bildresultat i toppklass. Funkar perfekt med manuell optik. En njutning att hantera både inomhus och i skidbacken.
MINUS: Dyr, "bara" 12,3 mp, tung och lite stor om man skall ha med sig på fjället eller i backen.

Bytte upp mig efter 3 år med D80 (och Nikon FE osv sedan 1991). Dels pga att jag hade några manuella objektiv jag ville använda och dels att jag ville ha snabbare serietagning, vädertätning mm.

Bildkvaliteten är mycket bra, exponeringen likaså. Där D80 gick bet exponerar D300s perfekt. Autofokusen fungerar med de objektiv jag har bra även om den automatiska AF-en med 51 sensorer ibland inte hittar rätt. Det kan ju vara jag som inte lärt mig handhavandet riktigt ännu också.

Med Micro-Nikkor 55/2,8 blir bilderna fantastiskt upplösta och även färgmässigt är de otroligt bra. Jag använder gärna "Vivid"-läget då jag är Velviatorsk sedan tidigare.




Jag uppskattar också den gedigna känslan, direktheten i avtryckare och andra reglage, direktåtkomsten till väsentliga funktioner via reglage och även menysystemet som är logiskt och enkelt trots att det är stort.

Återstår att lära sig hur autofokussystemet jobbar i olika situationer osv. Jag kanske återgår till det jag körde på D80-n, dvs att fokusera, komponera om och sedan ta bilden (som med manuell fokus alltså).

Det känns som om jag kan ha denna kamera ett tag, bättre blir det nog aldrig i DX-formatet i alla fall. JPEG-bilderna rakt ur kameran är riktigt riktigt bra, skall jag vara ärlig har jag av lathet skippat RAW-fotograferingen helt på sistone. Dock får man som på D80 skärpa bilderna lite om de skall få den där stunsen.

Filmfunktionen har jag inte testat ännu, den verkar mer vara en nödlösning "för att det går" liksom.

Kort sagt, en riktig toppenkamera som jag tror är värd sina pengar i längden så länge man kör DX.


EDIT: Såhär snart fem år senare och >25000 bilder så kvarstår alla intryck. Jag har funderat på att byta upp mig men inser att jag inte får så mycket för pengarna om jag nu inte går på D800/810 men då måste jag byta ut många gluggar och ökningen av bildkvalitet är faktiskt inte så stor om man nu inte fotar mörker. Snabb AF, fint dynamiskt omfång, bra exponeringar och fantastiskt handhavande och kvalitet. Börjar bli snyggt sliten här och var men inte en lös gummibit, inte en felfunktion. Köpte idag en beggad MD-10 för bättre balans med tele och bättre batterikapacitet vintertid.

En av Nikons bästa kameror genom tiderna. Definitivt.

Liknande produkter: Beg D200, beg D2X, ny D90.

Kundtjänst: Nikon har alltid varit utmärkt när det gäller service - snabbt och utan krångel. Det märks att det är ett märke som jobbar med proffs vilket gynnar även oss amatörfotografer. Brukar handla hos Cyberphoto, men nu hade de slut så det blev Kameradoktorn istället. Samma där, de har alltid bra service.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 15590

2010-03-28 charlottes



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Har efter mycket vånda bytt upp mig fr min D200 till D300s. Glädjande för mig som har ont i händerna ligger den här lika bra i handen som min gamla. Knapparna sitter bra, bra grepp och lätt i menyerna. Det är generellt sett ett lyft. Snabbare och tystare. Bättre menyer. Underbar då det gäller batteriförbrukning. Har varit ute i -17 grader i 2 timmar o knappt tappat ett streck på batteriindikatorn. Såå otroligt nöjd

Liknande produkter: Canon D7 som jag fick testköra och var otroligt imponerad av.

Köpt hos: El-Giganten

2010-03-08 Kimmo



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: - Vädertätad - Kvalitet - Snabbheten
MINUS: Kanske priset, men manfår vad man betalar för.

Har använt kameran i ett antal veckor nu och är riktigt imponerad av kameran. Har tidigare haft en Nikon D80, och detta var ett riktigt lyft, när man jämför kamerorna så känner man direkt viken skillnad det är på dem, det känns att D300s har en stomme i magnesium! Sedan var det rena drömmen tt kameran kunde ta 7bps, riktigt skoj i tex skidbacken m.m. En riktigt positiv upplevelse var även sökaren och 51-punkts autofokus systemet.

Liknande produkter: Canon 7D

Kundtjänst: Dustin lika snabba som vanligt!

Köpt hos: Dustin

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful