Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

14 | Vardagsglädje

Alla ser inte allt, men jag lägger märke till en del i alla fall. Värst är det väl med alla skyltar som är sär skrivna ha ha.. 
En förklaring till detta fenomen, som dyker upp då och då, är det engelska språkets intåg i våra liv, ja man kan välja att tro på den förklaringen.

 ***

Åker man till IKEA hittar man denna intressanta skylt:

Man brukar ju lära barnen att det är bilarna man ska passa sig för och först titta till vänster, därefter höger, vänster igen och efter denna procedur kan man korsa gatan om det är fritt.

***

Fixar man med bilar, kanske rostiga sådana, är väl denna en utmärkt beskrivande skylt. Man fattar direkt att de som jobbar här vet vad rost är i alla fall. Inledningsvis hade man lägre pris men nu är det den ordinarie nivån som gäller.

***

När vi ändå är inne på bilar  så kan man ju undra vad som ligger bakom att man på detta (över)-tydliga sätt vill sprida sitt budskap. Den tillhör knappast kategorin miljöbilar i sitt originalutförande i alla fall. Å andra sidan är den kanske tillfixad så att även Greta, och fler med henne, blir nöjd. Eller så har det bara glömts en smiley efter Greta.

Men en del av miljödebatten går väl på sparlåga nu när hotet från Coronaviruset är det omedelbara, miljön får vi fixa sen liksom. I en del storstäder kan man numera skönja att himmeln är blå, vilket inte varit möjligt när alla industrier gick för fullt.

***

Inlagt 2020-05-22 20:47 | Läst 335 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kanske hans fru eller flickvän som heter Greta?