Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Fortsättning på skrytbygget

Ni som kollade in min blogg i höstas och vintras om gömslet med spegelglas och det 4 kvadratmeter stora fågelbordet, utformat som en bit skogsmark, får här en fortsättning. Nu har jag förberett för vår- och sommarfotografering också med hjälp av ett stycke fejkat skogskärr. Meningen är att jag, när tiden inte räcker till för längre eskapader, ska kunna sätta mig i gömsleboden ett par timmar och få lite bilder på häckfåglar som badar, födosöker och förser sig med insektslarver (jodå, det finns att beställa på Internet) och numera rymmer översta kylskåpshyllan ett antal plastburkar med godsakerna. Hoppas bara att man inte i morgontrött tillstånd tar fel på dessa och mjukosten;) Så här gjorde jag mitt tillbygge, utan ROT-avdrag ska tilläggas:


Först byggde jag ett 10 cm djupt "badkar" i plywood och reglar samt trekantslist.


Jag ämnade lägga badkaret uppe på tillbygget jag gjort mot fågelbordet.


Badkaret nymålat, invägt och på plats. Längden är ca. två meter och djupet en decimeter.


En dammduk lades på och det var dags för att fylla på vatten.


Stenar, grenar, mossa och några växter inhämtade från närmaste kärr lades på plats.


Så här såg det ut genom kameralinsen inifrån gömslet.


Och en bild på vänstra sidan av badkaret.

Premiärtur blir det inom den närmaste veckan. Ska bara mata in lite fåglar först. Det här ska bli riktigt kul!

Tony/Naturfotogrupp Sydost

Inlagt 2019-04-25 18:03 | Läst 923 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Imponerande bygge och bildberättande om hur du gick till väga. Ser fram mot fina fågelbilder. Undrar hur populär jag blivit hemma och jag ställt burkar med mask i kylskåpet?
Det ska bli spännande att få se bilder från detta lyxiga "fågelbad".
Hälsningar Lena