Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

119 |

Vad är väl mer naturligt i dessa dagar än att belysa partiernas samstämmighet, majoriteten i alla fall, avseende förestående ansökan om medlemskap i Nato. Lite märkligt är det att det sker när det partiet som varit den största förespråkaren för ett medlemskap ligger risigt till i opinionsundersökningarna, väldigt risigt kan man säga.

 

Innan Rysslands invasion av Ukraina med efter Krims annektering pratade jag med en nära vän som i stort sett tyckte att detta med upprustning var helt verklighetsfrämmande. Hon menade (nej hon har inte gjort lumpen) att invasionskrig skulle det i vilket fall som helst inte kunna bli tal om, snarare förgiftning av grundvattnet eller förstörelse av banksystem för det var väl inte någon som fick för sig att kriga som man gjorde förr i världen.

 

Hm, nu vet vi hur det är, vi behöver inte spekulera mer, året är som bekant 2022.

 

Det finns de som tycker att alliansfrihet är att föredra och att det borde utredas och belysas djupare innan man fattar beslut. Vad jag förstår är det nött och blött och kan knappast utredas mer, men en sak är säker, i maj månad kommer det visa sig att de största motståndarna i Sveriges riksdag till medlemskap i Nato ha ömsat skinn.

 

Vad jag tycker? Efter utvecklingen från den 24 februari så anser jag att det finns större chans att överleva om man har kompisar som ställer upp för en och vi för dem. Framför allt om man har en ö som heter Gotland, en oändligt lång kuststräcka, ett grannland som heter Ryssland med en oförutsägbar ledare som verkar vara kapabel till vad som helst.

 

Vansinne, vansinnigt, helt åt skogen är det.

 

---

 

Bilderna
- på de ömsande stammarna av glanskörsbär är tagna med mitt ryska manuella Helios 44M-objektiv, ja inte enbart, det har monterats på min kamera också, i detta land försöker vi hålla oss till sanningen.

---

Inlagt 2022-05-04 21:02 | Läst 574 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja tänk vad mycket nytta man hade kunnat gjort för pengarna om man inte hade behövt något militärt. Man hade kunnat höja levnadsstandarden för samtliga om man beslutade att lägga ner det militära i världen. Nu blir det tvärtom sämre levnadsstandard och mer till försvaret