Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Årets sista besök hos Forskarlen

Idag var det dags för årets sista besök i Lyckebyån med förhoppning att fotografera strömstare. Trots gråmulet väder och ett slutarvärde mellan 1/40s-1/60s så kunde jag trots allt få en del bilder, mycket tack vare den effektiva bildstabiliseringen i olympuskameran. Eftersom jag lämnar stativet hemma så blev det inget filmat, vilket var lite synd med tanke på att jag, på relativt nära håll, fick ta del av strömstarens lyckosamma födosök och dess teknik för att få tag på småkrypen på åns botten. Efter ett antal besök har jag nu i alla fall hittat några fina ställen där jag utan risk för plurr kan filma från låg vinkel. Det får bli nästa års projekt.

Det var allt för denna gången!

Tony Svensson/Naturfotogrupp Sydost (naturfotosydost.se)

Inlagt 2020-12-30 15:03 | Läst 1101 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Många fina bilder på strömstaren du fick med dig hem trots vädret.

Hälsningar Jörgen
Snyggt och det passar fint med lite längre tider med vattnet