Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Både mångsidig och eneverande zoom


Sträckande ejdrar denna frostnupna morgon som övergick i en varm vårdag.

Det är riktigt roligt med ett zoomobjektiv som man kan fota både landskap, fågel och småkryp med. Min nya Tamronzoom (150-600) är lite halvbra på en massa olika saker. Dock blir jag mer och mer irriterad på autofokusen som inte alls kan jämföra med Canons vita telen (både de enklare och dyrare). Börjar dock få kläm på hur jag ska hjälpa till med tummen (se förra inlägget och länken) så man får ta det onda med det goda. Riktigt roligt var det däremot då jag både fick några fina dokumentationsbilder på det frostnupna morgonlandskapet strax efter solupgången (-4 grader) och också fick tillfälle att testa zoomen tillsammans med 5DIII på lite nyvakna fjärilar och solande snokar.


Morgonen var något kylslagen men kaffet var varmt.


Det funkade fint att fota lite större småkryp med 600 mm.


Inlagt 2014-03-30 17:51 | Läst 1974 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver