Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

98 |

Färger, former och motiv är intressanta parametrar i bilder. Gillar man dessutom byggnader, gamla som nya, kan resultatet bli som efter en tur till København.

Det man som svensk slås av är den otroliga mängd cyklister som trafikerar cykelbanorna, det är som en armada som far fram.

Och trafikvett verkar cyklisterna ha, de markerar och signalerar diskret till varandra, det är kanske en nödvändighet om inte alla ska landa i en hög. 

Eftersom debattens vågor går höga i Sverige om elsparkcykelns tveksamma förträfflighet, hos oss andra som inte är politiker, kan jag meddela att i denna stads kärna är de förbjudna.

Karen Blixens plads heter platsen som är betydligt större än dessa cykelparkeringar, totalt 20 000 m2 är torget.

God ordning och gott uppförande är mitt betyg till de danska cyklisterna, jag såg inte alla men ändå:)


Lite socker i botten... ja färggrant och iögonfallande i alla fall.

---

Inlagt 2021-11-23 21:18 | Läst 754 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Mats
Det är bra bilder från "min" hovedstad, som du visar här - Gillas.
Nu vet jag inte vilken tid på dagen som du fotograferade cyklisterna ? Men det ser vanligtvis mycket "värre" ut imorgon och kvällstrafiken. Man gör också mycket för cyklisterna, cykelvägarna blir bredare, som här. Bättre markeringer och stopplinjerna flyttas framåt vid trafikljusen för att undvika eller minska höger svängolyckor.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lionmats 2021-11-24 21:46
Hej Erik
Tack för din kommentar, det är en stor fördel att ha så nära till så mycket intressant. Det kommer fler inlägg därifrån, snart.
Tack för intressant Københavnstitt!
Svar från Lionmats 2021-12-03 16:06
Tack för din kommentar Måns, det är glest med sådana på mina inlägg, lite tråkigt. Men vi är alla olika och mitt urval av bilder verkar inte intressera så många.
Måns H 2021-12-03 18:35
De e inte lätt! Jag försöker få med Leica som klickbete. Det funkar alltiid men är svårt här på Cityscapes och blir inte lättare av att jag inte har någon sådan. Just denna tid är nog många extra upptagna med annat, julbestyr och sånt.

Jag tycker bilderna är bra och passar här på Cityscapes. Och jag lade märke till omtanken i tagningarna. Ellipsen och cykeln i första bilden, alla bågformerna i andra bilden, cyklisterna på "rätt" plats i tredje bilden, färgerna i den fjärde. Gissningsvis gör många av tittarna här på fs det men tar inte steget att kommentera!
Svar från Lionmats 2021-12-04 00:39
Kul med konstruktiv och positiv kritik, det värmer Måns.