Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

76 |

Ifrån mitt fönster vid min arbetsplats hemma, en våning upp, ser jag en del folkliv. Hundägarna som rastar sina älsklingar, joggare, vanligt promenerande människor, cyklister men även de små. Alltså förskolegrupper som kommer gående med ett par ledare på promenad. De syns på långt håll, de har färgglada västar, har band mellan sig, håller varandra i handen och går i makligt tempo så alla kan hänga med. Det ser väldigt gulligt ut, ibland stannar de till för att titta på en blomma, ett träd eller annat.

 ***

Själv gick jag aldrig på lekis som det hette på den tiden, man fick ju inte ta med sig cykeln in, därmed var valet solklart, kanske mindre avkopplande för min mamma när jag tänker efter.

 ***

Men jag vet också, eftersom jag har barnbarn i förskolan, att de genom lek fostrar våra barn att inte skräpa ner. Jag har sett hur dessa små även agerat skräpplockare och när jag tänker efter så kanske det krävs skyddshandskar för att göra det. Men om vi bortser från just den lilla men viktiga detaljen så kan lek med skräp som tema belönas med en lättbortagen tatuering i form av Håll Sverige Rent-logon. Tatueringar verkar vara något som alla barn gillar.

 

Jag blir nyfiken, går in på deras sida och förvånas över hur mycket material de har för att bidra till ett renare Sverige, på alla nivåer. Jag som trodde att de knappt fanns längre.

***

Inlagt 2021-06-20 12:19 | Läst 381 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?