Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Berglärka, bändelkorsnäbb och brandgul måne räddade veckan

Egentligen skulle det bli en redovisning av dag 5-7 under min föresats att fotografera något varje dag.  Eftersom veckan var så usel fotograferingsmässigt så blir det mest bilder från idag. Hyfsat väder med en lite frostig morgon lovade gott och dagen bjöd på en del gobitar och lite sköna promenader.

Nere på Torhamns udde var det ganska fågeltomt men en berglärka hade godheten att visa sig på ganska nära håll. Uppe vid matningen i Sibbaboda gäckade länge korsnäbbarna mig även om jag inifrån de låga bergstallarna kunde höra ätljud då de satt och bände upp kottarna. Till slut fick en bändelkorsnäbb stora matspelet och gick hårt åt kotte efter kotte alldeles i min närhet (som närmast 30 cm). Även några större korsnäbbar visade sig på nära håll men dessa har jag lagt upp bättre bilder på tidigare i höst på min hemsida. Skickar dock med länk till ett tidigare album från Sibbaboda. Efter det lyckade besöket vid matningen drog jag ner till Björkenäsbadet för att kika på månuppgången i hopp om att några skarv- eller knipflockar skulle passera den uppgående månen. Nu blev det bara 2 fåglar som kom med men det blev ändå en vacker avslutning på dagen.


Tofsmesen visade sig från sin bästa sida igår.


I morse var det tämligen kylslaget men solen visade sig och värmde.


En ung knubbsäl solade sig på favoritstenen.


I alla fall en berglärka visade upp sig innan den anslöt till en nervös flock med fler berglärkor och snösparvar.


Innan den drog vidare hördes den arttypiska visslingen.


Den hungriga bändelkorsnäbben ignorerade min närhet fullståndigt. Här sitter den en halvmeter över marken i en bergstall medan jag ligger på rygg strax under den.


Ibland tittade den ner på mig en kort stund varefter den fortsatte med att skala sin kotte.


Sedan flög den upp och hämtade en ny kotte. Man känner igen bändelkorsnäbben på de dubbla vita vingbanden.


Den uppgående månen vid Björkenäsbadet var ganska ljussvag och diffus.


Alltmedan den sakta steg blev den tydligare. Ett par sjöfåglar passerade månskivan.

Efter ytterligare 20 minuter tecknades månen mer skarpt och lysande mot den djupblå decemberhimlen.

Det var allt för i dag!

Länk till mer korsnäbb

Inlagt 2017-12-02 18:42 | Läst 727 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tror jag använder ett uttryck från landets kakdam nr 1 - Rasande elegant! Landskapet och sälen blir favoriterna.
Coola bilder på bändelkorsnäbben och ännu mer imponerad blir jag då scrollar ner och får se månen dallra ovanför vattenytan men fåglar som siluetter. Wow, en toppenkollektion och sälen blir pricken över i, Helt underbar!
Hälsningar Lena
Fantastiska bilder !
Behöver inte sägas mera !
ing-marie
Tack för era fina kommentarer!
Fin utdelning på den turen! Längesedan jag såg en Berglärka nu, senast var nog på den analoga tiden.. minns att jag har några diabilder från det mötet.. Bändel spanar jag fortfarande efter.. Brukar kolla i de Lärkträd jag vet om, men hittills har jag kammat noll.. Jättefina bilder!
Hälsn!
Nästsista bilden - mäktigt!