Berättelser från mina fotoutflykter och ibland lite inspirationstips.

Trandansen 2016

I det tidiga gryningsljuset så samlades de första gästerna så sakteliga på sveriges största uteställe. Enstaka rop hördes men allt var fortfarande ganska dämpat.

Dimman som låg över sjön bildade en bra kontrast till de tidiga deltagarna. Deras varma andedräkt kyldes snabbt av i den kalla luften.


Nere vid vattnet började de mindre gästerna samlas samtidigt som några mer fåfänga i sakta mak spatserade om kring och visade upp sig. Alla verkade förbereda sig inför den stora dansen.


Så börjar solen värma upp himlen och inseglande deltagare avtecknade sig vackert i silhuett mot den varma bakgrunden när de gjorde sin graciösa entré.


Mängden gäster ökade hela tiden och de sökte varandras närhet. Kanske skänkte närheten även lite värme i kylan. En del flörtande pågick men först och främst var det buffén som skulle intas. Efter att först samlats i små grupper blev det till slut så många gäster att grupperna smetades ihop.


Dagen gick och nya gäster anlände hela tiden.

De åt, de drack och en del knöt djupare relationer. Andra skulle typiskt nog lägga kraft på att  tjafsa med andra, kanske hade de fått för mycket i sig.


De flesta verkade var fullt upptagna med att äta av buffén men en och annan letade efter nån att slå följe med. Deras längtande rop hördes vida omkring.


Så där höll det på hela dagen. Ljudet från alla som minglade på det stora dansgolvet var öronbedövande och musiken, eller tutandet som den äldre generationen kallar det, slog lock för öronen.

Minglet var i full gång när dansstället började stänga ner. En del par hade redan funnit varandra och hade passat på att stillsamt smita iväg lite tidigare. De kvarvarande började samlas mot utgången för att få ett bra utgångsläge att få luft under vingarna i den svaga vinden.


Men det fanns de som trots stängningsdags dröjde sig kvar på dansgolvet. De som fortfarande inte hittat nån att spendera natten med. Med oroligt flackande blickar för att under den sista desperata minuten försöka hitta någon.


Så tändes ljuset och personalen såg till att de sista kom iväg.


Lugnet spred sig över lokalen. En sista eftersläntrare hade till sist fått tag i nån i kön på vägen ut och de försvann nu bort i natten.


Musiken och larmet hade tystnat. Fältet låg nu stilla och återhämtade sig. Nästa dag skulle allt upprepa sig igen...




www.mikswephotography.com

Inlagt 2016-04-30 20:18 | Läst 8713 ggr. | Permalink
Snyggt Micke! Underbara bilder!
Häftigt med bilderna med fullmånen!
Mvh Mikael
miklar 2016-05-01 10:52
Samt en fantastisk text till!
Svar från MikSwe 2016-05-01 19:54
Jag tackar så mycket, Mikael. Bilderna gav inspirationen till texten och sedan flöt det bara på :-) Hoppas vi ses till helgen. Mvh Mikael
Hej,
Mycket bra bilder, några unikt bra.
Ha det bra
Bob
Svar från MikSwe 2016-05-01 19:55
Tack så mycket Bob, Det värmer att höra din fina kommentar. Ha det bra du med, mvh Mikael
Väldigt bra. Så bra ljus, och stämning.
Svar från MikSwe 2016-05-01 19:56
Tack så mycket Stefan. Trodde först att bilderna inte skulle bli nåt att ha för motljuset var rätt starkt men sedan så jag lystern och ändrade mig :-)
Helt magiska bilder...
Svar från MikSwe 2016-05-01 19:57
Tack så mycket Ingela för din förtrollande kommentar :-)
Riktigt mäktigt!!
Svar från MikSwe 2016-05-01 19:58
Tack så mycket David, din kommentar uppskattas. mvh Mikael
En härlig blandning av bilder, som verkligen skiljer sig åt, bl.a för att du har utnyttjat en stor del av dygnet.
Svar från MikSwe 2016-05-01 19:59
Tack Peter. Som du vet är ju det bästa ljuset för tidigt eller för sent, men denna gång lyckades jag vara på plats vid rätt tid :-)
Underbar samling bilder var och en vacker på sitt sätt. Bilderna med månen sticker verkligen ut på ett fint sätt. 👍
// Emma.
Svar från MikSwe 2016-05-01 20:01
Tack så mycket Emma. jag fick blodad tand förra året när jag var där och råkade se fullmånen. De bilderna finns här om du vill kika: http://www.fotosidan.se/blogs/mikswe/trandansen-2015.htm Mvh Mikael
Riktigt fina bilder där tycker jag :-)

