Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

32 | Fokus på kvinnor

Skarhults slott är en ny bekantskap, en trevlig sådan. Förutom att vi var där på årets hittills varmaste dag, så fanns det i en stor trädgård denna fjäril och fler därtill.

---

I en sidobyggnad hade man en intressant utställning om Ester Blenda Nordström, en av den svenska journalistikens kvinnor i början på 1900-talet som använde sig av för den tiden, men även med dagens mått mätt, okonventionella metoder för att få underlag till sina intressanta och banbrytande berättelser. Vetgiriga kan läsa mer här.

Körde motorcykel gjorde hon också, Royal Enfield från 1914. Notera pumpen på tanken, "grusvägar kräva dessa tingestar" kanske en samtida Albert Engström hade utropat.

---

Väl inne i slottet hade man en guidad tur med historien  om slottet och dess innehavare sedan 1500-talet med betoning på vad slottsfruarna hade åstadkommit, männen var nämligen sällan på plats, det var ju mindre fredligt på den tiden.

Grinden som kanske saknas. Jag vet inte men man kan tänka sig att det skulle vara en grind mellan de två gångportalerna, det kanske stannade vid en tanke och längst bort ser man en annan grind, det fick kanske räcka.

---

Inlagt 2020-08-10 15:04 | Läst 982 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skarhult kanske man ska besöka när man är nere i Skåne härnäst.