Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Blåsig ejderpremiär

Det var en tämligen blåsig ejderpremiär idag trots att vinden hade lagt sig betydligt sen i går eftermiddag. Kompisen LG hade redan haft 3 praktejdrar under torsdag-fredag så förväntningarna var höga ändå. Efter bara ca en halvtimme på plats på Uttorp, Sturkö så hördes ett vrål från Kenny som precis fått syn på praktejder nr 4 för Blekinge i år. Efter många om och men fick jag en snabb glimt av den arktiska juvelen när den passerade oss i 70 km/h på låg höjd mellan vågtopparna. Tyvärr lyckades jag inte få in den i sökaren på kameran så något skott blev det inte denna gången. I övrigt var det inte särskilt mycket som passerade. Några hundra ejdrar, några sjöorrar, en havsörn, lite skarvar och de sedvanliga småskrakarna som redan verkar vara på plats här längst ut  i ytterskärgården. Kanske blir det ett nytt försök i morgon bitti.


De inrullande vågorna med simulerad dubbelexponering i efterarbetet. En exponering på kort tid och en på lång. Faktiskt mycket likt effekten man kan få direkt i kameran.


Inte många ejdrar passerade idag på närhåll. Här är i alla fall några stycken.


Ett gäng småskrakar passerar.

Vi får se om det blir mera imorgon?!

Inlagt 2019-03-09 17:01 | Läst 574 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Låter härligt med Ejderstreck, det är lite speciellt! Minns en gång för årtionden sen när jag åkte långfärdsskridskor ihop med en grupp i skärgården, då åkte vi alldeles utefter en iskant ner mot Dalarö och mötte flock efter flock av sträckande Ejdrar några tiotals meter utanför iskanten.. allt i solsken dessutom..
Hälsn!
Svar från Tonyeagle 2019-03-09 18:18
Låter som ett härligt minne!
Tack för din kommentar.
Härliga bilder. Vågbilden är som en expressionistisk målning. Ejderbilden får mig att känns suck...vad fin den är :)
Du är en duktig fågelfotograf!
- hawk
Tjusigt! Snyggt fångat.

MvH
Johnny
Tack för kommentarerna. Tyvärr blev det inte mycket att hänga granen i under morgonen idag. Nya försök på torsdag eller fredag!