Mvh Tommy
Svar från MikSwe 2016-05-01 20:02
Tack så mycket Tommy, jag är benägen att hålla med ;-) Mvh Mikael
Oj..vilka bilder!
Toppbetyg alla kategorier !
Svar från MikSwe 2016-05-01 20:03
Tack så mycket Kent, det blir svårt att slå det betyget, men jag kommer fortsätta försöka :-) Mvh Mikael
Helt underbara bilder och en mycket underhållande text till.
Hälsningar Lena
Svar från MikSwe 2016-05-01 20:04
Tack så mycket Lena. Bilderna och platsens namn gav inspirationen till texten. Mvh Mikael
Grymt inlägg! Underbart skrivet, medryckande och glädjefyllt!
Svar från MikSwe 2016-05-01 20:06
Tack så mycket Christian, det värmer att du uppskattar inlägget :-) Mvh Mikael
Vad säger man, fantasitskt fina bilder! Speciellt de sena bilderna på slutet med månen i bakgrunden. Men morgonbilderna i "guldljus" går inte av för hackor de heller. Grymt fint!
Ha det gott!
Svar från MikSwe 2016-05-02 18:40
Tack så mycket Mikael. Morgon och kväll är ju normalt bäst ljus så jag satsade min vakna tid på de tillfällena :-) Ha det bra du med //Mikael
underbara bilder
speciellt dom fyra sista!
Svar från MikSwe 2016-05-02 18:43
Tackar för det Mikael. Jag var först lite osäker på om de skulle gå att använda (såg lite väl mörka ut på displayen) men det löste sig när de väl kom upp på stora skärmen :-) Mvh Mikael
Väldigt fina bilder med varierande känsla/stämning och det var verkligen roligt att läsa texten till bilderna. Mycket snyggt gjort! Mvh
Svar från MikSwe 2016-05-02 18:44
tackar för den fina kommentaren Amanda och det är extra trevligt att du även uppskattade texten, den kan ofta vara väl så svår som att få bilden :-) Mvh Mikael
Underbart! Läser/tittar igenom med ett stort leende! Så här års längtar jag hem till Sverige. Har du vägarna förbi Asien finns det ett gästrum för dig i Singapore! Finns mycket att foto på denna lilla ö också även om trandansen känns avlägsen! :-)
Svar från MikSwe 2016-05-22 08:44
Tjenare Jonas och tack så mycket. Denna årstid i Sverige är ju oslagbar world wide, men hade jag haft möjlighet hade jag dykt upp hos dig i morgon :-)
Fin bildserie. Gillar hur du använt månen i bakgrunden för att lyfta bilderna. Snyggt ljus på gässen gör att de blir fina blickfång.
Svar från MikSwe 2016-05-23 19:35
Tack Matti. Jag var rätt tveksam till resultatet när jag kikade på displayen, men väl hemma vid datorn så framträdde både svanar och gäss tydligare. Ljuset blev riktigt bra mycket tack vare att solen fortfarande lyste upp himlen bakom mig. Jag var tvungen att överexponera månen för att få de flygande tranorna så suddiga men det var det värt :-)