Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

63 |

Miljövänligt och gott är att baka sitt bröd själv, något jag har skrivit om flera gånger i denna blogg. Idag gjorde jag ett avsteg från denna ordning och uppsökte ett franskt bageri i en helt ny stadsdel och på vägen dit hittade jag bilden med massor av former och mönster.

---

Våren är väl en årstid som de flesta ser fram emot. För mig är det tudelat. Jag har allergi, som så många med mig har nuförtiden. Jag fick den när jag var 33 år så det var ett tag sedan. Nu är det bara björkpollen men det är knappast bara. Vissa vårar kan löpa friktionsfritt, andra kan vara värre kan man säga. Denna lilla björkskog är för mig nyupptäckt. Väl där för att ta fotot upptäcker jag en person som samlar skräp. Hon säger att hon fyllt en sopsäck på 20 minuter och är nu inne på sin andra.

---

Mer miljö, eller snarare icke miljö. I min lilla värld har jag noterat att andelen stora bilar ökar. Om miljötänket hade fått större genomslag så borde trenden gå åt mindre bilar vilket ger mindre resursåtgång. Ok det är mindre säkert det inser jag. Men det är stora tyngre bilar, stora motorer och stora fälgar och däck. Fördelen med stora breda däck är säkerhet, vid torrt underlag, annars ser jag inte några fördelar förutom ett mer attraktivt utseende då. Så där är vi inte heller helt i linje med miljötänket. Bilden på hjulet sitter på en A-traktor, ja de som får gå i 30 km/h ni vet och som det är lite diskussion om nu.

---

Inlagt 2021-04-16 11:01 | Läst 831 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Mats.
Fint skuggspel i den övre bilden.
Allt sick-sack I taket, trappan och reflexen i brevlådorna är fint. Fint perspektiv och fin färgkontrast skapar en lugn bild med lite spänning. Trekanterna i nerkant och den ljusa reflexen på höger sida skapar en spännande geometrisk figur. Underbar färgkomposition.Tycker jag
Ha de gott.
Jerry
Svar från Lionmats 2021-04-16 16:42
Tack Jerry.
Har funderat lite på miljötänk när det gäller bakning, har ju nu i coronatider bakat 5 gånger per vecka och ugnen är ju på en timme varje gång, det blir ju högre elförbrukning men man får hoppas att det jämnas ut med transporter och annat om man nu köpt brödet. Gott är det iaf.

Finns en fin björkdunge upp längs 111 i närheten av Viken vid Karlfältsvägen som jag brukar fotografera
Svar från Lionmats 2021-04-16 16:48
Ja, ugnens förbrukning är en faktor att ta i beaktning. Nu brukar de vara 380 volt och effektiva. Men bakar man mycket så där 4-5 gånger per vecka så får ugnen visa vad den går för.
Björkar i Viken får vi kika på nästa gång.
Om du undrar vad bageriet heter så är det Pascals på Kullavägen, värt en omväg.
Gillar särskilt förstabilden med skuggorna och strukturerna. Jerry har fin analys!

Allergi: Den här säsongen har hittills varit väl så jobbig som vanligt. Jag äger en gasmask Sundströms kanske idé att ta fram den. Man ser konstig ut med en sån på satan, men folk kan ju tro att det har med coronan att göra.