Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Nyårslöften

Har lovat mig själv för 2011: Publicerar bra bilder på FS (Obs! modifierad från gårdagens "bara bra bilder"). 2. Blir mer aktiv på att kommentera andras bilder igen. 3. Ska blogga lagom mycket. 4. Ska sätta igång och träna igen på riktigt. Att bugga och "swinga" är bra men något annat som tillägg är ännu bättre. 5. Ska läsa mer än vad som har hunnits med under hösten. 6. Ska uppfylla alla mina löften hit och dit. 7. Ska byta profilbild på FS.

Vissa saker hänger ihop, t.ex. mer läsning blir det om man ägnar sig mindre åt bloggn... Fast mest verkar det finnas "mer-grejer" på listan. Oroväckande.

Bortom Saltsjön

Postat 2011-01-01 21:54 | Läst 3092 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Filar på nyårslöften

Det ska bli några nyårslöften, minst ett av dem gäller foto: ska bara publicera bra bilder på FS framöver...

Här något att komma i nyårsstämning med. Gott Nytt År allesammans!

Nyårsnatt 

Postat 2010-12-31 18:46 | Läst 3670 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Utomhustest med tema rött + lite gult + en bonusbild

I går testade jag det nya "fördärvet" Olympus µTough 3000 under mycket ogynnsamma förhållanden inomhus och visade bilder därav. Idag var det dags för utomhustestning. Den korta promenaden till bilen på morgonen räckte för att det skulle bli några bilder samt ett konstaterande om att kamerans knappologi är anpassad till sommarklimatet, dvs bara fingrar. Med fingervantarna på gick det i princip bara att trycka på on-off knappen och på avtryckaren. Och ändå har jag små händer och fingrar. Det blev till att ta av handskarna och frysa för att kunna göra något mer. Det ska väl vara så med en liten kamera, men detta är ju en kamera för tuffa förhållanden ändå! Knapparna är lite svåra att se också. Ska man använda denna kamera vid snorkling, vilket jag har tänkt mig framöver någon gång, så är det nog bra att memorera knapparna och lära sig hantera dem enligt blindskriftsmetoden. Eller ställa in allt i förväg och hoppas på det bästa.

Ljusförhållande var mycket klena på morgonen, men jag lät mig inte avskräckas. Här en av entréerna vid den gamla delen av Samariterhemmet.

Före detta Riksbankshuset. Snön har blivit alldeles för vit både ovan och nedan, efterbehandlingens fel... Men husen är viktigast här.

 

Ingen isstorm har passerat men underkylt regn uppenbarligen. Lite svårskrapad var rutan.

Ser ni vad som står på skrapan...?

Vid lunchtid borde det ha blivit mycket mer dagsljus. Inte så, en aning möjligen, men borde vi inte vara på väg mot ljusare tider och det borde märkas?!

Det finns många vackra gamla byggnader inom Gluntenområdet (Uppsala Science Park heter det numera). Vad gör man förresten med sådana här bilder (se nedan) som inte går att "räta upp" hur man än gör?! Gav upp här till slut eftersom alla försök ledde bara till att någon horisontell eller vertikal linje ställde till det  och slutintrycket blev snett. Då får det vara originalsnett!

Visar även en bonusbild från en inomhusmiljö, tagen med samma kamera idag. Om ni tror att tavlan är ett ensamt (konst)verk har ni fel. Hela alltihopa, inklusive väggen, är ett konstverk av Gunilla Sköld Feiler. Länge trodde folk att väggen bara var en vägg, men icke! En vårvinterdag skulle några av oss iväg och åka skidor efter jobbet och de medhavda skidorna ställdes mot väggen i väntan på friluftslivet. Linné hade inte kommit på plats ännu så hela väggytan var som gjord för att man kunde ställa saker mot den. Rätt snart damp ett mail ner i inkorgarna: skidorna måste bort bums för inga föremål fick ställas mot väggen för väggen var ett konstverk! Alla var lydiga förstås, men också förundrade; är det här ett konstverk? Plötsligt såg man på denna vägg med helt nya ögon. Får konst se ut hur som helst? Kan vad som helst vara konst? Ja! Nej! Meningarna var delade.

I dag står förresten några stora krukväxter samt ett slags vattenstaty i ena änden av väggen. Tror inte att konstären skulle uppskatta deras närvaro där. Jag gör det inte i alla fall för enligt min mening utgör den starkfärgade väggen med det ensamma Linnéporträttet tjusningen och de andra föremålen förstör totalintrycket.

PS. Bilderna är inte "naturella" för jag tyckte att de dög inte att visas annars. För bättre kvalitet i originalbilder med denna kamera behövs nog lite trevligare ljusförhållanden, men det kommer väl en sådan dag också. DS.

Postat 2010-12-30 20:36 | Läst 4189 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotografiska & radio

Råkade höra idag ett P1-inslag om Fotografiska. Det är många som har tagit upp diverse fotorelaterade TV-program som bloggämne varje gång det har visats något som kan tänkas intressera fotointresserade. Men är det någon som lyssnar på radio nuförtiden? Åtminstone P1 är fylld med massa intressanta ämnen varenda dag.  

Inslaget i radioprogrammet verkade handla om vad man kan vänta sig av ett kommersiellt finansierat museum av detta slag. Tyvärr hörde jag på bara med ett halvt öra/halv hjärna, jobbade med annat (för levebrödet) med den andra halvan, men någon av diskussionsdeltagarna verkade vara inne på linjen att man inte kan vänta sig så mycket och det har museet också visat. Inte för att valda fotografer och utställningar i sig var dåliga, men det saknas djup och något slags vidare analys i det man väljer att visa. Något ditåt om jag nu hörde och tolkade det hela rätt. En parentes slank också med: Fotografiskas fik med sin miljö var dock bland det bästa man kan uppleva i Stockholm...

Någon annan som har hört det här programinslaget? Något kulturprogram var det, lyssnade inte på liveversionen i realtid så programmet borde gå att lokalisera igen. Trots försök har jag inte lyckats hitta det igen.

Tvillingpar

Bilden ovan kommer garanterat inte hamna på Fotografiska. Lade upp den i Bildkritik i vintras, men den är högaktuell även nu när vi återigen upplever en sådan vacker vinter. Ingen av de fåtaliga bildvisningarna (36 st) har resulterat i någon kommentar. Vet att just avsaknaden av kommentarer inte betyder särskilt mycket, möjligen bara att just de som har råkat få syn på bilden finner  den kanske inte intressant nog just för tillfället, kanske var bildflödet stort precis i denna stund... Överexponerad bakgrund och andra "fel" kanske inspirerar bara till en gäspning? Motivet är kanske för banalt för just Bildkritik; bilden hade kanske lämpat sig bättre i någon fågelpool eller dylikt och som jag inte är medlem i? Husdjurspoolen funkar ju inte, men där är jag medlem.

Apropå fågelpool; änderna hör hemma vid ett slag fågelpool, nämligen Svandammen i Uppsala.

Postat 2010-12-16 22:29 | Läst 2112 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En enda att grunna på

Inget mer.

Postat 2010-12-15 22:01 | Läst 1216 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 16 17 18 Nästa