Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

23 | Comebacker

En alldaglig bild på en bil som verkar ha varit hetare, med tanke på att det ser ut som bensin har antänts vid bränslepåfyllningen, skadat lacken, bakrutan och även fälgdekorationen av plast. Men bilen rullar uppenbarligen.

***

Den rullar dessutom framför området Drottninghög, ett stort bostadsområde som har en tveksam klang i mångas öron. Området byggdes för 55 år sedan och ligger på historiskt intressant mark, därav namnet. Nu har man beslutat att en gång för alla fixa till det. Så nu rivs och byggs det och det ser redan nu mycket trevligare ut. Nu är det nog inte så enkelt att bara man fixar ytan så ordnar sig resten men det kan vara en del av lösningen, att folk vill bo där.

***

Idag är några dagar efter en fantastisk midsommarafton. Ja även vädermässigt fast de stora väderprognos-drakarna basunerade ut prognoser på 80 % risk/chans till regn framåt 17.00. Tji fick de och vi satt ute i bara skjortärmarna till efter midnatt, underbart.

Ja idag gick jag en sväng till Fredriksdals friluftsmuseum och återupptäcker denna stuga. Den heter Ågård, är från 1810, flyttad hit från Lagan 1920. En del av byggnaderna runt den brann ner 1962 men huvudbyggnaden står fortfarande och har intressanta detaljer, bland annat en tätning av tak som jag inte har lagt märke till förut. Och den kvalar mer än väl in i temat, byggd, flyttad, brandhärjad och står kvar.

***

Midsommarafton är som sagt bara några dagar bort och vad skådar man då på loftet i en lada?  Där är den lövade stången, i och för sig en mindre variant men den kommer nog fram nästa år igen, då är det dags för come back, jag längtar redan.

***

Inlagt 2020-06-21 21:31 | Läst 980 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver