Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Dagens fjäril - Mat och dryck

Att man kan locka många djur med mat och dryck är ingen hemlighet. Vill man fotografera fjärilar i sin trädgård så är detta ett knep för att få fler bilder då de sitter stilla. Sitter just och funderar på lite fler matningsanordningar så jag kan locka in ännu fler fjärilar till trädgården inför fjärils- och fågelfotokursen jag ska ha om några veckor. Vi får se hur det går! Här är i alla fall 3 bilder från igår och idag där jag har tagit fasta på detta med mat och dryck.


Vinbärsfuksen bjuds här på en blandning av öl, vin, socker och mosad banan som smetats ut på en trädstam jag släpat ut på gräsmattan.


På tal om gräsmatta (rejält uttorkad av värmen) så brukar jag vattna en liten plätt rikligt. Det brukar inte dröja länge innan en del fjärilar känner lukten av friskt björkenäsvatten! Här är en eksnabbvinge.


Att lämna kvar lite björnbärssnår i kanten på tomten gynnar många fjärilar då dessa blommar även när andra växter fått kaffet;) På bilden en vitfläckig guldvinge.

Det var allt för idag!

Inlagt 2018-07-02 19:29 | Läst 1163 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Man kanske skulle ta till det knepet denna blomfattiga sommar. Jag har tidigare provat några olika brygder för att locka ned sälgskimmerfjärilar från trädkronorna, men hittills har de inte godtagit erbjudandena... Inte hundlort eller komocka heller som ju annars kan vara populärt i fjärilskretsar ;-)
Jättefina fjärilar.
Vinbärsfuksen har jag aldrig sett, vad jag vet. Får ta till ditt tips och mata.
Väldigt fina fjärilsbiler och så kul att få ta del av dina tips på hur man kan locka dem. Åtel för fjärilar :-)
Hälsningar Lena