Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

24 | Mölle drar 1:2

Det gäller att utnyttja sommardagarna. Så vi besökte Mölle, detta omtalade ställe som drog badgäster från Europa när förra seklet var ungt. Där badade herrar och damer tillsammans och det var på sin tid både anstötande och ovanligt tydligen. Men strömmen av folk var så stor att det anlades 10 km järnväg hit år 1910 från Höganäs. Den bekostades av privata affärsmän och turismen blomstrade, då liksom nu.

 Även Povel har nämnt Mölle i en sång från 1951, Gräsänkling Blues:

 …Min fru har rest till Mölle, till Mölle by the sea. Hon for för fjorton da’r se’n, och jag kände mig så fri…

***

Vyn, där man från piren ser merparten av husen längs berget har jag försökt att fotografera flera gånger tidigare. Denna gång är jag ju äldre, förhoppningsvis klokare och har andra prylar och lyckas få till en bild som jag hade tänkt att den skulle bli även de andra gångerna. Kul.

För er med breda skärmar finns här bilder med 4000 px bredd i färg och här i svart/vit.

Fotosidan har ju sin begränsning på 2880 px i bredd men det går ju som synes att lösa.

*** 

Men Mölle är betydligt mer än så, en populär plats är krukmakeriet som dessutom är kafé och matställe. Kön ringlar sig långt ut på gatan, till viss del kanske en effekt av Corona men ändå. Ett resultat av hög popularitet, förståndiga gäster och begränsad kapacitet i alla fall.
Nu blev det väl rätt ha ha.

***

Villa Italienborg, eternitklädd, från början av förra seklet, nämndes i TV i våras av Gert Wingårdh, står kvar och nedanför den, på andra sidan gatan, på tomten där kortet är taget, en stuga som bara väntar på att ersättas. Lite väl brant tomt kanske, vad vet jag. Vetgiriga klickar här.

Byggår i början av 1900-talet, numera fritidshus tydligen.

 Men det kommer mera...

***

Inlagt 2020-06-23 16:41 | Läst 288 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Japp häftigt och vackert som ett lilla italien i västkust skrud. Finns mycket fotomöjligheter här
Svar från Lionmats 2020-06-23 22:50
Precis, det kommer mera...
Det verkar vara ett fint ställe, som jag inte visste något om. Väl värt ett besök med kameran i högsta hugg.
MVH Janne
Svar från Lionmats 2020-06-23 22:51
Absolut! Sevärt då som nu.
Kul och intressant, känner bara Mölle från povels visa! Uppenbarligen värt ett besök. Bra genomförd panoramabild. Flera sammanslagna eller beskuren? Hälsningar/ Björn
Svar från Lionmats 2020-06-23 22:49
Tack Björn. Panoraman är ett resultat av stående bilder tagna med mitt 24-105 mm och min A7III. En kamera + ett objektiv du vet, enkelt och lätt.