Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

20 | Förslagslådan, hallå!



Jag kastar mig över dem, allihopa, hela branschen, drar alla över en kam - fastighetsmäklarna:)

De är speciella, det må jag säga. Om man har "Reklam, nej tack" på sin brevlåda så verkar inte det röra dem, utan man får ständigt information om försäljningar som skett i området med utvikta hem och bild på mäklaren. De anser kanske att det är samhällsinformation men det gör inte jag.

Nu säljer man även sin personal, det är väl knappast ok eller? Här skyltar man med säljaren på skylten, inte huset som man avser att sälja. Det är som om bilförsäljaren skulle sätta in en annons med bara sina anställda, inte bilarna man säljer. Det ser onekligen märkligt ut, och är de inte alltid unga?

 Var är den där förslagslådan?

(Jag värnar om Alexandras integritet och har tagit bort hennes telefonnummer med fläckborttagaren. Annars finns risken/chansen att hon får samtal typ, "Hallåja, jag såg ett foto på dig på Fotosidan…" ha ha.

***

Inlagt 2020-06-09 15:28 | Läst 714 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja du, det kan man ju undra. Kan tänka mig att de lika mycket försöker sälja sig själva, som att sälja huset. De har troligen en stor del i provision och liten del fast inkomst, därför bedriver de en typ valkampanj utöver husförsäljning. För att bli ett ansikte och få framtida jobb? Skyltarna har de ett antal till många olika objekt, skulle de ha huset på skylten så är den förbrukad. I Sverige sätter vi oftast ut skyltar enbart vid visningar, medan i Danmark så sitter skylten där vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år. Vi köpte en sommarstuga i Danmark och de hade varit i salu i 5 år innan vi köpte, vi blev tackade av grannarna att de slapp se skylten
Jag har flera gånger funderat på att gå in på mäklarkontoret med en bunt av deras lappar och fråga om de tror att jag vill anlita en mäklare som inte kan läsa... Det finns två mäklare som är enormt envisa som det ständigt kommer lappar ifrån om beslutsfähiga köpare som letar i området, låt oss värdera osv.
Svar från Lionmats 2020-06-10 13:29
Ha ha, kul idé.

Ja, då är inte "problemet" enbart lokalt i alla fall.