Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

12 | Filosofi á la Baloo

Detta återkommande Ålabodarna. Ja, jag vet, men det var då och där jag fick min fundering. Som Peter som har Peters naturblogg nämner i en kommentar i ett tidigare inlägg, det finns många fina och pittoreska hus längs kuststräckan mellan Råå och Borstahusen, länk.

Visst man kan gå där och konstatera att där hade varit fint att bo eller där. Och kolla så fint de har gjort och är det inte för gulligt? Jodå det är det.

Men jag är nöjd.

Det är inte så att jag skulle tacka nej till att bo där men det är knappast något som jag vill ha till vilket pris som helst.

För det vet väl varenda människa att det är den senaste köparen som har betalt det högsta priset för hus som byter ägare, annars hade de knappast fått det. Och de som bor i dessa små pittoreska eller stora hus, alla har i alla fall inte alla köpt sitt hus det senaste året, eller de senaste 25 åren.

Även om attraktiva läge alltid har varit dyrare än vanliga skolådor på landet så har det inte varit så dyrt som det är nu. Det kvittar hur man räknar. Man kan säga att det är en nackdel. Jo det är det. Och dessutom fönsterputsandet på det för de hus som ligger vid vattnet, på Råå, i Ålabodarna och i Borstahusen.

Men det ligger i tiden att det ska visas upp när man har fixat, vad man har köpt, hur man har det och det är knappast regndisiga fula bilder som visas utan det är när livet är på topp, på bilden i alla fall. Som mottagare kan man i bästa fall knycka idéer som kan vara användbara. I en del fall lägger man inte så stor vikt vid sakernas förhållande och i vissa fall kanske man blir avundsjuk.

Men vi bor inte där, vi bor i ett radhus, längst ut på kanten i området, i en stadsdel som heter Husensjö. Det ligger 1,5 km från Olympia, fotbollsstadion där Helsingborgs IF spelar sina hemmamatcher. Det hörs hem till oss, framför allt om HIF gör mål. De gör de inte alltid, eller allt för sällan rättare sagt. 

Där bor vi i det lilla formatet, vi har en tillfixad trädgård dvs en gräsplätt, två trädäck en grill och några möbelgrupper och allt är jag väldigt glad för.

Ingen avundsjuka och ingen större förbrukning på fönsterputs.

Javisst ja, bilden överst visar villan som nyligen såldes för 32,5 miljoner. Läs mer här

Och skulle man tröttna på att titta på väggarna så kan man slå en flukt ut genom fönsterna..., ja det är ett annat land på andra sidan, Danmark. Handeln i Helsingör saknar de svenska turisterna, så blir det när man stänger gränsen.

***

 

Inlagt 2020-05-17 10:11 | Läst 984 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jo jag läste om 32milj huset. Men om jag fick välja hade jag nog ändå tagit ett litet mer pittoreskt hus i Ålabodarna än längs Drottninggatan uppe i norr. Trafiken är mindre och lite mer dansk hygge känns det som och priset är ”lägre”, fast en titt nu på Hemnet så hittade jag bara 2 hus för 10 och 13 milj längs Råå till Borstahusen, de som bor där vill tydligen bo kvar, jag får nog vänta på ett renoveringsobjekt. Finns en renovering på SVT play drömhuset, där en familj från Kungsbacka renoverade ett hus i Borstahusen. Jag kommer från Kungsbacka så där är iaf del 1 :)