Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

IDAG

***

Idag, eller rättare sagt i kväll, tog jag några bilder på den vita klematisen, den passade mitt sinne. Så enkel, så vacker och blommar så rikligt. Vi (=I) klipper ner den varje år och den kommer regelbundet tillbaka och växer så det nästan syns. Höll vi inte igen och klippte skulle den snärja in hela huset med sina vita blommor. Blommorna vissnar och dör allteftersom och det kommer hela tiden nya, "utifrån" sett blommar den hela tiden. Precis som det är med oss människor.

*

*

Trött och tankfull efter dagen som rymt en - får jag säga vacker - begravning. En för bara några veckor sen fullt frisk och vital Rotarykamrat som omkommit genom en olyckshändelse. Tankarna går som alltid till dom närmaste. Och alla begravningar ger tankar om liv och död och ställer tysta frågor om hur jag tar vara på mitt eget liv. Och jag noterar osökt att frågan blir mig tydlig  för tredje gången på mindre än ett halvår.

***

Inlagt 2016-07-19 21:40 | Läst 1342 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fin blomma, låter fantastiskt det du berättar om den! Dina tankar om livet känns igen, man 'tvingas' då och då grunna på mycket om det existentiella.. speciellt ju äldre vi själva blir känns det som.. det är inte kul, men vi kommer ju inte undan!
Hälsn!
Svar från Khalad 2016-07-20 09:43
Dom är fina klematisens blommor, tack Jan!/ Björn T
Vi (frun) har også klematis og kender til dens kraftige vækst.
Jeg synes også at vi har været til for mange begravelser i år. Det føles særligt hårdt, når døden indtræffer ved ulykkestilfælde - pludseligt og fuldstændigt uventet. Vi havde en ven i veterankredsen, der kom af dage ved et fald fra loftet - så meningsløst som det kunne være.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2016-07-20 09:44
Visst är det så Erik, den här mannen var bara 57 och hade många år kvar till pension, tack!/ Björn T
Ibland går det fort och det känns meningslöst när någon som borde fått uppleva så mycket mer i livet går bort.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-07-20 13:33
Alldeles så, tack Lena!/ Björn T