Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

89 |

Mänsklig närvaro finner man i 2,5 pelargatt från vänster, det är ett ungt par som antagligen har en dejt.

Upphandlingen påbörjades 2015, bygget startade 2018 och 2020 skulle det vara invigning av det nya vattentornet i Helsingborg. Projektet är försenat. Budgeterad totalkostnad  är på 282 miljoner kronor men blir sannolikt 10 miljoner lägre. Skapelsen som man kan ha delade åsikter om är 40 meter hög och har 24 pelare och står utmed väg 111, en stadsmotorväg utanför staden.

 

Problemet är att vattenreservoarerna, två till antalet, har två millimeterstora oönskade hål i plastduken som ligger mot betongen och det får till följd att cirka 700 liter vatten läcker ut varje dygn. Underleverantören har varit där flera gånger och kan inte hitta läckorna.

Här är det på plats med ordspråket "Liten tuva stjälper ofta stort lasss", men jag kollade vidare och på SVT hittade jag denna snutt av information i slutet på en artikel:

  

Moderna versioner växer fram

I internetåldern blir många gamla ordspråk modifierade. Men även ordspråk i ny form kräver kunskap om de ursprungliga formuleringarna för att poängen ska gå fram.

Exempelvis ”Liten tuva stjälper ofta stort lass” har modifierats till ”Liten duva släpper ofta stort lass”, och ”Som man bäddar får man ligga” har blivit ”Den man ligger med får bädda”.

Kul! - eller "Man har inte roligare än man gör sig", ha ha

 

Vattentorn är intressant, jag skrev om det i ett blogginlägg 2019, kolla gärna in det, länken är här.

-------

Inlagt 2021-09-08 08:46 | Läst 924 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snyggt, passade fint i s/v. Läste om tornet för kanske en vecka sedan, kommer förstås inte ihåg vad det stod :), men undrar om de inte hade en plan för läckan