Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

118 |

I reklamens värld och kanske även i den riktiga världen finns ett uttryck som heter ”Syns du inte, finns du inte”. Nåja det är kanske att ta i. Men jag fick ett infall och for i väg till Möllehässle, nog skulle man kunna se de omtalade klockgrodorna. Jodå, jag var på rätt plats, en skylt informerade om att de klockgrodor som fanns här var minsann importerade från Danmark eftersom de svenska hade dött ut. Jag brydde mig inte så mycket om etnicitet, och hörde jag inte något som skulle kunna vara ljud från de slemmiga små liven? Detta verkade lovande. Jag vet ju hur de ser ut, det har flera andra upplyst mig om, jag hörde åtminstone två, men jag såg dem inte. Tråkigt. Och började inte bli lite kallt? Jag kan konstatera att jag har denna upplevelsen framför mig och reklamslogan kanske stämmer i vissa lägen men inte på klockgrodorna i Möllehässle i alla fall.

Inlagt 2022-05-02 22:52 | Läst 788 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vackert träd iaf. Jag tror man ska vänta några veckor med klockgrodorna, eller så var de väldigt sena förra året, tror jag var där i mitten av maj till slutet av maj. De klockgrodor jag har sett är ganska långt norrut. Välj vägen Vattenmölan så sparar du några km om du nu tog den södra ingången? Från den lilla parkeringen så går man några hundra meter norrut och sedan in på reservatet. Klockgrodorna var förra året i två dammar alldeles nere vid havet. Där nere fanns också orkidéer, fanns även orkidéer något längre upp från havet och något söderut längs stigen. Väldigt fint reservat men passar bäst i sol och utan för mycket vind
Det blev i alla fall en fin bild med trädet. Jag ser att Peter gett dej mer tips på grodorna, jag som bor lite norrut har inga klockgrodor alls mer än de som är mina husdjur (asiatiska klockgrodor, Bombina orientalis, uppfödda i Sverige). De är för övrigt inte slemmiga, grodor generellt är inte det.
Hälsningar Lena
Hej Peter och Lena
Peter: Tack för tipset och kommentaren men jag tror nog att jag är på rätt plats. Denna gång körde jag in på Tviliinghusvägen som mynnar ut framför dammarna. Jag tänkte på dig faktiskt när jag såg Sankt Pers nycklar, de fanns på flera ställen. Du hade ett inlägg där du visade ett antal olika orkidéer som du hade fotat.

Lena: Tack för din kommentar. Ja som du förstår så vet jag ingenting om dessa djur men jag har förstått att de har det lite kämpigare nuförtiden när vi har dikat ur så mycket som vi har gjort och på så vis tagit bort en del av deras naturliga miljö. Något storkarna också har fått erfara. Men kul att du har en asiatisk klockgroda som husdjur. Jag får nöja mig med att kika på foton på den jag gärna vill fånga på bild, Bombina Bombina. Och nu vet jag att de inte är slemmiga, en myt och okunskap som nu får sin rätta information.
pdahlen 2022-05-03 10:02
Mats, det stämmer det är samma plats, visste inte man kunde köra in och parkera vid tvillinghusvägen. Min vattenmöllanvägen och att man går några hundra meter norrut ger samma position in i reservatet. Så orkidéerna finns redan, jag får göra ett besök nästa vecka.

Grönfläckig padda har de satt ut vid Örby ängar, har för mig det var två dammar i närheten av fotbollsplanen, det var nät över när jag var där i höstas
Men trädet.. snyggt
Den grodan har jag med gått bet på. Försökte förra säsongen såg dock ingen
Mvh N
Svar från Lionmats 2022-05-03 16:17
Tack Nini
Som sagt, det finns andra som har lyckats, och då har vi det att se fram emot.
Hej Mats.
Nu får ni alla ta hand om de små danskarna - annars får ni inte fler :-) :-)
Vackert och stämningsfullt foto - gillas.
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.
Svar från Lionmats 2022-05-03 16:16
Hej Erik
Vi tar väl hand om dem, de har det så bra där i Möllehässle. Danska blodsband
har väl många skåningar efter freden i Roskilde 1658, grodorna sedan 1982 tydligen,
men det går så bra så.
/mats