Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

35 | Comeback

Jag gör comeback. Det är trevligt här på Fotosidan. Det blir en mjukstart, knappast någon magnifik soluppgång med tjattrande fåglar som kuliss som i mitt förra inlägg utan lite små tecken på trevligheter i min vardag. 

Som synes är vi i Helsingborg. Staden med fotbollslaget som gör allt för att hålla sina supportrar på halster. Just nu fungerar spelet bra, nu är det bara poängen som ska in. Ironi gör sig mindre bra i text märker jag.

Det mesta var nytt på denna hoj som drog blickarna till sig. Kedja är passé, numera är det en rem som driver ekipaget framåt. Som ägare står man nog nervöst och kollar sin cykel hela tiden, en spark från en illasinnad person, eller kanske en knuff av misstag, raserar glädjen över att ha en sådan pärla på några sekunder.

-ooo-

Vi rör oss norrut, till Centralkonditoriet i Väderstad. Ett bra ställe att stanna till på om man som Helsingborgare är på väg till Stockholm. Där hittade jag denna för mig ovanliga skylt som ger många associationer. Bland annat till Carolas T-shirt i TV-rutan om någon kommer ihåg det. Jag upptäcker också att skylten är lindrigt ren, det är kanske mindre charmigt.

-ooo-

Väl på plats i Vaxholm upptäckte jag denna Instamatic 133. Det som var kul var att den betraktades som en dyrgrip vilket den knappast är om man gör en snabb sökning. Men den kanske hade tillhört någon bortgången person och av den anledningen är den ovärderlig.

Men jag visste inte särskilt mycket om den mer än jag sett en sådan hemma när jag var en 7-8 år.  Jag läser på att den har två läge avseende slutarhastighet,  1/80 sekund i solläget och 1/40 sekund i det andra läget mulet/blixt. Filmen var av typen 126. 26 står tydligen för att filmrutorna var 26 x 26 mm stora. Instamatic som modell såldes i 50 miljoner exemplar mellan åren 1963 - 1970.
En väldigt enkel manual till nedanstående modell finner man här. Den kan inte missförstås om man säger så. Det var tydligen enklare förr, i alla fall om man ägde en Instamatic 133.

-ooo-

Inlagt 2020-10-21 19:13 | Läst 947 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Trevlig blogg, lite småsnack och fina bilder! Cykeln var häftig, den borde nästan kunna stå utan stöd, med en bredden på bakhjulet. Kan den säga nå´t om ägaren månntro? Hälsningar/Björn
Svar från Lionmats 2020-10-22 21:27
Tack Björn. Alltid lika trevliga kommentarer från dig.

Du kan ha en poäng med manligt och kvinnligt och hojar det har jag fått erfara. En liten bit därifrån stod för en tid sedan fina men mindre extrema hojar och när jag började fota coola detaljer på dem kom ägarna fram, det visade sig vara två medelålders kvinnor. Så visst kan det stämma, när vi nu har tre i vårt statistiska urval, ha ha.
Trevligt med din comeback, så får man se några bilder från Helsingborg. Det är över ett år sedan jag var i centrum, bra med lite uppdateringar.
Svar från Lionmats 2020-10-22 21:39
Kul att få en kommentar från dig Peter. Du står ju bakom tipset med det fantastiska rapsfältet alldeles vid vattnet vid Glumslöv i våras. Det blev makalöst fina familjebilder av den turen. Även en utskrift som hänger uppe påminner om det.

Ja Helsingborg, jag tycker att jag sett det mesta men det är bara som jag tror, senast i veckan hittade jag ett hus som jag inte noterat innan. Så det verkar vara en välfylld källa om man har mina intresse för fotomotiv. Men jag ser att du inte sitter och rullar tummarna i Rydebäck direkt utan verkar kunna fylla din tid med det du verkar gilla mest, att fota och fixa med bilderna i datorn.