Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

113 |

Jag ska bli lite personlig. Jag börjar bli gammal. Nåja kanske inte lastgammal men jag planerar att gå i pension den 11/11 2022 så det lär jag inte glömma bort.

 

När jag var yngre så noterade jag att äldre människor gärna pratade om sina sjukdomar. De som fanns närvarande lyssnade, till synes intresserade, kanske för artighets skull, för att därefter berätta om sina krämpor.

 

Riktigt så långt har det inte gått. Men, jag har fått lindrig artros i ett knä och det är minsann begränsande. Det är inget jag är ensam om, många har denna åkomma som inte kan botas utan bara mildras genom träning. Så det är min träning, att försöka få artrosen att inte vara till allt för mycket besvär.

 

När jag tar ett steg tillbaka får jag medge att det känns lite futtigt att ens anse det som ett problem när man ser hur världen ser ut runt omkring oss, det finns de som har det betydligt värre, jag inser det. Men ni får se det som en notis, inget viktigt alltså.

 

På väg hem från barnbarnen där jag och min son varit barnvakter några timmar, tog jag en senväg över landsbygden. Där stötte jag på en samling hus som kallades Trä. Det lät ju spännande så jag körde in på den vägen. Efter en stund upptäckte jag, enligt mitt sätt att se, väldigt intressanta pilar, hårt beskurna eller hamlade som det heter. De såg ut att vara ett par hundra år gamla. En bra symbol för åldrandet tänkte jag medan hästarna i hagen intill blev oroliga för de ville minsann inte bli fotograferade.

 

Eftersom jag ogärna vill fara med osanning, det finns så många som gör det nuförtiden, både i öst och väst faktiskt, vi kommer även ihåg dig Trump med dina fanatiska följare, så kollade jag upp hur gammal en pil kan bli. Enligt Wikipedia, denna sanningskälla, kan de bli mellan 50 och 60 år.

Där ser man. Det där med att ålder är bara en siffra stämmer väldigt bra nu. Trots min lätta artros som inte är värd att nämna, och att jag är på väg mot respektabla 62 år.

 

---

Blogginlägget är egentligen slut men här är lite till dagen till ära: Vi har historiker har jag förstått som läser bloggen. Idag är det den 9 april, dagen då tyskarna invaderade Danmark 1940. Vad jag inte visste förrän vi fick fel på den frågan i den gångna veckans quiz var att det är flaggdag i Danmark. Vi tappade hakan tills vi fick förklaringen. Flaggan hissas på först på halv stång fram till kl 12.00. Därefter hissas den i topp.

 

Nu är det slut – på inlägget.

 ---

Inlagt 2022-04-09 21:04 | Läst 814 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag gick vid pension vid 62 och några månader, det var det som gällde då för att få ut maximalt på tjänstepensionen har jag för mig. Att jag sedan jobbade två och ett halvt år till på distans är en annan historia. Med nästa lika mycket att göra som pensionär som när man jobbade så blir man iaf inte uttråkad. Grattis till ett satt datum
Den där pilen är ju kalas som objekt för bild.
Mycket trevlig bild på de extremt hamlade pilarna. Gör sig utmärkt bra i svartvitt. Fina kontraster och fin himmel.
Fin textur i den närmaste pilen och tillsammans med den dramatiska himlen ger det en riktigt snygg bild.

Hälsningar Jörgen
Tack för fina kommentarer Peter, Nils, Torbjörn och Jörgen. Det är mycket uppskattat.
/mats