Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

6 | Favoritplats

Vi lyckades över förväntan igår. Min svärmor är på ett vårdhem och av förklarliga skäl har vi inte kunnat träffa henne på ett tag. Den senaste tiden har det enbart blivit dagliga telefonsamtal till henne.

Men igår köpte vi blommor och en kasse med varor som vi vet hon tycker om, körde dit, ringde på vårdpersonalen och frågade om de kunde komma ut och hämta det vi ville överlämna. Jodå, inga problem. Med sig ut hade de min svärmor som efter åtta veckor åter fick se sin dotter, inte bara höra hennes röst.

Där står de båda på vars sin sida om den tillfälligt öppnade entrédörren som är av skjutdörrstyp, på kanske 6 meters avstånd och pratar, och gråter. Det var väldigt rörande för båda att äntligen kunna ses igen.

***

Mer Ålabodarna - Gamla skolan anno 1886 står det på grinden. Två familjer som båda har bästa läget i detta välbevarade snygga hus. Kanske en och annan vindpust som sveper förbi under vintern men det tror jag man överser med. Kanske det med detta läge går åt mer fönsterputs än normalt när jag nu försöker se nackdelarna med att bo här. Nej nu hittar jag inte fler nackdelar ha ha.

 ***

Detta har säkerligen varit någons favoritplats. Ett av väder och vind nött möblemang med gjutjärnsstomme som inte har använts på ett tag vittnar om det.

Men vad hände? Har personen som haft det som favoritställe flyttat eller avlidit och varför har inte de nya bosättarna inte hittat poängen med att sitta här?
Långt bort i horisonten syns vattentornet i Landskrona.

***

Översta bilden? Ja den ja. Precis när jag skulle börja vattna börjar det regna, men i stället för att leka Pippi Långstrump som vattnade oavsett väder så tog jag fram kameran och fotade trädäcket istället.

*** 

Inlagt 2020-05-11 06:57 | Läst 978 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja det finns många pittoreska hus längs kusten från Råå ner till Borstahusen. Här gäller det att hitta nackdelar med boendet :), fönsterputs kan ju vara ett, priset ett annat. Iaf fönsterputsningen skulle jag kunna leva med i utbyte med att vara på första parkett mot sundet, det är nog ganska mysigt även på vintern att sitta Inne i värmen och se ut på de vindpinade havet och fraktbåtarna.

Nä varken de äldre äldre (ett nytt ord vi har lärt oss) och anhöriga har inte så lätt i dessa tider. Min mor hamnade precis på sjukhus (inte Corona) men några besök blir det ju inte ändå.

Intressant bild på terassen
Svar från Lionmats 2020-05-14 10:24
Bra att du nämnde det, att man inte behöver vara avundsjuk utan vara nöjd med det man har, jag funderade så när jag gick i Ålabodarna. Det blir lite enklare då.

Igår var det ett nytt utebesök hos svärmor, inte för mig då men för min fru. Då hade man utomhus satt upp ett bord med bänkar på båda sidor om bordet och en plexiglasskiva som delade bordet. Antagligen gick skivan inte riktigt ända ner till bordet. Men då kunde de åter träffas, ut, med distans och dessutom med skydd emellan. Bra fixat.