Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

42 | Hej - kollikokk

Vi som normalt inte strövar i skog och mark har nu överträffat oss själva två dagar i rad. Denna gång besökte vi Klåveröd, ett område på Söderåsen där även Skäralid ligger. Det är ett stort strövområde, så stort att vi faktiskt inte hittade rätt direkt. Men efter en bakvänd start som resulterade i en plankgång på Traneröds mosse utan att trilla i plurret så hittade vi rätt. Vi tog en slinga, ja det är väl det som inte är riktigt naturligt, på 2,9 km, det var lagom för oss orutinerade. Fördelen med slingor är att då hittar man tillbaka till bilen. Några bilder blev det allt, då passade vi på att pusta ut.

Lite uppiggande solljus nådde oss även inne i skogen. En del löv håller inte samma tempo som andra tydligen.

---

Väldigt mycket mossa på sina ställen, det ger en annorlunda, nästan overklig känsla, ungefär som någon har lagt en ut en ljuddämpande heltäckningsmatta.

---

---

Några lärdomar från dagens äventyr.

1. Ta reda på hur en Lappuggla ser ut så vi vet vad vi letar efter på Traneröds mosse nästa gång, den skulle man nämligen ta hänsyn till enligt uppsatta skyltar. Vi valde att fokuserade på att hålla balansen på de utlagda såphala plankorna och kunde knappt göra något annat.

2. Ta med fika. Alla andra fikade utom vi, tråkigt.

---

Hej - kollikock, det är Skogsmulles hälsningsfras. Jodå, där i Mulleskolan, där man lär och intresserar barn för naturen var jag med när jag var liten. Intresset för natur har jag sedan barnsben alltså:)

---

Inlagt 2020-11-07 06:33 | Läst 952 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Nu ska vi inte vara så negativa till Traneröds mosse :), det enda negativa kan ju kanske vara att jag inte hittade lappugglan fastän jag vet hur den ser ut. Men lappugglan måste vara något gammal obs från i våras, det är väl inte någon där nu? Jag kan dock hålla med om spångarna kan vara riktigt hala, de borde inte lägga sådana utan att lägga nät ovanpå, borde inte ta så mycket extratid.

Några fina bilder blev det, kul med de få bladen i förstabilden och det fina ljuset
Svar från Lionmats 2020-11-07 07:49
Hej Peter
Tack för kommentaren. Ja om vi skulle hitta lappugglor där, på dagtid, på fel årstid, vid första besöket, så skulle vi nog köpa en lott. Jag vet nu att de kan vara där på vårkanten. Men Klåveröd var en positiv upplevelse, det blir fler turer dit.
Bild 1, en härlig novemberbild!
Svar från Lionmats 2020-11-08 15:45
Tack Ragnar för din kommentar.
I brist på uggla så blev det ju finfina bilder..
Mvh/Gunte..
Svar från Lionmats 2020-11-08 15:47
Tack för din kommentar Gunte, ja naturen är inspirerande.
Snygga bilder, den första sticker ut extra mycket.
Ha en fin dag
Stefan
Svar från Lionmats 2020-11-08 15:50
Tack Stefan, ja den första är lite annorlunda mot andra mer typiska höstbilder i skogen.
Trots lite missar med lappugglan och fika kom du hem med några fina bilder. Den sista gillar jag särskilt.

Hälsningar Jörgen
Svar från Lionmats 2020-11-09 12:08
Tack Jörgen, kul att du gillar den.