Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VYKORTET

***

Kommer ni i håg vykorten, dom där som man skickade till nära och kära när man varit nånstans? Och berättade vad man sett och vad man gjort. Det är precis det jag fortfarande håller på med. Idag har jag tex varit i Gubbo. Vaddå, vet ni inte var Gubbo ligger? Då får ni väl googla på det då. I alla fall var jag där idag och det var väldigt vackert och såg ut så här. På mig gör det nästan ont i hjärtat när jag ser sånt här. Det är alldeles vanligt, en gammal grusad landsväg. Och just när jag tog bilden kom en cykel bakifrån och förstörde hela bilden. Åtminstone tänkte jag så just då. Utefter vägkanten växer det blommor, mest hundkäx, smörblommor, prästkragar och rödklöver. Nästan inga pioner alls.  Förresten, var har dom kommit ifrån, dom fanns ju inte när jag var barn? Och så dom där bomullstussarna till moln, precis såna som det alltid var på himlen när jag var hos mormor i Deje på somrarna för typ 70 år sen. Ju vanligare mina landskap är, desto mer tycker jag dom är värda att fotograferas och visas på såna här vykort. Det märkvärdiga får andra fotografera.

*

Just när det är så här vackert är det nära till att tänka på döden. Jag menar, rätt var det är tar det ju slut. Inte bara för mig, för dig också. Fast när är det ingen som vet. Själva döden känns inte så skrämmande - det har gått många årmiljoner och årmiljarder innan jag kom till världen och dom kändes varken svarta eller långtråkiga. Det blir väl likadant sen tänker jag, då, efteråt. Men får jag välja vill jag ju att det inte ska ta så lång tid och vara så besvärligt på slutet. Men vi får inte välja nånting alls då. Jag har både bekanta och släktingar som inte kommer ur sängen och behöver hjälp med allt. Precis allt. Och jag tänker att om det också händer mig men jag fortfarande kan tänka, då ska jag tänka på den här landsvägen med blommorna på dikesrenen och molnen på himlen

*

*

***

Postat 2017-07-05 01:07 | Läst 1600 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

GAMLA MEKEN, SMEDJEBACKEN

***

Häromdagen var I och jag och tittade på utställningen Identitet på Gamla Meken i Smedjebcken. En utmärkt utställning med bla många fina foton av finska fotografer. Gamla Mekaniska verkstaden på valsverket är en vacker byggnad i sig själv och har en del av maskinerna kvar som den här gamla Thule kipphyveln

*

*

*

*

***

Postat 2017-07-04 11:23 | Läst 2875 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

UPPÅT

***

Trött på diskussioner om återvinning och sopcontainers tittar jag uppåt istället

*

*

***

Postat 2017-07-03 23:58 | Läst 800 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

FLYTTA INTE TILL SÖDERBÄRKE ELLER SMEDJEBACKENS KOMMUN!

***

Söderbärke är verkligen en en pärla vid Barkensjöarna. Men det finns ju skavanker. Den mest framträdande beror på kommunen, Smedjebackens kommun, som direkt missköter återvinningsstationen mitt i Söderbärke, vid den centrala busshållplatsen och kiosken. Där åker varenda turist som besöker Söderbärke förbi. Och så här ser det ut, flera gånger i veckan, månad efter månad och år efter år.  Detta är taget idag måndag den 3:e juli, efter en helt vanlig helg. 

*

Och det är kommunen som har ansvaret, punkt. Såklart är själva sophämtningstjänsten utlagd på entreprenad, men kommunen har ansvaret, kommunen sköter upphandlingen och har som vid alla upphandlingar ansvar för att upphandlade tjänster sköts som överenskommet. Detta har varit uppe i lokaltidningarna tidigare och jag har uppfattat att kommunen skyller på utförarna som i sin tur skyller på kommunen. Men att kommunen har ansvaret är självklart. Säkert är man för snål vid upphandlingarna.  Och så blir det så här. Inte en gång då och då, utan regelbundet, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år. I Finspång där jag bor sköts det klanderfritt, jag har över huvud taget inte varit med om att det ser ut så här, inte ens efter jul, nyår eller midsommar.V id högre belastning görs såklart extra tömningar. Det här är helt enkelt uruselt skött. Av kommunen.

*

*

*

*

Nu klockan 19 gör jag följande tillägg:

Efter att ha läst Martins kommentar härnere och efter att ha varit inne på FTI:s hemsida förstår jag att återvinningen inte är resultatet av kommunens upphandling utan faktiskt FTI:s ansvar. Jag anser ändå att det är kommunen som måste se till att återvinningscentralerna, precis som el- och vattenförsörjning inom kommunen fungerar och att kommunen måste agera om det inte fungerar, det är inte enskilda kommuninnevånare som ska ta kontakt med FTI om centralerna uppenbart inte sköts. Jag har därför också ändrat min rubrik som ursprungligen var SMEDJEBACKENS KOMMUN MISSKÖTER SIG GRAVT.

***

Postat 2017-07-03 17:16 | Läst 4507 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

SOMMARLJUS

***

*

*

***

Postat 2017-07-03 12:03 | Läst 1356 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 9 10 11 Nästa