Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

152 |

Jag gillar att resa lätt, dvs oftast bara med kameran och det objektivet som är monterat. Oftast är objektivet ett 35 mm eller 24-105 mm med dess för- och nackdelar. Denna gång var det 35 mm som var monterat och i Fortuna, ända nere vid vattnet ligger det, söder om Rydebäck, såg vi dessa svanar. Vi räknade till ett tjugotal, så många har vi aldrig sett förut på samma gång. Det är då man undrar över sitt val av endast ett objektiv, det känns som ett i-landsproblem.

 

Men i mitt minne dök bilder från förr upp med massor av svanar. Jodå 1940 fanns det svanar i Helsingborg, det kan man lugnt säga. Bilderna är tagna i höjd med Pålsjö, som ligger strax söder om Sofiero, gamle kungens sommarställe ni vet. Det kanske inte var bättre förr, men svanarna var fler i alla fall.

---

Inlagt 2023-04-06 22:41 | Läst 940 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
I mina trakter. Du har fått med färjan från Köpenhamn till Oslo också, så tagen 16.20 kanske? Vacker himmel, ett tjugotal svanar är ju inte så dåligt, men tydligen fler svanar förr i tiden
Svar från Lionmats 2023-04-08 11:22
Precis Peter. Du får väl ta en sväng dit, de brukar kanske hålla till där. Mäktiga fåglar.