Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

28 | I Frankrike

…finns det hela fält med lavendel. Oj vad det är vackert och det skulle verkligen vara en upplevelse att få se det någon gång. Visst har vi varit där med bil men då var det mest fälten med vinrankor och vad man kunde få ut av dessa som var intressanta.

Vi har några plantor med lavendel i vårt område och vad passar väl bättre då att jämföra kvalitén från min vanliga kamera och mobilkameran.

 ---

Men mobilkameran kan onekligen vara bra, framför allt har man den alltid med sig. Nackdelen är väl att den är svårkontrollerad och fungerar bäst i dagsljus. Även om jag oftast har den vanliga kameran med mig så är den inte alltid till hands.

---

Här är bild på en intressant bil ur många aspekter, Ford Fairline 500 Skyliner 1958 importerad till Sverige 2009 och nyligen såld till en person i Helsingborg. Med en vikt på 2,1 ton behövs onekligen en större motor, den har en V8 på 5,8 l och 305 hästkrafter. Bränsleförbrukningen ligger på 2,2 l/mil. Tillverkades mellan 1957 och 1959. De verkar vårdas ömt av sina ägare och går nog inte särskilt många mil om året. 

Till vänster en SAAB 9-3 från 2008, 175 hk, 0,93 l/mil, en modell som tillverkades mellan 1998-2015. De sista åren med Nevs som ägare. Kom även i eldrivet utförande  efter det. 

---

Detta inspirerande Youtube-klipp skickade min son till mig här om dagen, det handlar om fotografens påverkan på bilden, säkert självklart för de flesta men tål att påminnas om. Klicka på denna länk.

---

Inlagt 2020-07-12 23:31 | Läst 207 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det räcker att åka till skåne så kan du se sådana väldoftande fält
Svar från Lionmats 2020-07-13 08:55
Tack, nu blir det ytterligare en vända till Österlen, nu tidigare än planerat efter ditt tips:). Planerat sedan tidigare är i slutet på augusti.