Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

10 | Verklighet

Efter dagens arbetspass är det dags igen. Det är kallt, under dagen har temperaturen fallit och är nu runt 10 grader vid avfärd. En granne som tänkt måla sin förrådsdörr ställer in sitt projekt. Mitt mål är söder. En stadsdel där det finns både boende längst i norr mot centrum men även företag och mindre industrier söderut.

Jag stannar till vid Nytorgsbacken, en hiskeligt brant backe som i sin förlängning har Gustav-Adolfskyrkan. Då börjar det hagla. Men vad är detta, vi är inne i mitten av maj? Bilden blev inte heller något direkt att skriva hem om men jag visar den ändå.

Se några bilder från förr från samma ställe som Jan-Erik Hyllén har samlat ihop, länk hittar ni här. Intressant med antalet sparkstöttingar i kombination med lutningen och antal personer som är ute, är riskanalys genomförd, knappast, ha ha.

På bilden, till vänster, vid foten av backen syns även Gustav-Adolfshallen, en ganska nybyggd hall från 2009 där stadens bolltrixare i Helsingborgs basketbollklubb håller till. De var tilltänkta som publikdragare till Helsingborgs Arena som invigdes 2012, kapacitet 5000 personer, men de valde att stanna kvar i sin betydligt mindre, och antagligen billigare hall som rymmer max 500 åskådare. Lite snopet för politikerna som då tappade en publikdragande klubb till sitt nya bygge. Snopet eller resultatet av ett dåligt utfört förarbete, välj själv.

Jag tar mig ännu längre söderut, runt bland företagen och konstaterar att det är en brokig samling byggnader där många har sett sina bästa dagar. Jag låter nästan som en politiker, det märker jag själv. Nej jag blir istället ännu mer politiskt korrekt, ”där finns det stora utmaningar och hög förbättringspotential”, ha ha.

Det finns mycket att göra om man är lagd åt att allt ska vara i ordning och i bra skick. Men alla som finns och verkar i denna del av staden har inte samma uppfattning eller möjligheter att prioritera detta. Jag cyklar förbi en kemisk fabrik med tunnor och andra behållare på sin gård, inte en och annan tunna utan betydligt fler än så. På gatan utanför fabriken märker man tydligt lukten av lösningsmedel eller vad det kan vara, det ska nog inte vara ute i luften tänker jag.

Jag tar mig med lätthet uppför backarna igen och har nu lite bilder och idéer till kommande blogginlägg. Kul det här.

***

Inlagt 2020-05-15 00:03 | Läst 1161 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Intressant med en sightseeing i Helsingborg från sängen. Kul med sparkstöttingarna i stan, de gick nog ändå inte så fort som elsparkcyklarna
Tycker din svartvita stadsbild blev bra. Välbalanserad gråskala och ett härligt skärpedjup gör bilden intressant, jag tittar gärna mer än en gång, hälsningar/ Björn