Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

18 | Tips

Diskussionerna hos min frisör har fått punktering. Jag vet inte vad som har hänt, han är kanske bara orolig med osäkerheten som råder just nu. Tidigare kunde han förklara ingående vilka problem hans landsmän har. Han är Palestinier och jag hade inte så bra koll på deras situation förrän jag träffade honom. Numera vet jag lite mer.

Nåväl, häromdagen gjorde han ett litet försök att muntra upp stämningen, han frågade vad vi tillverkade på mitt arbete, och jag svarade att vi gjorde plastgranulat och han svarade "plastgranat" och skrattade. Kanske tveksamt kul om man har rötterna i Palestina tänkte jag. Men man bråkar å andra sidan inte ensam. Men pinsamt att man vet så lite om så mycket, det är i och för sig också en insikt.

***

I mitt trädgårdsprojekt skulle jag hämta fler träd i Löddeköpinge, en tripp på knappt 40 km enkel resa. På väg hem, vid Landskrona ser jag på de stora kommunala digitala skyltarna att en olycka har hänt och man ombeds ta en annan väg. Jag har aldrig sett sådan information tidigare utan kör vidare som i stort sett alla gör runt omkring mig. Men efter några kilometer är det tvärstopp, det varar inte allt för länge, kanske 20 minuter.

I backspegeln ser jag Glumslövs backar. Det är svårt att glömma den tragiska olyckan som hände där för några år sedan. På toppen ligger två bensinmackar, en på var sida. Tre motorvägsfiler på var sida. En familj från Tyskland svänger av och stannar. Men pappan i familjen skulle över till den andra macken, han springer över motorvägen och det slutade inte lyckligt om man säger så. Tyvärr uppfattade han inte gångtunneln under motorvägen.

***

Den dagliga brödbakningen fortsätter, jag har nu gått över till enbart Lantbrödsmjöl i stället för som tidigare en mix med Vetemjöl Special. Jag tar även i en gnutta mer mjöl, detta för att få lite bättre höjd på bullarna. Livskvalitet.

Hmm, när jag nu ser bilden så skulle jag nog minskat bländaren eller ökat avståndet till kameran så hela ytan blev skarp, men det kan vara charmigt det med, ha ha. Är det någon som har provat receptet?

***

Inlagt 2020-06-04 00:48 | Läst 903 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Dom bullarna ser härligt goda ut, läckra skorpor..
Med vänlig hälsning/Gunte..