Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

5 | Solkysst

Nog blev det fota av idag. Det skulle bli sol/moln från klockan 11.00 enligt de appar vi har men det såg verkligen inte så ut när vi lämnade Helsingborg vid 09.30. Då var himmeln jämngrå även om det fanns tendenser att kunna spricka upp. Men väl på plats vid Ålabodarna visade sig vädret från sin bästa sida. Det var varmt, riktigt varmt så vi fick ta av oss både jackor och tröjor till slut. Det blev massor med bilder från tre kameror på det snyggaste avsnittet strax norr om Ålabodarna som även är Skåneled.

Det var fler än vi som var där kan man säga.  Det var joggare, cyklister, äldre par som promenerade, frilufsare, andra med kameror, personer som var ute med sina hundar, också vi som försökte få till lite bilder utan att ha med de i våra bilder.

 Efter massor av klick var vi alla, barn, svärsöner, svärdöttrar och barnbarn,  trötta och det avslutades med en grillning av korv på medhavd grill. Mycket trevligt och uppskattat av alla. Bilder från denna fotosession visas endast privat, det är viktigt tycker föräldrarna om ni undrar var dessa bilder blir av, så mycket snack och inga bilder liksom.

 ***

Men några av oss gav inte upp där, vi vandrade vidare till Ålabodarna, dvs några hundra meter söderut. Jag har fotat där någon gång tidigare, då gällde det nog att fånga ljuset via vattnet via någon brygga, i övrigt har jag inte tyckt att det var något särskilt spännande. Men jag har ändrat mig kan man säga. Det är från och med nu ett utflyktsmål, i alla fall på helgerna om det är fint väder. Med glasskiosk och restaurang har det stället precis det man vill ha enligt min smak. Här är några bilder tagna med mobil eftersom kameran från var avlagd i bilen.

 DKW från 1937

***

Ambitionen fanns där uppenbarligen men slutförandet har mer att önska.

***

***

På väg hem säger min bonusdotter,

- Ja du Mats, du har verkligen fått färg, du har verkligen blivit solkysst.
Eftersom jag inte hör så enormt bra längre så kommenterar jag inte det för jag vet inte vad hon sa, än mindre menar.

Nåväl, diskussionen tas åter upp i bilen på väg hem och jag säger att jag aldrig har hört ordet solkysst. Just i det ögonblicket känner jag mig som en som inte alls hänger med i vad som händer i samhället. Jag framhärdar i att ordet inte finns. Bonusdotter plockar via sin mobil snabbt fram hur länge ordet har använts, vilken betydelse det har, synonymer etc.

- Hm, muttrar jag, det är möjligt, jag kanske har fel, medger jag lite surt.

Men jag är inte den som ger upp så lätt. Jag kollar i SAOL, solkysst finns inte och det meddelar jag lite försiktigt, ja jag vet inte om det var så försiktigt när jag tänker efter,  jag meddelade det i alla fall.

Väl hemma stöter jag på en granne som undrar var vi har varit på för äventyr, jag ser helt färdigt ut, tycker han.
-Ja vi har varit på fotosession sedan 10.00 i morse, jag är helt färdig och ser antagligen ut som en tomat i ansiktet.
Jag väljer att inte nämna att jag blivit solkysst.

Inlagt 2020-05-10 02:03 | Läst 962 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Såg flera sälar i Ålabodarna förra året, så det finns en del att se, även fina omgivningar. Min första tanke med solkysst var att det kunde vara något från en sångtext eller dikt. Google visade mycket med hudvårdsprodukter, brun-utan-sol sol etc
Svar från Lionmats 2020-05-14 10:26
Ja här får man lära sig både det ena och det andra. Närmaste sälstället trodde jag var Hallands väderö men de finns alltså så nära. Kul.
/mats